fbpx

Četvrtak, 24 Siječanj 2019 16:31

Skupština Grada Zagreba počela minutom šutnje, a nastavila se uvođenjem novih nameta Istaknuto

Napisao/la
Skupština Grada Zagreba počela minutom šutnje, a nastavila se uvođenjem novih nameta Patrik Macek/ PIXSELL

Devetnaesta sjednica zagrebačke Gradske skupštine Grada Zagreba počela je minutom šutnje za preminulog Antu Todorića, dosadašnjeg voditelja Zagrebačkih cesta.

Bila je ovo prva ovogodišnja sjednica te dvadeseta u aktualnom mandatu. Zastupnike je na stolu dočekao dnevni red s ukupno 16 točaka, među kojima je najznačajnija bila prijedlog odluke zagrebačkog gradonačelnika o iznosu paušalnog poreza za iznajmljivače kreveta u Gradu Zagrebu. Odlukom je utvrđena visina paušalnog poreza na dohodak po iznajmljenom krevetu. Odluka se odnosi na sobe, apartmane, stanove i kuće za odmor koje se nalaze na području Zagreba.

Visina novog nameta određuje se prema razredu turističkog naselja te bi godišnje po krevetu,iznosila za razred A 300 kuna, za razred B 255 kuna, za razred C 210 kuna i za D razred 150 kuna.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti