Bandić ne odustaje od Adventa u Zagrebu. Organizirat ćemo ga u uvjetima u kojima možemo

Advent će ove godine, ako ga bude, biti usmjeren prije svega građanima Zagreba i Hrvatske koji dolaze u Zagreb

Tomislav Miletić/PIXSELL

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da će poduzeti sve da se u Zagrebu održi Advent, ali kaže da neće biti onakav kakav smo imali prije kada je Zagreb tri puta zaredom osvojio titulu najboljeg Adventa u Europi.

-To je iza nas, Covid nas tjera na drugačiji pristup stvarima, organizirat ćemo ga u uvjetima u kojima možemo- kaže Bandić.

Najavio je da će u idućih tjedan dana, zajedno s gradskim i nacionalnim stožerima civilne zaštite, donijeti odluku hoće li se Advent u Zagrebu održati, jer ništa neće riskirati.

-Ako ga bude, bit će na određenim mjestima. U centru grada izostat će pola lokacija. Tamo gdje su terase ugostitelja neće biti kućica, Zrinjevac, Strossmayerov trg i Tomislavac će ostati kao prostori za Advent kao i svake godine, a tu je i Europski trg, Gornji grad i Gradec te nešto na Jelačić placu, gdje bi se mogle staviti kućice županija- rekao je.

Istaknuo je i da će Advent ove godine, ako ga bude, biti usmjeren prije svega građanima Zagreba i Hrvatske koji dolaze u Zagreb, a manje će doći turista izvana, pa je sasvim svejedno hoće li ga organizirati Velesajam ili Tržnice, jer će i jedni i drugi dati logistiku. O tim detaljima će se govoriti za 10-ak dana, najavio je Bandić.

Istaknuo je da će najveća atrakcija ovogodišnjeg Adventa, bez obzira u kojoj formi bio i tko ga organizirao, biti u znaku žičare, koju će otvoriti 2020. na 2021. godinu.