fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Damir Mikuljan

U Samoborskome muzeju otvorena je izložba „Nijemci u Zagrebu i okolici kroz stoljeća“, autora saborskoga zastupnika i predstavnika njemačke nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji Gorana Beusa Richembergha.

-Danas je njemačka nacionalna manjina jedna od malobrojnijih manjina u RH, nas deklariranih Nijemaca je negdje oko 3000- rekao je Beus Richembergh, dodavši da je njemačka nacionalna zajednica ostavila dubok, važan i znakoviti trag u povijesti Hrvatske i njezina građanskoga društva, kulture, znanosti, umjetnosti, medicine...

-Nažalost, nakon Drugoga svjetskog rata ta je nacionalna manjina potpuno marginalizirana i prešućivana- rekao je Beus Richembergh.

Najveći broj Nijemaca došao je u Hrvatsku tijekom 18. i 19. stoljeća.

-Siguran sam da će se mnogi, kada pogledaju ovu izložbu, iznenaditi koliko je hrvatskih velikana bilo njemačkoga podrijetla. Mnogi od njih su i kroatizirali svoja imena, tako da ni ne znamo da su bili njemačkoga roda i korijena- rekao je Beus Richembergh.

Podsjetio je da je samoborski stari grad stoljećima bio u rukama njemačkih vlastelina, da već u 13. stoljeću u Samoboru djeluje dobro organizirana skupina obrtnika njemačkoga roda i da su naselje Rude osnovali saski rudari, čija su prezimena u ovome naselju opstala do današnjih dana.

Jedan od pokrovitelja izložbe „Nijemci u Zagrebu i okolici kroz stoljeća“ je i Zagrebačka županija, u čije je ime njezinu otvorenju prisustvovao predsjednik Skupštine Damir Mikuljan.

-Ova izložba potvrđuje moju omiljenu maksimu da nas različitosti obogaćuju. Različitosti donose benefite za svako društvo koje u svom habitusu ima kapacitete da ih prihvati i 'ukalupi' u sebe. Kao društvo moramo prihvatiti vrijednosti tolerancije i različitosti- uz ostalo je rekao Mikuljan, dodavši da ova izložba pokazuje da su Hrvati i Nijemci imali zajedničku prošlost.

Objavljeno u Događanja

U prigodi Međunarodnog dana ljudskih prava svečanu sjednicu održala je Koordinacija za ljudska prava Zagrebačke županije, na kojoj je naglasak bio na pravima nacionalnih manjina.

-Živimo u vremenu kada nas mnogi populisti plaše različitostima. No, upravo različitosti donose benefit svakome društvu- rekao je predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan, koji je tom prilikom podsjetio kako je prije 70 godina donesena Opća deklaracija o ljudskim pravima.

-Svako društvo koje drži do civilizacijskih vrijednosti poziva se na ovu deklaraciju- rekao je.

Rudolf Vujević, predsjednik Koordinacije, rekao je da veseli što na prostoru županije, prema izvješćima nacionalnih manjina, nema kršenja ljudskih prava.

-Želimo da tako i ostane. Petnaestak godina uspješno surađujemo s nacionalnim manjinama i u tom dijelu prednjačimo u RH. Podigli smo standarde- dodao je Vujević.

Prisutnima se obratio i saborski zastupnik i predstavnik njemačke nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji Goran Beus Richembergh, rekavši da je povijest zapadne civilizacije i povijest razvoja ljudskih prava.

Središnje izlaganje „Opća deklaracija o pravima čovjeka kao inspiracija za demokratizaciju javnih politika, povećanje participativnosti i jačanje sustava zaštite manjinskih prava“, imao je politolog Davor Gjenero.

Objavljeno u Zagrebačka županija
Četvrtak, 06 Prosinac 2018 19:59

Svetojanske mažoretkinje ponos su svoga kraja

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan primili su dio seniorki Svetojanskih mažoretkinja koje su na Europskom prvenstvu u Sokobanji u Srbiji osvojile zlatnu medalju. Prvenstvo se održavalo od 2. do 9. rujna ove godine, a natjecalo se 48 mažoret timova iz cijele Europe.

-Iza svake vaše koreografije i plesa stoje brojna odricanja i sati marljivog rada bez čega ne bi ni bilo ovako velikih uspjeha- čestitao im je župan Kožić dodavši da će Županija ovaj posljednji uspjeh mažoretkinja nagraditi sa sportskom opremom u vrijednosti od 10 tisuća kuna, ali da će i na druge načine nastaviti podržavati rad Svetojanskih mažoretkinja.

Titula europskih prvakinja kruna je dvadesetogodišnjeg rada ove udruge kroz čije je mažoret sastave prošlo više od 800 djevojaka. Osvajačice su brojnih državnih i europskih priznanja, a osim seniorki ističu se i juniorke koje su na ovom posljednjem Europskom prvenstvu proglašene viceprvakinjama Europe.

-Ovakvi sjajni rezultati ne događaju se slučajno, oni su plod rada i entuzijazma kako članica tako i vodstva ove udruge- rekao je Damir Mikuljan te im čestitao u ime svih vijećnika Županijske skupštine Zagrebačke županije na ovom velikom uspjehu.

Bila bi nam čast kada biste svojim nastupom obogatile iduću svečanu sjednicu povodom Dana županije- predložio je tom prigodom Mikuljan, a što su djevojke, zajedno s trenericom i predsjednicom Matejom Baltorinić, zdušno prihvatile.

-Sve mi djevojke u udruzi smo jedna velika obitelj. Zvuči kao floskula, ali nije, uistinu je tako- rekla je Baltorinić dodavši da će mažoretkinje nastaviti naporno raditi jer im je cilj već iduće godine obraniti zlato na europskom natjecanju.

-Uvjeti treniranja nisu idealni, u Jastrebarskom postoji puno sportskih klubova koji dijele prostore sportskih dvorana u osnovnoj i srednjoj školi, tako da nam to trenutno predstavlja najveći problem- naglasila je Baltorinić, a s time se složio Miljenko Pavlaković iz Upravnog odbora Svetojanskih mažoretkinja.

-Zbog specifičnih uvjeta koje zahtijevaju treninzi mažoretkinja, a misli se prvenstveno na visinu stropa, ograničeni smo uvjetima treniranja koji zahtijevaju visoku sportsku dvoranu- rekao je Pavlaković dodavši da je time ovaj uspjeh još veći i značajniji.

Objavljeno u Jastrebarsko

Dobrovoljno vatrogasno društvo Cvetković proslavilo je 125 obljetnicu osnutka. U ime Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovao predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan.
Rekao je da su vatrogasci Cvetkovića uzor i ponos i stoga je ovome društvu uručio Zahvalnicu Zagrebačke županije za naročite uspjehe i doprinos u području razvoja vatrogastva te društvenog i javnog života od iznimnog značaja za županiju.

-Vatrogasci su osobe koje imaju osjećaj za opće dobro i koje za to dobro odvajaju puno svog slobodnog vremena- istaknuo je između ostaloga Mikuljan.

Nakon dvaju velikih požara, DVD Cvetković je osnovan 1893., kada je i upisan u, tadašnju, Maticu vatrogasne zajednice hrvatsko-slavonske. Predsjednik društva Mladen Boričević za svečanosti je rekao da se društvo posebno ponosi očuvanjem tradicije i starina.

-Svi strojevi kojima se koristilo društvo su sačuvani, i ispravni!- istaknuo je Boričević, poručivši vatrogascima da i dalje budu složni, jer samo je slogom postignuto sve ono što društvo danas ima.

Uz ostale, obljetnicu društva Cvetkovčanima je čestitao i gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel, a tijekom svečanosti je potpisana i povelja o bratimljenju DVD-a Cvetković i DVD-a Odra, vatrogasnog društva također osnovanog prije 125 godina.

Objavljeno u Jastrebarsko

Dogovor koji kuću gradi, kojeg je cijelo vrijeme zagovarao predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, danas je u punom smislu te riječi i postignut. I dok je aktualni sat potrajao kako mu i sam naziv govori, ostatak dnevnog reda danas održane 8. sjednice Skupštine odrađen je po kratkom postupku, te je dvadesetak točaka usvojeno jednoglasnom odlukom svih vijećnika, bez ijedne jedine rasprave.

-To je rezultat onoga što je prethodilo sjednici, potpisivanje političkog sporazuma. Prisjetite se samo svečane sjednice Skupštine povodom Dana Županije, kada sam rekao kako vrijeme bude odmicalo naša će se nova većina osnažiti i to se dogodilo. Mislim da je bilo dovoljno vremena da usuglasimo stajališta i stavove o bitnim političkim pitanjima, kao i onima koja su bitna za razvoj Zagrebačke županije. U tome smo se prepoznali i usuglasili- kazao je predsjednik županijske Skupštine Damir Mikuljan.

Sama sjednica uz tehničke točke, na dnevnom je redu imala i usvajanja izvješća od strane županijskih ustanova i trgovačkih društava, što nije izazvalo nikakve reakcije vijećnika, koji su jednoglasno podržali i polugodišnje izvršenje proračuna, kao i izvješće o radu župana za razdoblje od siječnja do lipnja.

-Zadovoljan sam da sva trgovačka društva kao i javne ustanove kojima je vlasnik i osnivač Zagrebačka županija da su tijekom prošle 2017. godine poslovali pozitivno. To je nešto što nije često, štoviše malo je županija koje se mogu time pohvaliti. Na to sam jako ponosan i čestitam svima na tim rezultatima- rekao je župan Stjepan Kožić, koji je istaknuo i kako je proračun dobro planiran, što pokazuje i njegovo izvršenje.

-Proračun je u odnosu na plan realiziran s 54 posto prihodovne strane, što znači da smo dobro planirali i trudili se da se to realizira. To je također za pohvalu, no ono s čime nisam zadovoljan je realizacija na troškovnoj strani. To se odnosi na realizaciju određenih projekata, gdje je jedan dio kašnjenja bio zbog toga što određene odluke koje donosi Skupština nismo donijeli u realnim vremenima, kako se to planiralo. No, sada mogu reći kako je realizacija iza 30. lipnja dobra te se nadam da ćemo do kraja godine sve to izrealizirati- zaključio je župan Kožić.

Objavljeno u Zagrebačka županija

Zagrebačka županija kao administrativna cjelina pod nazivom, Comitatus Zagrabiensis, utemeljena je 17. srpnja 1759. kad joj je carica i kraljica Marija Terezija podarila grb i pečatnjak. Taj grb je i danas u uporabi, a spomenuti datum slavi se kao Dan Zagrebačke županije. Tim povodom danas je u prisutnosti brojnih uzvanika predvođenih predsjednicom Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović proslavljen Dan Zagrebačke županije.

-Čestitam vam na svim uspjesima i želim vam mnogo uspjeha u daljnjem radu za dobrobit svih žitelja županije, kao i cijele Hrvatske. Ovaj povijesni trenutak Vatrenih donosi nam toliko radosti i ponosa, ali i nade. Uvjerena sam da ovaj povijesni i nacionalni trenutak možemo iskoristiti kao snažan impuls za gospodarski uzlet i opći društveni napredak- istaknula je predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović, dok je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao kako je Zagrebačka županija jedan od generatora razvoja Hrvatske.

-Ja se usuđujem reći da ste vi zlatni prsten Republike Hrvatske. Predsjednik Vlade Andrej Plenković često ističe da je Zagrebačka županija jedan od generatora hrvatskoga gospodarstva i ukupnoga razvoja. Danas vas zovemo generatorima, političkim i razvojnim središtem te ključnim faktorom daljnjeg razvoja Republike Hrvatske- kazao je ministar Božinović.

Zagrebačka županija treba biti udoban dom za svakoga

Predsjednik Skupštine Damir Mikuljan s ponosom je istaknuo kako je Zagrebačka županija danas najsigurnija županija u Hrvatskoj, te da je to pretpostavka da županija treba biti udoban dom za svakoga. Prvenstveno za mlade, na koje je usmjeren i fokus djelovanja nove većine u Skupštini, koja je to pokazala osiguravajući sredstva za besplatne udžbenike, kao i za mlade sportaše.

-Taj put djelovanja je ispravan, jer prema jednoj anketi 34 posto ispitanika označilo je besplatne udžbenike kao poželjnu demografsku mjeru. Pozornost nove većine usmjerena prema mladima pokazala se kao dobar korektiv vođenja javnih politika. Javne politike prema mladima, što pokazuju i ovi današnji mladi dobitnici javnih priznanja i dalje će imati prvorazredno značenje. Upravo zbog sjajnih rezultata koje na svim područjima postižu mladi, naše javne politike trebaju biti okrenute prema njima- rekao je predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan potvrdivši još jednom kako između predstavničke i izvršne vlasti treba biti dogovora, jer on je taj koji kući gradi.

-Dogovor kuću gradi i dalje će biti maksima na kojoj ćemo okupljati sve strane koje žele pristupiti našoj alijansi okrenutoj rješavanju izazova svih vrsta, alijansi kojoj je vlast tek alat kojim treba poći prema egzistencijalnome. Kako vrijeme bude odmicalo vjerujem kako ćemo novu većinu i osnažiti- kazao je Mikuljan.

Gospodarski prosperitetna županija

Zagrebačka županija danas je županija u kojoj se proizvodi najbrži električni automobil na svijetu, mjesto gdje se nalazi jedinstveno nalazište ljekovite nafte, mjesto gdje se gradi i obnavlja najveći broj škola, mjesto koje bilježi najnižu stopu nezaposlenosti od osnutka, mjesto gdje se nalazi najveći broj OPG-ova u državi te mjesto koje je po brojnim pokazateljima uz bok Gradu Zagrebu.

-Zagrebačka županija su njeni žitelji. Iza svake odluke, iza svakog izgrađenog kilometra ceste, obnovljene ambulante ili škole , iza svega što se na ovom području događa ostaju ljudi koji su svojim znanjem i radom kontinuirano doprinosili razvoju Zagrebačke županije- poručio je župan Stjepan Kožić istaknuvši s ponosom kako je Zagrebačka županija početkom ove godine po indeksu razvijenosti ušla u četvrtu, najrazvijeniju skupinu.

-Taj je rezultat ostvaren prvenstveno zahvaljujući našim poduzetnicima, čije poslovanje je posljednjih godina sve bolje- napomenuo je Kožić.

A kako je bilo na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine Zagrebačke županije pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

Objavljeno u Zagrebačka županija

Zagrebačka županija ove godine slavi četvrt stoljeća svoga postojanja. Po prvi puta tom je prilikom organizirana velika proslava na otvorenom. Za prvog je domaćina rođendanskog happeninga određen najmlađi grad u županiji Zaprešić gdje su posjetitelji jučer mogli uživati u cjelodnevnim događanjima.

–Ovo domaćinstvo je znak priznanja našem Gradu na njegovoj poziciji i mjestu u Zagrebačkoj županiji. Mi smo danas mjesto okupljanja, druženja i uživanja. Kroz ovo prigodno natjecanje u roštiljanju dijelimo zajedništvo kojega nam nikada nije previše- kazao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

U sklopu proslave Dana zagrebačke županije održan je izložbeno-prodajni sajam obrtnika, poduzetnika i OPG-ova, kao i Sajam EU fondova, županijski gradovi i predstavnici županije pokazali su svoje umijeće u pripremanju roštilja, dok je Podravka pripremila svoj gastro showu. Za glazbu i ples u poslijepodnevnim satima pobrinuli su se folkloraši, dok je okupljene posjetitelje za kraj rođendanske proslave raspjevao i rasplesao Ivan Zak.

-Nadam se da ćemo ovako svake godine u nekom drugom gradu slaviti Dan Zagrebačke županije te da će ovo postati tradicija, jer ljudi vole međusobno druženje- kazao je župan Stjepan Kožić, a s njim se složio i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

-Najvažnije je da se svi zajedno malo proveselimo, a ovo je jedan od tih trenutaka. Vjerujem kako ćemo s ovom praksom nastaviti i dalje- istaknuo je Mikuljan.

Kako je bilo u Zaprešiću pogledajte u GALERIJI.

Objavljeno u Zagrebačka županija

Nakon što na sjednici u svibnju nije prihvaćen rebalans proračuna Zagrebačke županije, na danas održanoj sjednici dogodio se obrat te je predloženi rebalans proračuna od strane župana Stjepana Kožića prihvaćen jednoglasnom odlukom svih nazočnih skupštinara. Proračun sada tako iznosi nešto više 685 milijuna kuna i za 2,11 posto odnosno za 14,1 milijun kuna veći je u odnosu na Proračun donesen krajem 2017. godine. Izvorni Proračun povećan je za 2,84 posto odnosno za 10,3 milijuna kuna te sada iznosi 372 milijuna i 893 tisuće kuna.

-Do toga je došlo zato što smo prenijeli više sredstava iz 2017. godine nego što smo planirali, a drugi i osnovni razlog je taj što se prihodi od poreza na dohodak pune kvalitetnije i bolje nego što je to bilo u prošloj godini, što je rezultat većeg broja zaposlenih ili većih plaća zaposlenih. To je dobar pokazatelj da Zagrebačka županija kroz zaposlenost može govoriti da kroz zaposlenost stvara povećanje proračuna- obrazložio je Rebalans župan Stjepan Kožić.

Sredstva su najvećim dijelom raspoređena na Odjel za gospodarstvo, Distributivni centar za voće i povrće, određena sredstva dodijelit će se za poljoprivredu, infrastrukturu te za udruge civilnog društva.

-Ja kao župan sam izuzetno zadovoljan što smo nakon malo više vremena za dogovor uspjeli napraviti dogovor za rebalans Proračuna koji je jednoglasno prihvaćen- kazao je župan.

Takvog mišljenja je i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, koji je od početka svog mandata zagovara sintagmu „kako dogovor kuću gradi“.

-Trebalo nam je malo vremena da uvidimo stvarne potrebe, jer politika bi trebala ići prema egzistencijalnome i to je moto ove većine. To je prihvaćeno i rebalans Proračuna je prošao jednoglasno- zaključio je predsjednik Skupštine Damir Mikuljan.

Prihvaćanjem rebalansa Proračuna prihvaćene su i sve njegove prateće točke koje su se odnosile na Akcijske planove javnih potreba u zdravstvu, socijalnoj skrbi, školstvu, sportu te tehničkoj kulturi.

Objavljeno u Zagrebačka županija

Rugvica je jučer ugostila prvi Sajam OPG-ova „Posavina u okusima“ na kojem su proizvođači s područja Rugvice i Zagrebačke županije ponudile svoje domaće proizvode. Okupljeni posjetitelji mogli su kušati, ali i kupiti razne vrste sireva, meda, aronije, bučinog ulja, kao i cijeli niz drugih proizvoda što su ih ponudila 22 izlagača.

Sajam je značajan i što je uvod u izložbeni prostor koji će OPG-ovi uskoro imati u sklopu trgovačkog centra IKEA gdje će svoje mjesto zauzeti dvadeset proizvođača gdje će prvenstvo imati OPG-ovi s područja Rugvice i Zagrebačke županije.

-Mislim da je to pravi poticaj za naše OPG-ove. Time bi se proizvodnja trebala povećati za dva do tri puta. To je kvalitetniji i značajniji poticaj, nego da smo iz općinskog Proračuna dijelili novce. Time omogućujemo plasman i prodaju što je najbolji smjer za pronalaženje tržišta- kazao je načelnik Općine Rugvica Mato Čičak najavivši sljedeće godine još veći i bolji Sajam povevši u razgledavanje okupljene goste među kojima su bili predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan te državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

-Ovo mjesto je poželjno za život i rad što pokazuje i ovaj Sajam. Hrvatska poljoprivreda počiva na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i lijepo je vidjeti sve ove OPG-ove kojima će novi prostor kod IKEA-e biti odskočna daska za povećanje proizvodnje. Nama u Ministarstvu je cilj upravo rast OPG-ova, zbog čega je donesen i novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu te novi Zakon o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji je po prvi puta donesen, kako bi se ovi vrijedni poljoprivrednici mogli razvijati, opstati i živjeti dostojno na ovom prostoru- rekao je državni tajnik Tugomir Majdak.

Osim kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda ovog kraja predstavljena je i njegova bogata kulturna baština, jer okupljenim posjetiteljima predstavili su se KUD Tančec, KUD Posavka, KUD Hrvata BIH, Dječji zbor Osnovne škole Rugvica te mališani Dječjeg vrtića Didi.

-Ovo su prvi koraci, na ovakav način proizvođači izlaze iz anonimnosti, a za one koji su već renomirani proizvođači ovo je mjesto gdje mogu razmijeniti svoja iskustva s drugima i poboljšati svoje usluge. Rugvica je mjesto i primjer u Zagrebačkoj županiji svim općinama kako ovo treba organizirati. Mogu kazati kako je ovo pravi pri jer kako se organizira ovakav sajam OPG-ova, jer uz gospodarski on ima i kulturološki akcept- istaknuo je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Kako je bilo na 1. Sajmu OPG-ova „Posavina u srcu“ koji je održan u Rugvici pogledajte u GALERIJI.

Objavljeno u Rugvica
Subota, 09 Lipanj 2018 19:36

3. BistRANka okupila osamdesetak trkača

U organizaciji Udruge mladih Općine Bistra danas je održana 3. BistRANka, trkačka utrka na 5 000 metara kroz ulice Općine Bistra. U glavnoj utrci sudjelovalo je osamdesetak trkača, a uvertira su bile utrke osnovnoškolaca.

-Bistranka nam je najveći projekt koji radimo, a raduje nas što nam broj prijavljenih svake godine raste. Najbitnije u svemu ovome je voljni moment, želja nam je da se naša zajednica aktivira i u tome smo nadam se uspjeli. Želja nam je da u budućnosti pokušamo organizirati utrku na deset kilometara- ispričao je predsjednik Udruge mladih Općine Bistra Vedran Batrla.

Među prijavljenim trkačima bio je i načelnika Uprave policije i pomoćnika glavnog ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

-Ovo je utrka u mome mjestu i zato je rado trčim. Lijepo je kada se ovakve rekreativne priredbe osiguravaju u mjestu u kojem živite. To sigurno podiže kvalitetu života u tome mjestu. Ovo je dan za uživanje u trčanju i druženju s ljudima koji se bave lijepim i dobrim stvarima- ispričao nam je po utrčavanju u cilj Krunoslav Borovec.

Podršku trkačima uz općinsko vodstvo predvođeno načelnikom Krešimirom Gulićem, dali su i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, te saborski zastupnik Mato Čičak.

-Drago mi je što smo nastavili s utrkom dalje i što se opet okupilo ovoliko ljudi- istaknuo je načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić, dok predsjednika Skupštine raduje činjenica kako ovaj projekt uz podršku partnera Općine Bistra, Zagrebačke županije i HEP-a „vuku“ mladi.

-Kontinuitet donosi kvalitetu. Drago mi je što se oko svega ovoga okupljaju mladi koji tako projiciraju svoje želje i mogućnosti. Najbitnije je da se krećemo, da ova utrka osim što za cilj ima širenje i promoviranje sporta, ona širi i svijest o zdravlju. Mladi su to postigli i to je najveća vrijednost ovog projekta- kazao je Damir Mikuljan.

Pobjednicima ovogodišnje 3. BistRANke postali su trkači iz Atletskog kluba Dubrovnik Maja Perišić i Ante Živković.

Kako je bilo na ovogodišnjoj BistRANki pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

Objavljeno u Bistra
Stranica 1 od 3

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti