fbpx

Utorak, 11 Prosinac 2018 09:09

KUD Graničar za 110 godina rada priprema veliki božićni koncert

Napisao/la Redakcija

KUD Graničar Križ ove godine obilježava 110 godine djelovanja, nastavljajući tradiciju rada i djelovanja Hrvatskog pjevačkog društva Kumičić osnovanog 1908. godine. Proslavu te velike obljetnice najavili su proteklog petka, izložbom u Galeriji Križ posvećenom svima koji su u KUD-u provodili sate i dane na probama, nastupima, putovanjima družili se kroz pjesme i plesove. Izložbom stoljetnih nošnji, folklornog ruha te izložbom slika generacija ljudi, isplesanih koreografija i fundusa nošnji iz drugih krajeva lijepe naše, Graničarci su nam još jednom dočarali lijepa sjećanja iz prošlosti KUD-a u nadi za bolju budućnost što im je na otvorenju izložbe poželio i općinski načelnik Marko Magdić.

Posebna gošća izložbe bila je etnologinja, voditeljica etnografskog odjela Muzeja Moslavine i muzejska savjetnica, gospođa Slavica Moslavac koja je predstavila i govorila o bogatstvu nošnji Moslavine koje su nosile članice KUD-a Graničar. Sa željom za očuvanjem narodnog blaga Graničar je kroz svoje dugogodišnje postojanje uspio očuvati dio stoljetnog folklornog nasljeđa, te obnoviti fundus nošnji Moslavačkog kraja.

110 godina djelovanja KUD-a Graničar obilježit će se velikim božićnim koncertom 22. prosinca s početkom u 19 sati u Školskoj sportskoj dvorani u Križu, a na koncertu će nastupiti i gostujući KUD-ovi te gost iznenađenja.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti