fbpx

Utorak, 16 Listopad 2018 07:55

20 godina Plemićke mladeži

Napisao/la Redakcija

Umjetnička udruga Plemićka mladež proslavila je 20 godina rada i rođendan Bana Josipa Jelačića kostimiranom šetnjom u perivoju Novih dvora. Kao i svake godine, ovime Udruga vraća dašak minulih vremena u naš grad, ali i podsjeća na važnost “bečke škole” koju je u Zaprešić donio upravo Ban Jelačić.

Predsjednica udruge Lidija Gašpar istaknula je da Ban, kao najznačajnija osoba zaprešićke povijesti, predstavlja središnju figuru prisjećanja na davna vremena u našem kraju.

Članovima i članicama Plemićke mladeži u šetnji su se pridružili i brojni prolaznici, koji su usput imali prilike čuti nešto o povijesti Novih dvora i naučiti kakav se bonton poštivao u krugovima visokog društva 19. stoljeća.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti