fbpx

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, danas je u dvorani Školske knjige, otvorio Međunarodni znanstveni skup Tiskarstvo & dizajn 2019, koji se održava u organizaciji Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Na dvodnevnome skupu sudjeluje 70-ak stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva kako bi potaknuli razvoj grafičke i dizajnerske struke i znanosti.

Predsjednica Međunarodnog skupa Jana Žiljak Gršić, izrazila je zadovoljstvo što znanstveni skup iz godine u godinu unapređuje i pruža dodane vrijednosti i najnovije informacije na području tiskarstva i dizajna.

-Tijekom ova dva dana bit će riječi o novim dostignućima iz područja sigurnosti dokumenata i vrijednosnica, o otkrićima glede zaštite ambalaže te o doprinosima stručnoj literaturi i prijenosu znanja s pomoću novih medija. Na skupu će također biti i prezentirana nova dostignuća Infrared grafike, hrvatskog otkrića, koje je osim državne nagrade za znanost dobilo i brojna druga svjetska priznanja- dodala je predsjednica.

Gradonačelnik Bandić Medalju Grada Zagreba uručio je dr. sc. Vilku Žiljku, za cjelokupni rad i izniman doprinos na području znanosti, tiskarstva i grafike.

-Međunarodni skup je prigoda da se svi zajedno upoznamo s novim tehnologijama, razmijenimo iskustva i znanja te da zajednički doprinesemo razvoju zaštite dokumenata i grafičkih proizvoda, ali i njihovoj primjeni u gospodarstvu, pritom ne zaboravljajući da hrvatska kulturna baština svjedoči kako smo tiskarstvo prihvatili kao novi kulturni, društveni i politički izazov- rekao je gradonačelnik Bandić te dodao da je ulaganje u znanje i tehnologiju ulaganje u budućnost.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti