fbpx

Pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Gradske skupštine Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU uz prisutnost brojnih prijatelja i obitelji Andrijević i Matovac dodijelila Nagradu Vesna Andrijević Matovac za 2018. godinu. Nagrada je dodijeljena po osmi put, ovoga puta Ivani Ančić Antolović, profesorici biologije iz Gimnazije Daruvar na prijedlog ravnateljice Gimnazije Romane Herout. Nagradu je uručila Biljana Andrijević Derk, sestra Vesne Andrijević Matovac.

Dobitnica je nagrađena za iznimno vrijedan trud u informiranju i edukaciji učenika o važnosti očuvanja zdravlja. Svojim projektima kroz nastavu, plakate i istraživačke radove prof. Ančić Antolović zajedno s učenicima stvara ozračje brige za zdravlje, informira i educira učenika te razvija odgovorno ponašanje prema vlastitom zdravlju, zdravlju u obitelji i socijalnom okruženju. Osobito se ističu projekti vezani za prevenciju raka dojke i raka vrata maternice što Udruga smatra posebno važnim kad se radi o ženskom zdravlju i o zaštiti zdravlja mladih od bolesti koje uzrokuje HPV infekcija.

Iz Udruge su istaknuli kako su imali težak zadatak te da su dobili iznimno kvalitetne prijedloge, no Nagrada je samo jedna.

Objavljeno u Grad Zagreb
Subota, 03 Ožujak 2018 17:52

Ivana Kalogjera dobitnica Nagrade VAM

Svečana dodjela Nagrade Vesna Andrijević Matovac - VAM održana je danas u Staroj gradskoj vijećnici pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Gradske skupštine Grada Zagreba i gradonačelnika Grada Zagreba.

Dodjelu nagrada organizira udruga Sve za nju za doprinos afirmaciji borbe protiv raka dojke u zajednici kao i afirmaciji prevencije ove zloćudne bolesti te podizanju kvalitete života žena oboljelih od raka dojke. Ovogodišnja dobitnica nagrade je novinarka i predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera.

-Čestitke dobitnici, ali i svim članicama Udruge na predanom radu. Želim vam da tako radite i dalje jer znajte da niste same! Vjerujem da na svome putu proživljavate mnoge teške i bolne trenutke, stoga vam hvala što pronalazite snage pomoći onima kojima je vaša pomoć najpotrebnija. U vašoj borbi za zdravlje i život, potporu od Gradske skupštine i moju, kao predsjednika, uvijek ćete imati- poručio je članicama Udruge predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić. (FOTO: Skupština Grada Zagreba)

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti