fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Kuburaško sprepucavanje i krvavicijada

U Kraljevom Vrhu jučer je započela velika kuburaška manifestacija, u organizaciji Kuburaškog društva „Tri kralja“ iz Kraljevog Vrha, „Kuburaško sprepucavanje i krvavicijada“. Tradicionalna manifestacije održava se petu godinu, a tijekom dva dana posjetiteljima se nudi pregršt sadržaja.

Sve je započelo svetom misom i blagoslovom vode u crkvi sveta Tri kralja nakon čega je program nastavljen koncertom duhovne glazbe na kojem je nastupilo desetak pjevačkih zborova. Zabavni dio programa krenuo je u večernjim satima u velikom grijanom šatoru ispred vatrogasnog doma. Posjetitelje su zabavljali članovi grupe Maestral, a vrhunac večeri bio je iza 21 sat kad su na pozornicu stupili članovi grupe Begini iz Jastrebarskog. Posjetitelji su uživali u pjesmi i plesu, a dobro raspoloženje osjetilo se na svakom koraku.

Danas se manifestacija nastavlja sajmom OPG-ova i udruga jakovljanskog kraja i okolice, te zaprimanjem uzoraka krvavica za 5. krvavicijadu. Okupit će se u Kraljevom Vrhu i pozamašan broj kuburaških udruga koje će s domaćinima nazočiti misnom slavlju uz pratnju Limene glazbe iz Donje Stubice, a oko 13 sati očekuje se početak kuburaškog sprepucavanja. Tada će Kraljevim Vrhom zagrmjeti stotinu kubura, nastavit će se kulturno-umjetničkim programom, proglašenjem pobjednika krvavicijade, izvlačenjem bogate tombole i zabavom uz Vida Baloga i grupu Maestral, a sve uz besplatan ulaz.

Objavljeno u Događanja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti