fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Odred izviđača Siniša Pavković
Četvrtak, 10 Siječanj 2019 11:53

Kriški izviđači uživaju na Kalniku

Zimska avantura Odreda izviđača Siniša Pavković, započela je početkom tjedna dolaskom u Planinarski dom Kalnik podno vrha Vranilac. Na zimovanju sudjeluje 22 mlada izviđača, koji će kroz pet dana savladavati izviđački program planiran za ovo godišnje doba.

Uz boravak na snijegu od sanjkanja, grudanja i klizanja, kroz radionice u toplini doma se uči o prvoj pomoći, čvorovima, topografiji, snalaženju u prirodi, orijentaciji, polažu se vještine i vještarstava i traže geocachevi. Obilaskom poučne staze izviđači uče o biljnom i životinjskom svijetu kalničkog gorja, dok se u večernjim satima vrijeme provodi kroz igraonice, razne izviđačke i društvene igre.

-Da, djeca su nam svih pet dana bez mobitela i televizora i funkcioniraju fenomenalno i bez svih tih tehnikalija- poručili su iz Odreda izviđača Siniša Pavković, koji se ovim putem zahvaljuju svima onima koji su im omogućili odlazak na ovaj izlet.

Objavljeno u Događanja
Ponedjeljak, 10 Rujan 2018 07:55

Šatorijada u Vezišću pun pogodak!

Proteklog vikenda osim ribiča Športske ribolovne udruge Šaran Križ, na ribnjaku u Vezišću uživalo je i pedesetak sudionika prve Šatorijade u organizaciju Odreda izviđača Siniša Pavković.

Stigavši na Šatorijadu, obitelji su prvo trebale izraditi svoju zastavu i osmisliti ime tima, a zatim je krenula izviđačka pustolovina koja se sastojala od raznih zanimljivih igri, poligona, alke, izgradnje zaklona i slično. Druženje se nakon večere nastavilo uz vatru i gitaru, a nakon noći u prirodi, u nedjelju ujutro, uslijedio je vrući čaj, kava i doručak u maglom obgrljenom Sipu. Nakon razbuđivanja ponovno su krenuli zadaci koji su se bodovali, a nakon toga podijeljene su diplome timovima s najboljim rezultatima. Najmlađi članovi Odreda izviđača Siniša Pavković dobili su izviđačke košulje i bedževe, a cijela obitelj uspomenu koju će dugo pamtiti.

Čestitamo kriškim izviđačima na odličnoj organizaciji i vidimo se iduće godine!

Objavljeno u Događanja

Odred izviđača Siniša Pavković Križ, povodom Dana Općine Križ organizira Šatorijadu na ribnjaku Milke Trnine u Vezišću, koja će se održati u subotu i nedjelju, 8. i 9 rujna .

-Sjećate se kada su rekli da izviđač može biti svatko? E pa nisu lagali, a sada se pozivaju roditelji i djeca da na jedan dan pokušaju biti pravi izviđači! Ako imate želju vidjeti kako u prirodi funkcioniraju izviđači, željni ste avanture i druženja s vršnjacima, ali i uživati u svježem zraku i mirisu pokošene trave, pozivamo Vas da nam se pridružite- stoji u pozivu organizatora.

Da bi sudjelovali, sve što trebate učiniti je prijaviti sudjelovanje sebe i djeteta na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela 091/646 4787. Prijaviti se možete zaključno sa 6. rujnom. 

Objavljeno u Događanja

Odred izviđača Siniša Pavković Križ, odgađa Šatorijadu planiranu povodom Lipanjskih susreta, a koja se trebala održati od subote do nedjelje godine u Vezišću. Naime, s obzirom na pad temperatura te veliku vjerojatnost padalina, nije preporučljivo vrijeme za boravak, a pogotovo ne spavanje djece na otvorenom te se Šatorijada odgađa!

Iz Odreda izviđača Siniša Pavković Križ poručuju da će se tijekom ljeta Šatorijada svakako održati, a o terminu održavanja svi će biti na vrijeme obaviješteni.

Objavljeno u Događanja

Ako imate želju vidjeti kako u prirodi funkcioniraju izviđači, željni ste avanture i druženja s vršnjacima, ali i uživati u svježem zraku i mirisu pokošene trave, svi ste pozvani na 1. Šatorijadu u organizaciji Odreda izviđača Siniša Pavković Križ i podršku Općine Križ. Šatorijada se organizira povodom Lipanjskih susreta, a održat će se na ribnjaku Milke Trnine u Vezišću u subotu, 16. lipnja s početkom u 15 sati, dok je završetak najavljen za nedjelju u 11 sati.

Šatorovanje je namijenjeno roditeljima i djeci (pratnja roditelja obavezna). Da bi sudjelovali, sve što trebate učiniti je prijaviti sudjelovanje sebe i djeteta na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela 091/646 4787.

Prijaviti se možete zaključno s 14. lipnjem.

Objavljeno u Događanja

Kriško orijentacijsko takmičenje, koje se nakon gotovo jednog desetljeća pauze održalo u Općini Križ u organizaciji Odreda izviđača Siniša Pavković uspješno je organizirano. Općina Križ oduvijek je bila dobro poznato okupljalište izviđača iz cijele Hrvatske i šire, što je dokazano i ovoga puta jer u Križ je stiglo gotovo 250 članova izviđačkih odreda iz cijele Hrvatske i regije, čime je KOT po prvi puta imao i predznak međunarodnog natjecanja.

Samo natjecanje održano je u dvije kategorije, mlađoj i starijoj, a završnici natjecanja, odnosno podjeli priznanja i nagrada najboljima, nazočio je i općinski načelnik Marko Magdić. Načelnik je organizatorima, Izviđačkom odredu Siniša Pavković, zahvalio na uspješnoj organizaciji za koju će i nadalje, istaknuo je, imati podršku Općine.

Objavljeno u Događanja

Nakon osam godina Križ ponovno postaje dobro poznato okupljalište izviđača iz cijele Hrvatske, ali i šire. Odred izviđača Siniša Pavković od petka do nedjelje ponovno organizira natjecanje i to u formi državne izviđačke lige, a kako dolaze i izviđači iz regije ovo će po prvi puta biti međunarodno natjecanje.

Na natjecanju će sudjelovati oko 40 ekipa s više od 250 izviđača u dvije kategorije. Mlađi izviđači orijentirat će se od Novoselca do Križa i nazad, te upoznati ovaj zeleni moslavački kraj. Stariji izviđači prijeći će put od Marče stazom dugačkom 16 kilometara sve do Križa te putem odrađivati topo i ostale zadatke.

-Kada za vikend vidite puno izviđača u Križu nemojte se pitati odakle ova djeca ovdje i što rade. Ti su izviđači došli jer znaju ovaj kraj po svim dobrim uspomenama koje su stekli kroz protekla natjecanja u Križu, a mladi koji još nisu bili ovdje došli su jer se već godinama prepričavaju legende o dobrom duhu izviđaštva kriških izviđača i njihovim teškim stazama po Moslavačkoj gori i gostoprimstvu koje se pamti- poručuju iz Općine.

Objavljeno u Događanja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti