fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Savski dedeki

Savski dedeki, kao Djedovi Božićnjaci po sedmi su se puta spustili niz Savu kako bi darivali djecu s područja Općine Rugvica. Veselo i dobro raspoloženo društvo zaustavilo se na pet lokacija; Savski Nart, Rugvica, Oborovski Novaki, Preseka i Oborovo, kako bi razveselili svu djecu, ali i roditelje, jer pjesme, plesa, ali i igre nije nedostajalo niti ovoga puta, jer ovo je jedinstvena manifestacija na koju se svi rado odazivaju.

-Pripremili smo 600 poklona, nešto manje, jer smanjen je broj djece na prečkoj strani. Prijašnjih godina išli smo i u susjednu Općinu Orle, no kako su oni ove godine odradili svoju akciju, mi ćemo poklone podijeliti samo uz put- ispričao nam je Siniša Kušeković, koji je bio tek jedan od 16 savskih dedeka, koliko ih se spustilo čamcima niz Savu, dok je ostatak ekipe odrađivao svoj dio posla na obali.

Pjesma Savskih dedeka, koja je moglo bi se reći i zaštitni znak ove manifestacije svima je već duboko urezana u memoriju, tako da su taktovi svojevrsne himne odzvanjali na svakom koraku, a najsimpatičniji dio bilo je natjecanje u povlačenju užeta gdje su mališani bili uspješniji od Savskih dedeka.

-Slabo smo jeli. Eto vidite kako je Božo (Božidar Habeković, op.a) stanjio trbuh za ovu godinu. Morali smo smršaviti kako bi stali u čamce- sa smiješkom će Kušeković.

A upravo su smijeh i dobra zabava zaključili još jednu uspješnu godinu Savskih lađara, jer tijekom današnjeg dana nitko od prisutnih nije ostao praznih ruku, i dok su se djeca veselila poklonima, za njihove roditelje našlo se tu kuhano vino i čaj, a mogli su se prigristi i hod dogovi.

Objavljeno u Događanja

Savski lađari iz Rugvice odjeveni u Djede mrazove darivali su danas djecu iz Općina Rugvica i Orle. Riječ je o već tradicionalnom darivanju koje je ove godine održano po peti puta. Iako im previsok vodostaj rijeke Save nije dozvolio vožnju čamcima rijekom, tradicija nije iznevjerena te su Savski dedeki kombijem i kočijom obišli sedam lokacija s jedne i druge strane rijeke Save darivajući svu okupljenu djecu. 

-Djeca su uvijek vesela i nasmijana, a to nas najviše raduje- rekao nam je tajnik Savskih lađara Branko Velen- Žuti koji je i sam bio odjeven u Djeda mraza.

Poklon pakete osigurale su Općine Rugvica i Orle, a Savski su ih dedeki podijeli preko 800, što je kod djece prihvaćeno s oduševljenjem. Zauzvrat su im mališani otpjevali pjesmu po kojoj su Dedeki i najpoznatiji.

Objavljeno u Orle

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti