fbpx

U povodu blagdana sv. Nikole, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, tradicionalno je u Studentskom centru, uručio slatke poklon-pakete djeci hrvatskih branitelja iz obitelji slabijeg materijalnog stanja. Osim poklona, Grad Zagreb je za djecu organizirao i predstavu Krampusov bicikl.

Pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih napomenula je da je poklone dobilo 250 djece uzrasta do 12 godina.

-Svake godine za blagdan sv. Nikole nastojimo razveseliti djecu naših branitelja s poklonima i priredbom- istaknula je između ostaloga Vesna Helfrih.

Objavljeno u Grad Zagreb

Sedmu godinu za redom Općina Križ prigodnim je poklonima iznenadila bebe i njihove roditelje. Načelnik Marko Magdić i njegov zamjenik Zlatko Hrastić uručili su tako 50 poklon paketa bebama rođenim u ovoj godini, za što je Općina u svome proračunu osigurala više od 80 tisuća kuna. Poklon pakete ove su godine dobila 33 dječaka i 17 curica s time da su tri bebe treće dijete u obitelji, jedna je četvrto, a jedna šesto dijete.

-Ovo je meni jedno od dražih druženja kroz godinu kada vas darivamo i iskazujemo zahvalu. Ovo je godine nešto manje beba, no nadamo se kako će taj broj idućih godina porasti- kazao je načelnik Marko Magdić.

Inače, Općina u cilju poticanja mladih za zasnivanjem obitelji i ostankom u Općini Križ isplaćuje jednokratnu novčanu pomoći od 1500 kuna za prvo, 1700 kuna za drugo i 2000 kuna za treće i svako iduće dijete.

Objavljeno u Križ
Četvrtak, 06 Prosinac 2018 13:59

FOTO: Čarolija Svetog Nikole zavladala Zagrebom

Najljepša dječja bajka postala je stvarnost. Dugoiščekivani Grad Svetog Nikole otvorio je svoja vrata i već prvog dana ispunio srca stotinama mališana. Nesvakidašnju predbožićnu priču otvorili su državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa te izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Katarina Milković. Popularni zagrebački zbor Zagrepčanke i dečki najljepšim je dječjim božićnim pjesmama predstavio početak dvodnevne čarolije.

U prvom danu bogatog edukativno – zabavnog programa ispunjenog raznim radionicama i zabavnim aktivnostima uživali su i veliki i mali, a nastupi kazališnih izvođača i mađioničara posebno su oduševili glumicu Anu Begić, glazbenika Luku Nižetića, proslavljenog rukometaša Igora Vorija, bivšeg vaterpolista Dubravka Šimenca, televizijsku voditeljicu i urednicu Tončicu Čeljusku, dizajnericu interijera i bivšu manekenku Iris Androšević Pinjuh te voditeljicu Hanu Tabaković.

Posebno zanimanje posjetitelja privukla je modna revija Miss4miss agency tijekom koje su poznate mame i kćeri Antonija Stupar Jurkin i Paola, Olja Vori i Nika, Lana Zrnić i Tonja, Iva Kontek i Lea, Ivančica Pahor i Una predstavile zanimljive i originalne modne kombinacije dječjeg modnog brenda Rosea, Katarina Mamić Design i MAI by MAIDA.

U kulinarskoj radionici Danas kuham ja vladalo je veliko uzbuđenje jer su mališani pod mentorstvom stručnjaka iz popularnog restorana Bota Šare po prvi put dobili priliku pripremiti objed svojim roditeljima. Tu su i sportska darovna igraonica, nastup Svetonedeljskih mažoretkinja, kazališne predstave Tko može prijatelj biti, Božićne priče te projekcije najpopularnijih crtanih filmova koje su oduševile brojne mališane.

Grad Svetog Nikole i Zaklada Hrvatska za djecu predstavili su i jednu lijepu zajedničku priču. Sudjelovanjem u Gradu svetog Nikole Zaklada je predstavila svoje programe pomoći kroz koje promiču dobrobiti osobnih i imovinskih prava djece te osnaživanja obitelji. Zaklada nas je time podsjetila na istinsku važnost blagdana Svetog Nikole, a to su međusobno pomaganje, empatija, darivanje i uveseljavanje jedni drugih.

U jedinstvenom Gradu Svetog Nikole posjetitelji mogu besplatno uživati još danas od 16 do 20 sati u hotelu Academia (Tkalčićeva 88, pored Kaptol centra) gdje nas na 700 metara kvadratnih očekuje zanimljiv nastavak prave dječje čarolije.

Objavljeno u Grad Zagreb
Srijeda, 05 Prosinac 2018 14:21

Poklon paketima razveselili 2 tisuće djece

Grad Zagreb u suradnji s Ustanovom Dobri dom tradicionalno je, u povodu blagdana sv. Nikole, za djecu do 12 godina iz obitelji slabijeg materijalnog stanja organizirao prigodni program i poklon-pakete. Slatke pakete djeci je uručila zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević sa suradnicima, zaželjevši im da provedu sretne i vesele blagdane u krugu svojih obitelji.

-Ovo je prilika da se podružimo te da pomognemo i mislimo na one koji su u potrebi. Drago mi je da smo danas razveselili preko dvije tisuće djece- istaknula je zamjenica gradonačelnika.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom istaknula je da Grad već sedamnaestu godinu za redom daruje poklone djeci.

Objavljeno u Grad Zagreb
Srijeda, 06 Prosinac 2017 17:09

Sveti Nikola darivao bebe Općine Križ

I ove godine, povodom Svetog Nikole, načelnik Općine Križ Marko Magdić pozvao je roditelje i svu djecu rođenu u 2017. godini te ih prigodno darivao poklon paketima u vrijednosti oko 150 kuna. Ukupno su darivane 52 bebe čiji su roditelji predali zahtjev i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć Općine Križ prilikom rođenja djeteta u periodu od 15.studenog 2016. do 15. studenog 2017. godine. U tom periodu u Općini Križ ukupno je rođeno 28 dječaka i 24 djevojčice.

Općina Križ svake godine izdvaja više od 80 tisuća kuna za jednokratnu novčanu pomoć roditeljima prilikom rođenja djeteta i to za prvo dijete 1 500 kuna, drugo dijete 1 700 kuna i treće te svako sljedeće 2 000 kuna. Za 2018. godinu ta su sredstva povećana na 100 tisuća kuna.

U daru za Svetog Nikolu, bebe su dobile korisne potrepštine kao što su dudice, hrana, kremice i vlažne maramice. Članice udruge Ženske ruke za sve su bebe napravile ručno rađene balavce. Poklone su uz Općinu Križ osigurali i sponzori: tvrtka Euroalba d.o.o. Zagreb, Ljekarna Katice Bertović iz Križa te Ledo koji je darovao medvjediće.

Objavljeno u Križ
Utorak, 05 Prosinac 2017 16:42

Sveti Nikola obradovao zagrebačke mališane

Grad Zagreb je, već tradicionalno, u suradnji s Ustanovom Dobri dom, u povodu blagdana svetog Nikole za djecu do navršenih 12 godina, iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, organizirao priredbu i podjelu prigodnih poklon-paketa.

Gradonačelnik Milan Bandić zaželio je djeci i roditeljima obilje radosti i zdravlja te sretan Božić i novu godinu, naglasivši da će ovu tradiciju Grad i dalje njegovati jer sva djeca zaslužuju za blagdane poklone koji će ih razveseliti.

-Ove godine pripremili smo tri tisuće poklon-paketa koji su složeni prema dobi: od 0 do 3 godine, od 4 do 7 godina i od 8 do 12 godina, istaknula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić te dodala da će paketi koji se danas ne podijele biti darovani bolnicama i ustanovama koje se brinu o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. (www.zagreb.hr)

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti