fbpx

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio šest kaznenih djela „teške krađe“, od kojih su četiri u pokušaju.

Sumnja se da je u lipnju, srpnju i listopadu prošle godine pokušao provaliti u tri stana u Velikoj Gorici, dok se sumnja da je u siječnju ove godine provalio u dva ugostiteljska objekta i krojački salon, odakle je otuđio novac. Navedeno je, sumnja se, činio na način da je podesnim alatom provaljivao kroz ulazna vrata, kako u stanove tako i u ugostiteljske objekte. S obzirom da su stanovi bili u fazi renoviranja tj. bili su prazni, nije ništa otuđio.

Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 5200 kuna.

Objavljeno u Velika Gorica

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje tijekom kojeg se došlo do osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude od strane 51-godišnjaka i 67-godišnjaka na štetu supružnika 62-godišnjaka i 49-godišnjakinje. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je mlađi osumnjičenik, od 2006. godine primjenom sile i prijetnjama primjenom sile prema oštećenima i njihovoj djeci, na osnovu nepostojećeg duga ukupno pribavio više od 200 tisuća eura u više navrata.

Naime, osumnjičeni je sustavno, kroz 12 godina, primjenjujući fizičko nasilje i metode psiholoških pritisaka, a ujedno i prijeteći ubojstvom te ozljeđivanjem djece oštećenog bračnog para, maltretirao ih i često prisiljavao oštećenog da dolazi u njegov stan u Zagrebu gdje mu je također prijetio vatrenim i hladnim oružjem. Sve navedeno, osumnjičeni je činio ciljano kako bi oštećenog prisilio da mu mjesečno predaje novac, što je on i činio. Također, prijetnjama da će nauditi djeci oštećenog koji su boravili izvan Republike Hrvatske, šaljući slike iz mjesta njihovog boravka uz prijeteće poruke, prisilio oštećenog da potpiše izjavu o nepostojećem dugu u visini od 198 900 eura, a potom oštećenog tužio radi neisplate duga. Svaki put prije održavanja sudskog ročišta nalagao oštećenom da se ne smije pojaviti na sudu, prisjetivši da će nauditi njegovoj djeci, sa svrhom da oštećeni ne bi utjecao na spor.

Uz sve navedeno, osumnjičeni je prijetnjama prisilio i suprugu oštećenog da kod javnog bilježnika potpiše izjavu o preuzimanju nepostojećeg duga u visini od 125 tisuća eura od svog supruga te da garantira isplatu prodajom zemljišta na Jadranu, u vlasništvu njezine obitelji. Sredinom rujna ove godine, osumnjičeni je opet zaprijetivši oštećenom, zatražio da mu preda 4 tisuće eura nakon čega je supruga oštećenog, prema uputama osumnjičenog, dio novca u iznosu od 2 tisuće eura predala 67-godišnjem drugoosumnjičenom u jednom zagrebačkom ugostiteljskom objektu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude, Policijska je uprava zagrebačka protiv osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, uz koju je stariji osumnjičenik priveden pritvorskom nadzorniku, dok se za drugim traga.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo, teške krađe. Policijski službenici s Trešnjevke su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 47-godišnjak kao zaposlenik zaštitarske tvrtke, 19. prosinca prošle godine u ranim jutarnjim satima, iskoristio šifru koja mu je, s obzirom na to da radi kao zaštitar, od ranije bila povjerena.

Pomoću tog povjerenog mu podatka i uz korištenje ključa koji je ranije pribavio za tu namjeru, otvorio je vrata bankomata u Ulici Josipa Hatzea iz kojeg je uzeo kazete u kojima se nalazio novac. Nakon što ih je zadržao za sebe zatvorio je bankomat, a koristeći originalnu šifru i ponovnim aktiviranjem alarma zatvorio je bankomat u pokušaju prikrivanja tragova počinjenog kaznenog djela. Ukupna nastala šteta iznosi 938 tisuća kuna.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Naime, jučer, dok su obavljali službu u autoophodnji, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su na području Dubrave, oko 13 sati u Ulici Vile Velebita zaustavili osobni automobil marke Škoda Felicia zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak.

Osumnjičeni je nakon provjere identiteta i pregleda automobila policijskim službenicima izručio crnu vreću za smeće za koju je tada naveo da je puna duhana. Osumnjičeni je potom doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, gdje je po dolasku u policijsku postaju policijskim službenicima otvorio vreću u kojoj nije bio duhan, već je tada priznao da se radi o marihuani pakiranoj u šest manjih paketa pojedinačne težine oko jedan kilogram.

Slijedom toga, u nastavku kriminalističkog istraživanja policijski službenici su pretražili kuću kojom se koristi osumnjičeni u kojoj su pronašli ukupno 94,95 grama heroina, 4.547 grama marihuane, digitalnu vagu s tragovima heroina, vrećice za pakiranje droge te 99 kilograma duhana kao i stroj za usitnjavanje duhana, kojeg su preuzeli carinski službenici Ministarstva financija.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke tijekom jučerašnjeg dana proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom kojom prigodom je zaplijenjeno 1.693,7 grama amfetamina, 275,3 grama marihuane i 106 grama punila. Naime, dan ranije, prilikom redovite kontrole vozila i vozača u prometu u Novom Zagrebu zaustavljeno je osobno vozilo u kojem je na mjestu suvozača zatečen 21-godišnji hrvatski državljanin koji je policijskim službenicima izručio crni ruksak u kojem je pronađeno ukupno 1685 grama amfetamina pakiranog u dva paketa.

Isti je uhićen zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suca istrage pretražen je stan kojim se koristio osumnjičeni, te je pored gore navedene droge pronađeno još 8,7 grama amfetamina pakiranog u pet vrećica, 275,3 grama marihuane spremljene odnosno pakirane u jednu staklenku i jedna vrećica sa 106,0 grama punila za povećanje mase. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 21-godišnjak nabavljao veće količine amfetamina koji je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u kojem stanuje, te ga potom dalje neovlašteno prodavao konzumentima na području grada Zagreba.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetniku u Novom Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim muškarcem, temeljem kojeg je zaplijenjen 84,1 grama kokaina zapakiranog u jednu plastičnu vrećicu i sedamnaest papirnatih manjih paketića,staklena posuda s 4 grama marihuane i dvije digitalne vage s tragovima droge. Naime, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke koji se bave suzbijanjem droge, raspolagali su saznanjima da se 54-godišnjak bavi neovlaštenom prodajom droga, te su ga temeljem tih saznanja, a zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ tijekom jučerašnjeg dana uhitili na području Donje Dubrave.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suca istrage obavljena je pretraga kuće u kojoj prebiva osumnjičeni pri čemu je, tom radnjom, osim prethodno navedene droge i digitalnih vaga ujedno pronađen i novčani iznos od 1800 eura, a za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 54-godišnjak nabavljao veće količine kokaina i marihuane, skrivao i vagao u stanu u kojem stanuje, da bi ju potom, na području Grada Zagreba, neovlašteno dalje prodavao osobama koje drogu konzumiraju.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetniku u Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 03 Siječanj 2019 15:17

Pao 45-godišnjak koji je preprodavao heroin

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Policijski službenici su kroz rad na terenu prikupili informacije o sumnji da se 45-godišnjak bavi preprodajom heroina.

Naime, na području Zagreba policijski su službenici jučer uhitili su 45-godišnjaka, a temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici provedena je pretraga stana koji je u njegovom vlasništvu gdje je pronađeno 820 grama kratoma, 10,2 grama heroina, 8,7 grama kokaina, 0,6 grama marihuane, 2 100 kuna, kao i vaga za precizno mjerenje težine.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu te će ujedno i zbog neovlaštenog posjedovanja 0,6 grama marihuane protiv njega biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio 10 teških krađa provaljivanjem, od kojih su četiri u pokušaju i dvije krađe.

Sumnja se da je u rujnu 2018. godine iz kuće u Ulici Jure Turića u Sesvetama otuđio 60.000 kuna, dok se sumnja da je tijekom listopada provalio u pet kuća na području Dubrave i otuđio nakit, novac i bankovne kartice, dok je u tri kuće pokušao provaliti. Također, sumnja se da je u studenome provalio u kuću u Dubravi odakle je otuđio nakit i novac, dok je u jednu kuću pokušao provaliti, a iz jedne kuće je otuđio nakit. Najčešće je podesnim predmetom provaljivao kroz prozor, dok je u dvije kuće ušao kroz nezaključana ulazna vrata i otvorena vrata terase.

Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 93 tisuće kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, na području Medveščaka, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo pronevjere. Sumnja se da je 60-godišnjak kao predstavnik suvlasnika stanara stambene zgrade i upravitelj zgrade u Zagrebu tijekom razdoblja od 1999. do 2013. zaprimao uplate zajedničke pričuve stanara, protupravno ih prisvajao te uplaćivao na svoj privatni račun, ali i na račun pravne osobe u njegovom vlasništvu, a za koje uplate stanarima nije davao uplatnice niti je prikazivao izvješća o trošenju sredstava.

Tijekom 14-godišnjeg razdoblja 60-godišnjak je stanarima prouzročio materijalnu štetu u najmanjem iznosu od 100 tisuća kuna. Protiv osumnjičenog podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici II. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da je počinila 106 kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je od 6. rujna 2015. do 14. veljače ove godine počinila 106 kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju na štetu osiguravajućeg društva iz Zagreba i poduzeća u kojem je radila na prodaji polica od automobilske odgovornosti i kasko polica osiguranja vozila za osiguravajuće društvo. Postupala je suprotno svojim zaduženjima na radnom mjestu savjetnika za osiguranje te preuzetu kupovinu od kupaca u gotovini nije predavala na račun osiguravajućeg društva, već je gotovinu zadržala za sebe. Materijalna šteta iznosi oko 200.000 kuna.

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog protiv osumnjičene podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 2

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti