fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: OŠ Dubrava

Protestu protiv klimatskih promjena pridružila se i Osnovna škola Dubrava zajedničkim aktom učenika i učitelja. Svojim tijelima formirali su živo stablo kao simbol života i prirode koju treba očuvati. Ovim činom pridružili smo se brojnim zemljama i ljudima na svijetu koji traže da se uspore, odnosno zaustave klimatske promjene koje uglavnom štetno utječu na sva živa bića ove planete.

Isto tako, učenici 8. a razreda na satovima kemije i biologije umjesto uobičajenih aktivnosti istraživali su uzroke i posljedice klimatskih promjena, efekt staklenika te što svatko od nas može napraviti kako bi se smanjile emisije stakleničkih plinova i tako smanjio godišnji porast temperature na Zemlji. 

 

 

Objavljeno u Događanja

Članovi prosudbenih povjerenstva za pojedine izraze i kategorije odabrali su radove učenika koji se pozivaju na državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2019. Među njima je i literarni rad učenika Osnovne škole Dubrava, Dominika Belinića s radom „Ja zaljubljen? Ni govora“.

Uz Dominika Belinića s područja Zagrebačke županije pozvani su još; Paula Pfeiffer Rimac iz Osnovne škole Eugena Kvaternika (VG) s radom „Bad Blue modrice“, Tea Andričić iz Osnovne škole Dragutina Domjanića s radom „Kerber“, te Ema Fruk iz Osnovne škole Stjepana Radića (Božjakovina) s radom „Pernati arheologi“. 

Državna smotra LiDraNo održat će se u Šibeniku od 25. do 29. ožujka; od 25. do 27. ožujka za učenike i mentore osnovnih škola, a od 27. do 29. ožujka za učenike i mentore srednjih škola. 

Objavljeno u Događanja

Stigao je i službeni popis učenika Zagrebačke županije koji su pozvani na državno natjecanje mladih tehničara koje će se od 25. do 28. ožujka održati u Poreču. Među njima je i učenik Osnovne škole Dubrava Kristijan Bilanović.

Podsjetimo, Kristijan je osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju u kategoriji osmih razreda koje je održano 1. ožujka u Ivanić-Gradu.

-Iskrene čestitke Kristijanu i njegovom mentoru Ivici Košiću. Želimo im puno sreće i uspjeha na državnom natjecanju- poručili su iz Osnovne škole Dubrava.

Objavljeno u Događanja
Ponedjeljak, 04 Veljača 2019 11:33

Nosi crveno za žene

Po prvi put u Hrvatskoj proteklog petka organiziran je Dan crvenih haljina. Javnozdravstvenu akciju „Dan crvenih haljina“ organizirali su Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko neurološko društvo i Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba.

Cilj ove opsežne akcije je podići svijest o specifičnostima moždanog udara u žena, upozoriti na pogubne posljedice zanemarivanja simptoma i potrebu promjena načina života. Obilježavanje „Dana crvenih haljina“ provodit će se svake godine, prvog petka u veljači.

Ovogodišnju akciju podržale su učiteljice i ostale djelatnice Osnovne škole Dubrava, koje su se u pozivu odazvale u velikom broju. 

 

 

Objavljeno u Događanja

Adventska priča u Dubravi okupila je brojne općinske udruge koje su sudjelovale u provedbi programa koji se u protekle četiri subote događao u Dolarevom dvorištu. Među onima koji su svojim nastupima uveličali ovu manifestaciju bili su članovi i članice školskog zbora OŠ Dubrava.

Poslušajte njihovu izvedbu "Radujte se narodi".

Objavljeno u Događanja

Protekle subote u Zagrebu je održano Otvoreno prvenstvo školskih sportskih društava u streljaštvu za učenike osnovnih škola. Natjecanje koje je održano na streljani u Domu sportova, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, Hrvatskog streljačkog saveza te Streljačke udruge Zagreba okupilo je 14 ekipa dječaka i 6 ekipa djevojčica.

Naslov prvaka Hrvatske u konkurenciji dječaka osvojilo je Školsko sportsko društvo Zabok Osnovne škole Ksavera Šandora Đalskog iz Zaboka, dok su u konkurenciji djevojčica najbolje bile članice Školskog sportskog društva Dubrava Osnovne škole Dubrava iz Dubrave. Pobjedničku ekipu činile su Antonia Kasalo, Lea Domgjoni i Martina Miklečić, sve odreda učenice 8. c te članice SD Dubrava 1094.

-Ovo je stvarno veliki uspjeh, jer osim što su dobre sportašice, ove su djevojčice i vrlo dobre učenice, tako da sam jako ponosna na njih. Nakon duže stanke ponovno je održano prvenstvo u streljaštvu što se pokazalo kao jako dobra stvar. Vjerovala sam kako su spremne za ovakav rezultat- ispričala nam je ravnateljica Osnovne škole Dubrava Marijana Kozumplik Kemenović.

Za Osnovnu školu Dubrava ovo nije prvi naslov najbolje ekipe Hrvatske u streljaštvu, jer isti je uspjeh potpisala i ekipa koju je predvodila danas sjajna i uspješna Valentina Pereglin.

Objavljeno u Sport

Osnovna škola Dubrava ugostila je jučer učenike drugih razreda Osnovne škole Gradec. Učenici su prošli obuku na Jumicarovom prometnom poligonu uz pomoć Jumicarovih instruktora, policijskih službenika, Valentina Legina i Tomislava Šeremeta te učenika iz školske prometne jedinice.

Kako bi praktični dio bio još zanimljiviji pobrinuli su se pripadnici DVD-a Dubrava, kao i predstavnice društva Crvenog križa Vrbovec. Crveni križ održao je zanimljivu radionicu o osnovama prve pomoći, a vatrogasci su mališanima pokazivali opremu i pojasnili čime se sve požar može ugasiti.

Objavljeno u Događanja

Župan Stjepan Kožić zajedno sa suradnicima obišao je danas radove na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Dubrava. Radovi koji su započeli u srpnju prošle godine pred završetkom su, a kako se moglo čuti za vrijeme obilaska sve bi trebalo biti završeno do 30. travnja.

Osim energetske obnove koja je obuhvaćala izmjenu stolarije i fasade, na školi je izvedena nova stropna konstrukcija čime su izmijenjene drvene konstrukcije, a zamijenjene su stare dotrajale električne instalacije, čime je škola dobila osam potpuno obnovljenih učionica, te učionicu za informatiku.

-Svi učenici i zaposlenici škole s uživanjem i veseljem sada rade i prate nastavu. Sada nam je puno udobnije i funkcionalnije. Mi često kažemo kako školu ne čine zidovi, nego učenici i djelatnici, tako da je zajedničkom sinergijom pridonosimo daljnjem boljitku škole. Ovime je cijela zajednica na dobitku- istaknula je ravnateljica Marijana Kemenović Kozumplik.

Također, u završnoj su fazi i radovi na novoj kotlovnici na biomasu, čime će se uvelike smanjiti i troškovi grijanja, kao i električne energije.

Investicija kojoj se raduje cijela zajednica

Ovo je jedna od najvećih investicija u povijesti Dubrave, tako da se potpunom završetku radova raduje cijela zajednica.

-Bit će to potpuno novi objekt s obzirom na ono što se pokazuje. Zagrebačka županija godinama ulaže u kapitalnu izgradnju, ali i druge potrebe u školstvu kako bi obrazovanje bilo primjereno. Ja se nadam da će đaci biti zadovoljni kada sve ovo bude gotovo, a ja se ovim putem zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovome- rekao je župan Stjepan Kožić. 

Obilasku se pridružio i načelnik Tomislav Okroša koji se tom prilikom zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ove značajne investicije za Općinu Dubravu.

-Izuzetno nas veseli što je tako velika investicija odobrena za našu školu koja ima izuzetno dugu tradiciju školstva. Škola je nažalost prije bila u derutnom stanju, te je ovo zaista bio zadnji čas za njenu obnovu. To jako puno znači za učenike i djelatnike škole koji će sada imati bolje uvjete koji će im vjerujem pripomoći u postizanju još boljih rezultata- ispričao je načelnik Tomislav Okroša.

Investicija od skoro sedam milijuna kuna

Ukupna vrijednost investicije energetske obnove Osnovne škole u Dubravi iznosi gotovo 7 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstava Europskog Fonda za regionalni razvoj i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iznose 2,7 milijuna kuna, dok preostali dio od 4,2 milijuna kuna financira Zagrebačka županija vlastitim sredstvima.

Školu u Dubravi danas u 18 razrednih odjeljenja pohađa 326 učenika, a prošle godine proslavljeno je 230 godina školstva.

Objavljeno u Dubrava
Srijeda, 17 Siječanj 2018 13:37

Dubravski školarci na ljeto će u Nerezine

Proračunom Grada Vrbovca ove su godine određena sredstva osigurana i za uređenje odmarališta u Nerezinama koje je u protekle dvije godine bilo zatvoreno. Kako bi ono ponovno bilo stavljeno u funkciju na posljednjoj sjednici Vijeća osnovana je i gradska tvrtka Gradski objekti koja bi trebala voditi brigu o odmaralištu u kojem su ljetovale brojne generacije Vrbovčana. 

Također, Grad Vrbovec osigurao je i određena sredstva za svoje mališane kako bi mogli tamo ljetovati. A dio ljetnih praznika u Nerezinama provest će i dubravski osnovnoškolci, jer načelnik Općine Tomislav Okroša obavio je razgovor s gradonačelnikom Denisom Kraljem i ravnateljicom Osnovne škole Dubrava Marijanom Kozumplik Kemenović. Dogovoreno je kako će cijena desetodnevnog ljetovanja iznositi 1900 kuna, a općina će sufinancirati 50 posto tog iznosa kako bi se što više izašlo roditeljima u susret.

-Kao što smo i najavili uvijek ćemo biti uz naše najmlađe i njihove roditelje. Nizom mjera već smo dokazali kako su nam mladi bitni, a tu tendenciju slijedit ćemo i dalje, jer mladi su naša budućnost- poručio je načelnik Dubrave Tomislav Okroša.

Na ljetovanje u popularno i svima drago odmaralište trebali bi ići učenici trećih razreda.

Objavljeno u Dubrava

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti