fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Policija
Petak, 22 Ožujak 2019 16:31

U Odri opljačkana poslovnica pošte

U Odranskoj ulici u naselju Odra, oko 12 sati, nepoznati je počinitelj opljačkao postu, otuđivši pri tome još uvijek nepoznatu svotu novca.

Policija je na terenu, i intenzivno traga za počiniteljem ovog razbojništva.

 

Objavljeno u Grad Zagreb

U garažnom prostoru obrta u Lazini Čičkoj, koji je u vlasništvu 45-godišnjaka, najvjerojatnije tijekom izvođenja autolimarskih radova na osobnom automobilu marke Hyundai Elantra, izbio je požar. Tom prilikom izgorjela je cijela unutrašnjost automobila.

Požar su ugasili vatrogasci, a materijalna šteta iznosi oko 18 tisuća kuna.

Objavljeno u Velika Gorica

Iako nije imao pravo samostalnog upravljanja motornim vozilima, maloljetnik bez položenog vozačkog ispita, bez obzira na to sjeo je na svoj moped Gileru te pod utjecajem alkohola (1,26 promila) uzrokovao prometnu nesreću.

-Dolaskom do raskrižja s Radničkom cestom, prilikom ulaska u blagi lijevi zavoj, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila stanju i osobinama ceste i utjecaja alkohola, izgubio je nadzor i ravnotežu nad motociklom i pao na kolnik- kažu iz Policijske uprave zagrebačke.

S njim je prilikom nesreće na motoru bila i maloljetna djevojka, koja je zadobila lakše ozljede, dok je sam vozač zadobio teže ozljede. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Zagreb.

Objavljeno u Grad Zagreb

Na državnoj cesti D30 u blizini skretanja za Rakitovec, tijekom vožnje jučer je izbio požar stražnjeg dijela autobusa ZET-a kojim je upravljao 58-godišnji vozač.

Nakon što je zaustavio autobus šestero putnika koji su se nalazili unutra izašli su van, a vozač je pokušao ugasiti požar ručnim aparatom za gašenje požara, dok su požar u potpunosti ugasili vatrogasci.

-Ozlijeđenih osoba nije bilo, a očevid će se obaviti danas- kazali su iz Policijske uprave zagrebačke.

Objavljeno u Velika Gorica

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad pet osoba ( 56, 62, 65, 56 i 44 ), sadašnjih i bivših zaposlenika u zdravstvenoj ustanovi kojoj je osnivač jedinica lokalne i regionalne samouprave, zbog osnova sumnje da su počinili više kaznenih djela u stjecaju i to; zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, zlouporaba položaja i ovlasti, krivotvorenje službene ili poslovne isprave te oduzimanje ili uništenje službenog pečata ili službenog spisa.

Naime, sumnja se da su zaposlenicima koji nisu dolazili na posao za siječanj 2015. godine obračunavali plaću kao da su dolazili te su krivotvorili Upitnike i Izjave o fiskalnoj odgovornosti za 2014. godinu tako da su neistinito popunili Upitnik tvrdeći da su se isplate temeljile na vjerodostojnoj dokumentaciji i zaposlenicima ureda zaduženog za kontrolu ih učinili nedostupnima.

Također, sumnja se da su u razdoblju od 2012. godine do 2015. godine provodili isplate sa žiro računa ustanove po nevjerodostojnim računima, a za razdoblje od siječnja 2015. godine do svibnja 2015. godine u službene knjigovodstvene isprave nisu unijeli iznose obustava te su nenamjenski trošili proračunska sredstva ustanove.

Osumnjičeni su isplaćivali predujmove i pozajmice, te su isplaćivali dodatke na plaću i zapošljavane osobe na radnim mjestima koji ne ispunjavaju potrebne uvjete za propisana-sistematizirana radna mjesta.

Proračun Ustanove počinjenjem ovih kaznenih djela oštećen je za 320 tisuća kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb

Od ponoći u srijedu, 3. travnja na području cijele Hrvatske, a tako i Policijske uprave zagrebačke, provodit će se pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

Iz Policijske uprave zagrebačke pozivaju sve građane da od sutra pa do subote, 30. ožujka, na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. dostave lokacije na kojima žele da se nadzire brzina.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim državljaninom Srbije zbog počinjenog kaznenog djela „Izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na uporabu sredstva za krivotvorenje“.

Sumnja se da je u nedjelju, pri ulasku u Republiku Hrvatsku na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bregana, s teretnim vozilom bugarskih nacionalnih oznaka uhvaćen u posjedu jednog skimmer uređaja koji služi za neovlašteno presnimavanje i pohranu podataka s magnetskih traka važećih platnih kartica. Također, kod osumnjičenog je pronađeno devetnaest kartica raznih izdavača, za koje se sumnja da bi poslužile za počinjenje kaznenih djela računalnih prijevara.

Isto tako, prilikom pretrage u teretnom vozilu pronađen je i specijalni alat koji služi za provale u stanove ili u osobna vozila.

Iz Policijske uprave zagrebačke javljaju kako se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Objavljeno u Samobor

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe (27, 25, 22, 31) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe na štetu poduzeća iz Trstenika Nartskog.

Sumnja se da su između 12. i 16. ožujka teretnim automobilom dolazili do umjetnog jezera u Trsteniku Nartskom u Zagrebačkoj ulici, gdje se uz obalu nalazio plovni bager te su brenerom rezali željezne dijelove. U subotu, ih je uočio čuvar poduzeća i zadržao ih do dolaska policijskih službenika.

Šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 20 tisuća kuna.

Objavljeno u Rugvica

Kradljivac iz kemijske čistionice u Dubravi nakon što je iz poslovnog prostora ukrao više stotina kuna, nije uspio ostati nekažnjen. U trenutku uzimanja novca iz blagajne, u čistionicu je došao 48-godišnji vlasnik, nakon čega se provalnik dao u bijeg.

Po izlasku počinitelj je uzeo bicikl koji je bio naslonjen na ogradu, pri čemu ga je sustigao oštećeni i rukom uhvatio za jaknu kako bi ga zadržao ali ga je ovaj odgurnuo pa je vlasnik pao na tlo, a on se biciklom dalje uputio preko ulice. U tom trenutku je uočio poznanika kako šeta sa psom gdje mu je rekao da zaustavi nepoznatog počinitelja na biciklu jer mu je otuđio novac, što je on i učinio.

O navedenoj razbojničkoj krađi obavijestili su policijske službenike, koji su 34-godišnjaka priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine. Naime, policijski službenici su u Sesvetama u Bjelovarskoj ulici uočili 48-godišnjaka koji je iz unutrašnjosti kioska koji ne posluje nudio na prodaju dvije plastične vrećice u kojima se nalazilo otprilike 1,5 kilogram duhana.

Nakon što su policijski službenici došli do 48-godišnjaka on im je pokazao unutrašnjost kioska u kojem je držao duhan i cigarete te je u kiosku pronađeno ukupno 29,6 kilograma duhana koji je bio pakiran u plastične vrećice težine po 500 grama i 200 grama i 44 šteka različitih vrsta cigareta i 9 kutija cigareta koji su potom oduzeti od osumnjičenog. Duhan koji je pronađen nepoznatog je podrijetla i bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 15

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti