Gradu Vrbovcu prijeti ovrha od tri milijuna kuna

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća pročelnica Božica Jagoić Tukša izvijestila je vijećnike o sudskom sporu Grada, Zagrebačke županije, Republike Hrvatske i tvrtke Radnik d.o.o., oko gradnje dvorane uz II. Osnovnu školu.

-Čuo sam da je taj spor održan te da je donesena presuda, te ja ovom prilikom molim gradonačelnika da nas izvijesti o tome- rekao je vijećnik Ivan Svečnjak.

Gradonačelnik Denis Kralj kazao je kako je on sam tražio da se ta točka uvrsti na dnevni red te da se vijećnike upozna s potencijalnim opasnostima po proračun Grada Vrbovca.

-Presudu smo dobili prije dva tjedna i u njoj stoji da smo mi, županija i država dužni platiti 800 tisuća kuna plus kamate, što ukupno ispada nakon petnaest godina oko tri milijuna kuna. To je prvostupanjska presuda na koju se trebamo žaliti ili s Radnikom iz Križevaca postići nagodbu, ako to bude potrebno. U svakom slučaju ono što nam prijeti ili se može dogoditi je da se Radnik naplati samo od nas te s našeg računa skinu tri milijuna kuna i blokiraju nas dok to ne podmirimo. Povratak tih sredstava od drugih dužnika može potrajati godinu-dvije. To je rizik koji je ostao i s kojim se mi borimo. Znači nama trenutno prijeti ovrha na tri milijuna kuna, ali idemo dalje u prave bitke- upoznao je s novonastalim problemom vijećnike gradonačelnik Kralj.