fbpx

Nedjelja, 21 Listopad 2018 16:15

Gradišćanski Hrvati iz Bizonje u obilasku zaprešićkog kraja

Napisao/la Redakcija

KUD Mihovila Krušlina iz Šenkovca i mjesto Šenkovec već petnaest godina druže se s Gradišćanskim Hrvatima iz Bizonje u Mađarskoj. Svake godine barem jednom se nađu u Bizonji ili u Šenkovcu, a nerijetko je to i više puta godišnje.

Druženje je preraslo u veliko prijateljstvo pa se posjete broje i u privatnim aranžmanima, no ovog puta su gosti u Šenkovec došli proslaviti Dane kruha. Poveli su ih domaćini i na Mariju Goricu gdje su uveličali štruklijadu i kestenijadu, a zatim su obišli Zaprešić te se u večernjim satima zajedno proveselili u šenkovljanskom domu.

Jutros su svi zajedno bili na svetoj misi u ladučkoj kapeli sv. Leonarda, a u popodnevnim satima ponovno slijedi ono najteže. Rastanak! Ali samo, kako kažu – do prve prilike…

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti