fbpx

Ponedjeljak, 08 Listopad 2018 11:06

Položeni vijenci u povodu Dana neovisnosti RH Istaknuto

Napisao/la Redakcija
Položeni vijenci u povodu Dana neovisnosti RH Dalibor Urukalović/ PIXSELL

Izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, danas je, zajedno s državnim izaslanstvom, predvođenim predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem, položilo vijence u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, kod spomen-obilježja Glas hrvatske žrtve- Zid boli, središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na gradskom groblju Mirogoj te na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve Kenotaf na Krematoriju.

8. listopada 1991. godine, Hrvatski sabor je jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti