fbpx

Petak, 19 Listopad 2018 07:13

Sajam hrane i dobrog življenja okupio više od 250 izlagača Istaknuto

Napisao/la Redakcija
Sajam hrane i dobrog življenja okupio više od 250 izlagača zagreb.hr

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić i ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić danas su na Zagrebačkome velesajmu otvorili sajmove Hrane i dobrog življenja i Dani lova i ribolova što se održavaju do nedjelje, 21. listopada. Više od 250 izlagača na Sajmu hrane i dobrog življenja za posjetitelje organizira stručne skupove i konferencije o aktualnostima važnim za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, a na Danima lova i ribolova mnogobrojne edukacije i stručna savjetovanja o trendovima i zakonskim odredbama u lovstvu i ribolovu.

-Osim predstavljanja svojih proizvoda, objedinjeni sajmovi su jedinstvena prilika da hrvatski proizvođači razmjene iskustva sa svjetskim proizvođačima na zajedničku korist jer Hrvatska ima veliki potencijal za proizvodnju i brendiranje prehrambenih proizvoda. Postoji ogroman potencijal i za razvoj vrhunskog sportskog lova i ribolova što ga tek u cijelosti trebamo realizirati- istaknula je zamjenica Majić te je pozvala sve Zagrepčanke i Zagrepčane da se pridruže izlagačima i stručnjacima na Zagrebačkome velesajmu te da nikako ne propuste jesenske sajmove.

-Imamo veliku perspektivu za razvoj ekološke poljoprivrede, posjedujemo više od 100 000 hektara obradivog zemljišta za ekološki uzgoj, a nekoliko tisuća naših proizvođača može konkurirati na hrvatskome i pogotovo na europskome tržištu. Vlada je donijela niz zakona kojima se regulira lov i ribolov, a uskoro očekujemo i nove zakone za morsko i slatkovodno ribarstvo- rekao je ministar Tolušić.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić je objasnila da Sajam hrane i dobrog življenja, osim izložbenog dijela, nudi niz predavanja, radionica, seminara, prezentacija i drugih edukativnih sadržaja. Istaknula je da se ovim sajmovima želi podignuti svijest o važnosti očuvanja domaće proizvodnje, tradicije, obrta i malog gospodarstva te da se Hrvatsku želi promovirati kao destinaciju vrhunskog lova i ribolova radi bržeg razvoja kontinentalnog turizma.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti