fbpx

Nedjelja, 21 Listopad 2018 15:57

FOTO: Trg ispred crkve i ove je godine bio premali

Napisao/la Redakcija

Udruge „Marijagorička zipka“, „Trsje“ te TZ Savsko- sutlasnka dolina i brigi organizirali su jubilarnu 10. štruklijadu, štrudlijadu i kestenijadu na goričkom trgu ispred župne crkve. I odmah da ponovimo priču od prošle godine, trg je ponovno bio premali da primi sve one koji su obišli ovu manifestaciju.

Brdo štrukli, štrudli i kestena, ali i ostalih delicija od roštilja do raznih vrsta kolača, moglo se vidjeti i kušati u Mariji Gorici. Prekrasan jesenski dan okupan suncem nije bio prepreka ni za degustaciju vrhunskih vina brojnih članova Udruge „Trsje“. Bogati program nudio je svakome ponešto, a na sceni su se izmjenjivali nastupi kulturno-umjetničkih društava, dramskih družina, pjevačkih zborova i muzikanata.

Ovogodišnju manifestaciju uveličali su i Gradišćanski Hrvati iz mjesta Bizonja koje se nalazi na samoj granici s Austrijom i Slovačkom, a pokazali su kako tamo već više od 500 godina čuvaju hrvatski jezik i običaje. 

 

 

 

 

 

 

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti