fbpx

Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 11:05

Krunoslav Kićo Slabinac oduševio pun Bajsić

Prvi koncert iz ciklusa U ozračju tambure Tamburaškog orkestara Hrvatske radiotelevizije održan je u punoj dvorani studija Zvonimir Bajsić na zagrebačkom Prisavlju. Gost večeri bio je legenda hrvatske glazbene scene Krunoslav Kićo Slabinac. Orkestrom je ravnao dugogodišnji šef dirigent Siniša Leopold, a glazbena gošća bila je Ivana Kindl.

Koncert je protekao u odličnom raspoloženju prvenstveno zahvaljujući Kići koji je, osim pjesmom, publiku u dvorani, ali i slušatelje Prvog programa Hrvatskog radija, zabavljao pričanjem svojih anegdota i viceva. Otpjevao je svoje mnoge tamburaške hitove (Slavonski bećarac, Slavonijo, ja sam tvoje dijete, Tamburaši, samo svirajte, Nije moja duša prazna, Otiš'o je s mirisima jutra, Ako zora ne svane, Teku dani, teku cajti, Inati se Slavonijo). Prisjetio se i svojih početaka pjesmom Plavuša, prvom ljubavnom pjesmom koju je napisao i pravim rock and roll hitom Rock Around The Clock.

Šokica, rođena Požežanka zvana Glas, višestruka dobitnica nagrade Porin, Ivana Kindl otpjevala je pjesmu Podragaš lasi – popevku Krapinskog festivala na kojem je i Kićo čest i rado viđen gost te uspješan autor te Pjesmu Zagrebu.

Nakon službenog djela pravo oduševljenje izazvala je pjesma Hajde Kato, hajde zlato koju su Ivana i Kićo izveli u duetu, a nakon izvedbe sjajne pjesme koja je obilježila Kićinu karijeru Svirci moji koncertu je morao doći kraj. Ovim koncert Krunoslav Kićo Slabinac započeo je proslavu 60. godišnjice svoje bogate i uspješne karijere.

Objavljeno u Grad Zagreb

Prvi koncert ove sezone iz ciklusa U ozračju tambure, Tamburaškog orkestra HRT-a, održat će se u nedjelju, 14. listopada u 20 sati u studiju Zvonimir Bajsić (HRT). Gost na ovome koncertu bit će Krunoslav Kićo Slabinac, jedan od naših najpoznatijih pjevača zabavne i tamburaške glazbe.

Od rock-sastava preko festivala zabavne glazbe do tamburaške glazbe, Krunoslav Kićo Slabinac je tijekom karijere duge više od pola stoljeća zaslužan za mnoge omiljene hrvatske evergreene. Hit Zbog jedne divne crne žene priskrbio mu je status jednog od najpopularnijih pjevača nekadašnje države, a nakon što se usmjerio na narodnu glazbu, nezaboravnim izvedbama ovjekovječio je neke od najljepših slavonskih i tamburaških pjesama. Osim sjajnih izvedbi i svestrane glazbeničke osobnosti, publiku privlači i jedinstvenim humorom kojim su redovito popraćeni njegovi nastupi.

Posebna glazbena gošća bit će Ivana Kindl.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti