fbpx

Globalni streaming, servis Netflix trenutno snima novu seriju Medical police, a za jednu od lokacija producenti su odabrali Zagreb pa je danas na Trgu bana Jelačića započelo snimanje. U ime gradonačelnika Grada Zagreba i predsjednika Turističke zajednice grada Zagreba Milana Bandića, izjavu za medije o značaju ovakvih projekata u turističkoj promociji Zagreba i za razvoj filmske industrije je dala direktorica TZGZ Martina Bienenfeld.

-Snimanje serije na glavnome gradskom trgu od velikog je značaja ne samo za zagrebački već i za hrvatski turizam. Prema podatcima Hrvatskoga audiovizualnog centra čak 5 posto turista iz Europske unije odabire lokaciju i grad u kojem će provesti godišnji odmor prema svojim najdražim filmovima, odnosno gradovima u kojima su snimani- rekla je direktorica Bienenfeld.

Također je istaknula da su na snimanju zaposleni i uključeni i naši građani koji rade na produkciji te statisti, frizeri i brojni drugi.

-S ovom ćemo serijom opet skrenuti pažnju na Zagreb i Hrvatsku pa se nadam da će u budućnosti biti još više zajedničkih projekata Grada Zagreba i producentskih kuća- istaknula je Bienenfeld.

Zahvaljujući Gradu Zagrebu što im je izašao ususret i ustupio lokacije, Ivan Petrušić, producent Welcome Produkcije, kuće koja organizira snimanje serije u Hrvatskoj naglasio je da će se u Zagrebu snimati 10 dana te da će naš grad glumiti više gradova – Rigu, Berlin, Firencu, aerodrom u Tampi, ali i da će u nekoliko kadrova Zagreb biti Zagreb.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti