fbpx

Petak, 08 Veljača 2019 14:00

FOTO: Aleksandar Božić na duhovit način ispričao povijest goričkog novinarstva

Napisao

Poznati gorički novinar i nakladnik, Aleksandar Božić bio je gost 221. Matičinog četvrtka u Muzeju Turopolja. U gotovo dvosatnom predavanju Saša je na duhovit način ispričao povijest javnog informiranja u Velikoj Gorici, a svoje je predavanje posvetio nedavno preminulom novinaru Marijanu Draganiću te Ivi Pukaniću, kojem će vjeruje uspjeti pripremiti izložbu za 15-tu godišnjicu pogibije.

Bolje osobe od njega za ovu temu u Velikoj Gorici zasigurno nema, jer Saša je od rane mladosti bio vezan uz goričke medije. S pisanjem je započeo u omladinskom tisku „Ključ“, nastavio na RVG-u, Velikogoričkom listu i Glasniku Turopolja, koji je kao prve nezavisne novine u Turopolju pokrenuo 1990. godine. Osim o povijesti velikogoričkih medija, Božić je progovorio i o slobodi medija gdje je ispričao nekoliko priča iz svog prebogatog novinarskog opusa, a dotaknuo se i upotrebe standardnog hrvatskog jezika.

Prisutni posjetitelji tom su prilikom mogli razgledati i mini-izložbu velikogoričkih tiskovina te stare novinarske opreme.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti