fbpx

Petak, 19 Listopad 2018 18:29

ZET-ovi autobusi stižu u Benkovac, Korčulu i Drniš

Napisao/la Redakcija
ZET-ovi autobusi stižu u Benkovac, Korčulu i Drniš zagreb.hr

Ispred Upravne zgrade tvrtke ZET u Ozaljskoj, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktorica ZET-a Ljuba Žgela predali su ključeve triju autobusa za javni gradski prijevoz gradonačelnicima Benkovca, Korčule i Drniša, Tomislavu Buliću, Andriji Fabrisu i Josipu Begonji.

-Inicijativa da doniramo tri dobro uščuvana autobusa gradovima sa slabijom prometnom povezanosti, u znak solidarnosti, nikla je zajedničkim naporima Grada, ZET-a i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. To je najmanje što možemo učiniti za naše prijatelje iz Benkovca, Korčule i Drniša- rekao je gradonačelnik Bandić.

-Ovim autobusom rješavamo problem takozvanih nerentabilnih linija na rubnim dijelovima našega grada. Nove linije će omogućiti učenicima srednjih i osnovnih škola te ostalim građanima lakši dolazak u sam grad Drniš. Uvjeren sam da će autobus odlično služiti ovoj svrsi- rekao je gradonačelnik Drniša Josip Begonja zahvaljujući Gradu, ZET-u i Ministarstvu na naporima da se ova donacija realizira.

Gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić je dodao da je od same vrijednosti donacije važnija solidarnost koju Grad Zagreb pokazuje manjim gradovima, a naročito onim područjima koja su u Domovinskom ratu bila na prvim crtama. Gradonačelnik Fabriz je istaknuo da će Korčula, kao grad sporta i rekreacije, iskoristiti autobus za sportsku namjenu i prijevoz učenika na novi bazen u tom gradu.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti