FOTO: Izviđači iz Hrvatske i okolice prepoznaju Križ kao dobro okupljalište

Završeno je još jedno Kriško orijentacijsko takmičenje KOT, koje je za vikend održano u Općini Križ u organizaciji Odreda izviđača Siniša Pavković. Općina Križ dobro je poznato okupljalište izviđača iz cijele Hrvatske i šire što dokazuje i odaziv od 25 ekipa odnosno 174 članova izviđačkih odreda iz cijele Hrvatske i regije. I ove godine takmičenje je bilo međunarodnog karaktera te nam je izrazito drago da su nas posjetile ekipe iz Banja Luke te ekipa iz Niša. 

Tijekom vikenda, mlađi izviđači su se orijentirali od Križa preko Donjeg Prnjarovca do Novoselca stazom od 5 kilometara, dok su stariji prolazili Moslavinom sa startom u Gornjoj Jelenskoj. Staza ukupne dužine 16 kilometara, prolazila je preko Jelengrada, Potrenke, Grabrovečke kose, Košute, Kopčić brda te je završila u Ruškovici. Izuzetno zahtjevna staza pokazala je sve čari moslavačkog gorja te su neke od ekipa stazu uspjele proći u zadanom vremenu dok su neke ekipe otišle u noć, ali ipak su uspjele završiti stazu.

Ovogodišnji pobjednici u mlađoj kategoriji su članovi XV. SDI. Tornado iz Zagreba, a u starijoj kategoriji prijelazni pehar nose članovi Skautskog kluba Marjan iz Splita. 

Završnici natjecanja, odnosno podjeli priznanja sudionicima i nagrada najboljima, nazočio je i načelnik Marko Magdić, koji je organizatorima zahvalio na uspješnoj organizaciji još jednog KOT-a za kojeg će i nadalje, istaknuo je, imati podršku Općine.