VIDEO/FOTO: Izložba inovacija iz lokalne prerasla u nacionalnu priču

U naredna dva dana u Ivanić-Gradu možete posjetiti šestu izložbu inovacija „I3G“ koji organizira Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad, u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske i Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije. Svoje inovacije ove je godine izložilo tridesetak srednjih škola, osam fakulteta i desetak gospodarstvenika.

Ova je izložba pokrenuta kao platforma za razvoj inovativnog razmišljanja i pristupa u osmišljavanju novih proizvoda. Tijekom proteklih godina postala je jezgrom okupljanja mladih i inovativnih osoba koje povezuje ljubav prema tehničkoj kulturi, inovacijama i poduzetništvu. Također, izložba iz godine u godinu postiže i sve veću posjetu.

-Zadovoljni smo! Interes je veliki! Postigli smo cilj, a to je promocija tehničke kulture i znanosti. Mala, lokalna izložba prerasla je u nacionalnu, što prije šest godina nismo očekivali. Prekrasno! Zapravo, mislim da je ovo veliki festival znanosti- istaknula je organizatorica izložbe Marijana Postružin Kožar.

Među pokroviteljima izložbe je Hrvatski sabor, ispred kojeg je svečanom otvorenju nazočio saborski zastupnik Mato Čičak.

-Veseli to što se ovdje okupljaju mladi i kreativni ljudi iz cijele Hrvatske. Tko zna, možda netko od njih svoju priliku i pronađe u poduzetničkom inkubatoru koji se ovdje gradi- istaknuo je Čičak.

Podršku izložbi svake godine daje i Zagrebačka županija.