fbpx

Nakon Svjetskoga skijaškog kupa Snow Queen Trophy što se proteklog vikenda održao na Sljemenu, a koji je ocijenjen kao sjajan i s kojeg je u domove stotine milijuna gledatelja diljem svijeta otišla slika Zagreba, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić organizirao je konferenciju za novinare. Na njoj je zahvalio svima koji su svojim radom na pripremi, organizaciji i logistici Utrku učinili posebnom, prepoznatljivom i vrhunskom skijaškom priredbom.

Predstavnicima medija na sljemenskom Vidikovcu osim gradonačelnika Bandića obratili su se još predsjednik Hrvatskoga skijaškog saveza Miho Glavić, direktor Organizacijskog odbora Snow Queen Trophy Vedran Pavlek, vođa natjecanja Reno Fleiss, rukovoditelj Skijaških staza i terena Sljeme Igor Žiljak te Krešimir Gulić, načelnik općine Bistra.

-Ova utrka ne promovira samo sport, ona je bitna za cjelovitu promociju Hrvatske i Zagreba koji je ove godine imao 200 tisuća turista više nego lani. Naša je sinergija rezultirala uspjehom i utrkom koja je prošla bez i najmanjeg incidenta- rekao je gradonačelnik te je posebno zahvalio svojim sugrađanima na podršci.

Objavljeno u Grad Zagreb

Vikend za nama bio je u znaku skijanja; na Sljemenu je održano još jedno izdanje Snježne kraljice, koja je i ovoga puta protekla u sjajnoj organizaciji.

Ovogodišnji pobjednici su Amerikanka Mikaela Shiffrin kojoj je ovo bila četvrta pobjeda na sljemenskom Crvenom spustu, dok je kod skijaša najbrži bio Austrijanac Marcel Hirscher. Spomenimo, kako su trojica hrvatskih skijaša ostvarili najbolje rezultate u dosadašnjoj karijeri, Istok Rodeš je bio sedmi, Matej Vidović 15., a Elias Kolega 20.

Svjetski kup na Sljemenu pratile su između ostaloga i brojne osobe iz svijeta politike; gradonačelnik Milan Bandić već tradicionalno je okrunio ovogodišnje pobjednike, a uz njega su tu bili i premijer Andrej Plenković, predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, načelnik Općine Bistre Krešo Gulić i brojni drugi. 

 

 

 

 

 

Objavljeno u Grad Zagreb
Srijeda, 25 Srpanj 2018 17:39

Započele pripreme za Snježnu kraljicu

U hotelu Tomislavov dom na Sljemenu, održana je konferencija za novinare Hrvatskog skijaškog saveza u povodu nadolazećih utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu koje će se održati 5. i 6. siječnja 2019. godine.

Uz gradonačelnika Milana Bandića na konferenciji su sudjelovali predstavnici FIS-a: glavni direktor FIS Svjetskog kupa za muškarce Markus Waldner, koordinator FIS Svjetskog kupa za muškarce Emmanuel Couder te u ime domaćina: predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednik organizacijskog odbora utrka Miho Glavić, direktor organizacijskih utrka Vedran Pavlek, direktor natjecanja Reno Fleiss, voditelj skijališta Sljeme Igor Žiljak te HRT-ov režiser prijenosa utrka Ranko Varlaj.

Vedran Pavlek, direktor organizacijskih utrka istaknuo je da je održana klasična tehnička inspekcija FIS-a koju prolaze svi organizatori svjetskih kupova, a radi se o najsitnijim detaljima koji se mogu još malo poboljšati kako bi utrke na Crvenom spustu bile još bolje i kvalitetnije.

-Nakon naših loših iskustava iz 2013. i 2014. godine kada smo morali otkazati utrke zbog loših vremenskih uvjeta, zahvaljujući Gradu Zagrebu, gradonačelniku Milanu Bandiću te uz podršku FIS-a investiralo se u novu tehnologiju zasnježivanja koja je omogućila da se utrke sigurno održe. Tako je sezona trajala duže, punih 100 dana, i počela je ranije. Skijaški savez investira i dalje puno u rad mladih, imamo odličnu mušku slalomsku generaciju, četiri slalomaša koji mogu nastupati u svjetskom kupu i u narednih nekoliko sezona očekujemo puno od njih- nadodao je Pavlek.

Sljedeće godine utrke se održavaju vikendom, što omogućuje veću posjećenost te gledanost pred malim ekranima, što ima veliku važnost kako za turističku promociju i promociju grada Zagreba tako i za cijelu Hrvatsku.

-Zadnjih godina dosta smo infrastrukturalno ojačali s organizacijom dovoda vode i s dvije mašine za proizvodnju umjetnoga snijega što nam garantira sigurnu utrku svake godine- rekao je predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednik organizacijskog odbora utrka Miho Glavić, te dodao da je Inspekcija zadovoljna jer imamo konstante pomake prema naprijed.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da očekuje da će utrke proći u najboljem redu kao i prethodnih godina te duplo veću posjećenost Sljemenu budući da se utrke održavaju vikendom. I ove godine slika Snježne kraljice prenosit će u više od 50 zemalja svijeta te ćemo još jednom pokazati da smo odlični domaćini.

Objavljeno u Grad Zagreb

Snježna kraljica 2018. je 22-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin koja je po treći put slavila na ovom Trofeju.

Drugo mjesto osvojila je Holdener Wendy iz Švicarske, dok je na trećem mjestu Šveđanka Frida Hansdotter.

Žensku sljemensku utrku pratilo je 5 000 gledatelja. (www.zagreb.hr)

Objavljeno u Sport

Za vrijeme održavanja utrka Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu od ponedjeljka 01. siječnja do petka 05. siječnja 2018., vrijedit će privremena organizacija prometa u ulicama: Bliznec, Sljemenska cesta, Gračanska, Markuševečka, Ksaverska, Jandrićeva i Mlinovi kako slijedi:

• Zabranjuje se promet i parkiranje na prilaznoj cesti, od Sljemenske ceste do Tomislavovog doma od 01. 01. 2018. od 06.00 sati do 05. 01. 2018. do 12.00 sati.

• Zatvara se za sav promet, osim za vozila s dozvolom (akreditacijom), Ulica Bliznec i Sljemenska cesta od Ulice Bliznec do Šestinskog lagvića dana 03. 01. 2018. od 09.00 do 19.00 sati, te 04. 01. 2018. od 10.00 do 21.00 sat.

• Zatvara se za sav promet, osim za vozila s dozvolom (akreditacijom) i vozila ZET-a, Gračanska cesta i Markuševečka cesta na dijelu od Ulice Bliznec do Ulice Jazbina, dana 03. 01. 2018. od 09.30 do 19.00 sati, te 04. 01. 2018. od 09.30 do 19.00 sati. Pristup stanarima Gračanske ceste i Podsljemena dozvoljava se samo od Markuševečke ceste.

• Zatvara se za sav promet, osim vozila ZET-a, Ksaverska cesta (zapadni kolnik) na dijelu od Jandrićeve do Ulice Mlinovi te Ulica Mlinovi osim za vozila s dozvolom (akreditacijom) i vozila ZET-a na dijelu od Jandrićeve do Ksaverske ceste dana, dana 03. 01. 2018. od 09.30 do 19.00 sati, te 04. 01. 2018. od 09.30. do 19.00 sati. Promet će se odvijati obilazno Jandrićevom ulicom pa se na istoj u potpunosti zabranjuje zaustavljanje i parkiranje vozila.

• Zatvara se za sav promet, osim za vozila s dozvolom (akreditacijom) i vozila ZET-a, Ksaverska cesta (istočni kolnik) na dijelu od Jandrićeve do Ulice Mlinovi dana 03. 01. 2018. od 09.30 do 19.00 sati, te 04. 01. 2018. od 09.30 do 19.00 sati.

• Uspostavlja se promet iz ulice Mlinovi u Jandrićevu i obratno iz Jandrićeve u ulicu Mlinovi u smjeru Šestina, te se u Jandrićevoj ulici zabranjuje zaustavljanje i parkiranje vozila dana 03. 01. 2018. od 09.30 do 19.00 sati, te 04. 01. 2018. od 09.30 do 19.00 sati.

• Za sav promet zatvara se Prilaz kraljičinom zdencu od Šestinske ceste do Šestinskog lagvića osim za autobuse ZET-a dana 03. 01. 2018. od 10.00 do 19.00 sati, te 04. 01. 2018. od 10.00 do 19.00 sati.

 

Objavljeno u Grad Zagreb
Srijeda, 27 Prosinac 2017 19:58

Sljeme je spremno za Snježnu kraljicu

Najbolje slalomašice i slalomaši svijeta početkom nove godine opet će se okupiti u Zagrebu na utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2018. koje će se održati 3. i 4. siječnja. Zagreb i Sljeme su u završnim pripremama kako bi bili u potpunosti spremni za održavanje još jednog iznimnog sportskog događaja, potvrđeno je danas na konferenciji za medije, kojoj su uz organizatore prisustvovali i gradonačelnik Milan Bandić te direktorica TZGZ Martina Bienenfeld.

Utrkama će u centru grada prethoditi javno izvlačenje startnih brojeva koje se ove godine po prvi puta održava na klizalištu “Ledeni park” na Trgu kralja Tomislava. Tako će ovogodišnji program izvlačenja startnih brojeva biti dio programa zagrebačkog adventa kako bi i najbolje svjetske skijašice i skijaši pridonijeli tom svečanom ugođaju.

Sljemenske utrke svake godine ugošćuju 150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša te više od 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja s četiriju kontinenata, a utrke prate mediji iz čitavog svijeta. Za utrke se redovito akreditira oko 500 domaćih i stranih novinara i fotoreportera.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u srijedu 3. siječnja. Start prve vožnje bit će u 13, a druge u 16.30 sati. Muški slalom održava se u četvrtak, 4. siječnja, sa startom prve vožnje u 12.45, te druge u 16.30 sati. (www.zagreb.hr)

Objavljeno u Sport
Srijeda, 20 Prosinac 2017 21:36

Na Sljemenu započela nova skijaška sezona

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić simbolično je sinoć otvorio tradicionalno besplatno noćno skijanje kao najavu početka nove skijaške sezone na Sljemenu.

-Zahvaljujem dečkima sa Sljemena koji neumorno rade kako bi građani mogli uživati u ovom vidu rekreacije, ovo je naš poklon njima- rekao je gradonačelnik na Sljemenu dodavši da prema vremenskim prognozama ne bi trebalo biti iznenađenja i kako će se Snježna kraljica održati 3 i 4. siječnja 2018.

Voditelj skijališta Igor Žiljak naglasio je da trenutno rade na Činovničkoj livadi koja u četvrtak trebala biti spremna za najmlađe skijaše i škole skijanja.

-Zeleni i Plavi spust se trenutno zasnježuju, nadamo se da će minus potrajati još nekoliko dana i da će skijalište uskoro biti otvoreno u punom profilu- kazao je Žiljak.

Za rekreativno skijanje trenutno je otvoren Crveni spust i žičara Trosjed svaki dan od 9 do 16 sati, dok je noćno skijanje na rasporedu utorkom i četvrtkom od 19 do 22 sata. (www.zagreb.hr)

Objavljeno u Sport

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti