fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: bozicno darivanje

Udruga žena Pušća organizirala je tradicionalno, osmu godinu, druženje osoba s posebnim potrebama s područja općine. Uz zakusku i muziku, organiziran je kratki program, a svi su dobili prigodne poklone.

-Ovo druženje čini nas iznimno sretnima i ispunjenima- poručila je Dragica Milić u ime Udruge žena Pušća. 

 

 

Objavljeno u Događanja

Župan Stjepan Kožić posjetio je i prigodno, uoči blagdana, darivao štićenike Dječjeg doma Zagreb, podružnice u Laduču. Tom prigodom župan je, u ime Županije, ravnateljici Doma Jasni Čurković Kelava uručio ček u vrijednosti 50 tisuća kuna za nabavu osobnoga vozila.

-U životu ima tužnih priča pa neka djeca nemaju mogućnost odrastanja u obiteljskome domu. Zato zahvala svima koji brinu o njima. Uoči Božića djecu smo željeli darivati, malim darom, ali darom od srca- rekao je župan. Zahvalivši na novčanoj donaciji, ravnateljica Čurković Kelava je rekla da je prikupljen i ostatak novca potreban za nabavu osobnoga vozila koje će služiti stručnome timu Doma, koji na trenu pruža uslugu savjetovanja i pomaganja obiteljima u potrebi.

-Ovo je vrlo vrijedna donacija Zagrebačke županije, preporučamo se i ubuduće- rekla je ravnateljica, dodavši da podružnica Doma u Laduču skrbi o djeci s područja Županije i grada Zagreba.

Objavljeno u Brdovec

Općinski načelnik Marko Magdić s volonterima Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad i Crvenog Križa Općine Križ, obišao je i darivao socijalno ugrožene osobe Općine Križ.

Sukladno Sporazumu o osiguranju i izdvajanju sredstava za darivanje socijalno ugroženih osoba između Općine Križ, Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad i Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad, Općina Križ i ove će božićne blagdane darivati ukupno 106 osoba po popisu Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad i Matičnog ureda, i to stare i nemoćne te djecu iz socijalno ugroženih obitelji – korisnike Zajamčene minimalne, darivat će se i osobe s invaliditetom – korisnici Prava na osobnu invalidninu te osobe starije od 90 godina koje žive na području Općine Križ.

Iz proračuna Općine Križ za podmirenje troškova darivanja socijalno ugroženih osoba uoči božićnih blagdana utrošit će se gotovo 13 tisuća kuna.

Objavljeno u Križ

Umirovljeni general bojnik Jeronim Bazo, direktor RACVIAC-a – Centra za sigurnosnu suradnju, a uz nazočnosti gradonačelnika Grada Svete Nedelje Darija Zurovca, povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana uručio je donaciju svetonedeljskom Dječjem vrtiću Slavuj.

Predajući donaciju direktor RACVIAC-a, general Bazo istaknuo je kako ona predstavlja simboličan vid zahvale lokalnoj zajednici na gostoprimstvu koje pruža Centru još od osnivanja 2000. godine. Donaciju je u ime vrtića primila ravnateljica Gordana Supanc i pri tome se zahvalila u ime djece i odgajatelja, rekavši da će igračke ne samo razveseliti djecu u ovo predblagdansko vrijeme nego i potaknuti njihov osobni razvoj.

Ovom donacijom didaktičkih igračaka, za sve uzraste jasličke odnosno vrtićke dobi, u vrijednosti nešto većoj od 2000 kuna, RACVIAC je ne samo želio razveseliti najmlađe prigodnim darovima, nego i potvrditi svoju povezanost i pripadnost lokalnoj zajednici u kojoj posluje gotovo dva desetljeća. Ovo nije prvi put da RACVIAC iskazuje svoju društvenu odgovornost prema lokalnoj zajednici i pomaže potrebitima. Ranijih godina to je bio Caritasov Dom za beskućnike u Rakitju.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, uručio je danas prigodne božićne poklone svakome od četrdesetak djece i mladih hospitaliziranih u Klinici za pedijatriju pri Zavodu za hematologiju i onkologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

-Božić je vrijeme zajedništva, veselja i solidarnosti koje poklanjamo jedni drugima, pa je upravo ovo pravi trenutak za simboličan znak pažnje Vama djeco, ali i Vašim liječnicima, medicinskom te tehničkom osoblju koji svakodnevno brinu kako bi Vam boravak u Vašem drugom domu bio što ugodniji. Cijeloj Vašoj maloj obitelji želim puno zdravlja i sreće te da ove nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane provedete što ugodnije, u toplini i okruženju svojih najmilijih- prigodna je poruka koju je, uz poklone, djeci poslao jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Ovo je već deseta godina od kada Grad Jastrebarsko ovom odjelu uljepšava božićne blagdane, a sve s ciljem da djeci i mladima iste učini što ugodnijim. Gradonačelnikovom posjetu pridružili su se i njegov zamjenik Domagoj Šlat te Mihael Severinac, ekonomist iz Jastrebarskog koji se gotovo četiri godine borio s leukemijom, koju je na kraju i pobijedio.

Objavljeno u Jastrebarsko
Srijeda, 20 Prosinac 2017 21:46

Marko Magdić darivao vrtićance i školarce

Načelnik Općine Križ, Marko Magdić darivao je svu djecu Dječjeg vrtića Križ prigodnim slatkim poklon paketima. Mališane su posebno razveselile šarene edukativne slikovnice, a za one nešto starije, predškolce, osigurane su vježbenice kroz koje mogu proširiti svoja znanja i vještine za predstojeće školske dane. 

Kako bi uljepšali i upotpunili blagdane i zimske praznike svoj djeci Osnovne škole Milke Trnine Križ, načelnik Magdić ravnatelju škole Zlatku Hasanu uručio je ulaznice za klizalište na Salaj landu za sve učenike škole. Besplatno klizanje koje uključuje i posudbu klizaljki odnosi se na dane 27., 28., i 29. prosinca od 8 do14 sati na Božićnoj priči obitelji Salaj.

Objavljeno u Križ

Ususret božićnim i novogodišnjim blagdanima, u ime gradonačelnika Grada Zagreba, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić podijelila je prigodne poklone korisnicima Doma za starije osobe Trešnjevka u Drenovečkoj ulici.

Zaželjevši svima sretne nadolazeće blagdane, pročelnica Galić istaknula je da je ovo darivanje mali znak pažnje kojim pokazuju da Grad brine o starijim osobama, te da su im vrata Gradske uprave uvijek otvorena. Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom tradicionalno svake godine daruje korisnike smještene u jedanaest domova za starije osobe, kojima je osnivač Grad Zagreb. (www.zagreb.hr)

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti