fbpx

Ponedjeljak, 22 Listopad 2018 14:06

Kroz Smotru Dragutin Domjanić djeca već 38 godina njeguju kajkavsku riječ

Napisao/la Redakcija

U Dvorani Kraluš održan je još jedan festival mladih kajkavaca, 38. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva Dragutin Domjanić, što ga je organiziralo Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina. Program smotre započeo je zbirkom pjesama „ Se zmisliš?“ koja je održana u Gradskoj vijećnici, nakon čega su posjetitelji u Dvorani Kraluš uživali u nastupu najmlađih kajkavskih pjesnika.

Najuspješnijim autorima i voditeljima uručene su nagrade, a ostalim sudionicima zahvalnice i priznanja uz poziv i želju da i dalje njeguju kajkavsku riječ kroz svoje umijeće pjesničkog izražavanja. Književni program Smotre upotpunila je kino -projekcija, Veliki Zli Lisac i druge priče te izložba djela malih umjetnika čiji su likovni radovi korišteni kao ilustracije pjesmama objavljenih u zbirci „Se zmisliš?“

Smotra je održana pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, supokroviteljstvo Zagrebačke županije i Grada Sveti Ivan Zelina.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti