fbpx

Srijeda, 07 Studeni 2018 10:56

Policijski službenik osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti

Napisao/la Redakcija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim policijskim službenikom PU zagrebačke zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Sumnja se da je 25. rujna na Ilirskom trgu, dok je obavljao poslove nadzora prometa, zatekao 21-godišnjeg vozača u prekršaju te mu naplatio iznos od 250 kuna a za što mu nije izdao potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni, dok je navedeni novac neovlašteno zadržao za sebe. Nadalje, postupanje prema 21-godišnjaku nije evidentirao u službenim pismenima. Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke, zbog teže povrede službene dužnosti policijski službenik udaljen je iz službe.

Protiv osumnjičenog podnijeto je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave zbog kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti