fbpx

Još jedan Zagrebački maraton je iza nas. Ono po čemu ćemo ga zasigurno pamtiti rekordan je broj sudionika, 4000 u sve tri utrke te niz noviteta. Vremenske prilike, odnosno nešto toplije vrijeme za ovo doba godine nisu omogućile ostvarivanje novih rekorda.

Pobjednik 27. Zagrebačkog maratona, je Kenijac Hosea Kiplat Tuei, dok je najbrži Hrvat bio Goran Grdenić na petom mjestu. U ženskoj konkurenciji, pobjedu je odnijela prošlogodišnja pobjednica, Olivera Jevtić, iza koje su u cilj utrčale Hellen Jepkosgei Kimutai te najbrža Hrvatica Matea Matošević- Hačić koja je uzela broncu. Pobjednici polumaratona su Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo te Christine Moraa Oigo.

U utrci građana na 5 kilometara prva tri muška i ženska mjesta ostala su u Hrvatskoj. Dino Bošnjak bio je pobjednik u muškoj, a Karatina Vukančić u ženskoj konkurenciji. 

 

 Matija Habljak/ PIXSELL

 

Objavljeno u Sport
Nedjelja, 14 Listopad 2018 17:07

Brojni trkači i ove godine okupirali Zagreb

Gradonačelnik Milan Bandić, već tradicionalno, pozdravio je sudionike prije početka starta 27. Zagrebačkog maratona na Trgu bana Josipa Jelačića koji se, kao i prošlih godina trčao u tri discipline; maraton, polumaraton i utrka građana na 5 kilometara.

-Ovo je najveći maraton do sada, imamo 20 posto više trkača nego prethodnu godinu. Novost ovogodišnjeg Maratona je suradnja s Hrvatskom glazbenom mladeži, u sklopu koje je osmišljen glazbeni program na trasi maratona. Uz to, novost je da će i sudionici utrke građana dobiti medalju- rekao je predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović.

Prije početka utrke, gradonačelnik se pridružio događanju u povodu Međunarodnog dana Gaucherove bolesti, koje se održalo u sklopu 27. Zagrebačkog maratona. Događanje je organizirao Hrvatski savez za rijetke bolesti kako bi podigao svijest o svakodnevnom životu oboljelih od Gaucherove bolesti i članova njihovih obitelji te upoznao javnost o procesu koji oboljeli prolaze na putu od prvih simptoma do ispravne dijagnoze i adekvatne terapije.

Objavljeno u Sport

Zagrebački atletski savez nastavlja dugogodišnju tradiciju organizacije najpoznatijeg i jednog od najstarijih hrvatskih maratona, Zagrebačkog maratona, koji će svoje 27. izdanje doživjeti 14. listopada sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića. Dan ranije, u subotu, 13. listopada sa startom u 10 sati na Trgu će se održati Dječje utrke, od predškolske dobi do četvrtog razreda osnovne škole.

Svi maratonci i polumaratonci koji završe utrku dobit će unikatnu finišersku medalju specijalno dizajniranu za ovu prigodu na kojoj se tradicionalno na poleđini nalazi znamenitost grada Zagreba uz kratki opis. Ovogodišnja medalja ima kao centralni motiv Zagrebačku katedralu, uz stihove Tonija Leskovara “Serbus dragi Zagreb moj”, a na naličju medalje je Kula Lotrščak uz prigodni tekstualni opis te je ujedno i centralni motiv vizualnog identiteta 27. Zagrebačkog maratona. Novost ovogodišnjeg zagrebačkog maratona je da će i sudionici utrke građana dobiti medalju te će svi sudionici dobiti startni paket s trkačkom majicom s logom utrke te niz korisnih stvari za svakog trkača.

Uz naše vjerne rekreativce i one koji će to tek postati ovaj maraton svakako će obilježiti i rekordan broj sudionika iz cijelog svijeta. Bilježimo prijavljene trkače iz čak 50 zemalja. Ukupan broj prijavljenih na utrkama maraton i polumaraton je 3 000 te na utrci građana nešto preko 1 000 uključujući i sudjelovanje škola iz Hrvatske.

Ujedno, u ove dane na Trgu bana Josipa Jelačića tradicionalno će se održati martonski expo u sklopu kojeg će naši sugrađani I sportaši moći razgledati i kupiti proizvode naših partnera po promotivnim cijenama. Jedan veliki novitet 27. Zagrebačkog maratona je suradnja s Hrvatskom glazbenom mladeži, u sklopu koje je osmišljen i glazbeni program na trasi maratona s četiri mlada hrvatska benda koji će trkače i sugrađane zabavljati na dan utrke. Trkači i navijači na trasi, u nedjelju će tako moći uživati u veseloj atmosferi na dva punkta u gradu; na Kvaternikovom trgu i okretištu Dubrava s bendovima: Home Conflict, Antonio Perina, Nibru, te Koordinatori.

Objavljeno u Sport

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti