FOTO: Ivanu Kormanu i Dariju Bulku zahvala za sto darivanja krvi

U Općini Križ održan je tradicionalni prijem dobrovoljnih darivatelja krvi s njezina područja povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, 25. listopada. Tom je prigodom zamjenik načelnika Zlatko Hrastić uručio okupljenima zahvale za nesebičnost i ustrajnost u ovom plemenitom cilju, humanost i bezgraničnu ljubav prema čovjeku.

Za sveukupno sto darivanja, zahvale su uručene Ivanu Kormanu i Dariju Bulki, dok njih slijedi Dragan Kršak sa 75 darivanja, Drago Rupčić s njih 50, Boris Kostanarević s 30 te Suzana Turčinović s 20 darivanja. Zahvale za 10 darivanja dodijeljene su Siniši Sankoviću i Mateji Jareš, kao i Božidaru Bakranu te Marini Pranjić Dokmanić za prvo darivanje.

Također, zahvalu za završno darivanje krvi dobile su Ljubica Tepeš i Zlatica Derežić, dok je ona za uloženi trud i vrijedni volonterski rad uručena i volonterima Crvenog križa Zlatici Derežić, Štefici Kantura, Mirjani Paher, Vlasti Jalžečić, Damiru Bulki, Tomi Blažinoviću, Stjepanu Fabijaniću i ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad Ivani Bajt.

Nakon prijema, okupljeni su zapalili svijeće kod centralnog križa na mjesnom groblju Križ u znak sjećanja na sve one koji su tijekom života darivali krv.