fbpx

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo, povrede tuđih prava.

Temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 51-godišnjak kao vlasnik i odgovorna osoba u pet trgovačkih društava sa sjedištem u Samoboru s ciljem da onemogući ostvarenje prava banci na poslovne udjele u trgovačkim društvima, 2. ožujka 2012. godine sklopio ugovore s 50-godišnjakom o prodaji i prijenosu poslovnih udjela iako je temeljem rješenja Općinskog suda u provedenom ovršnom postupku određena pljenidba i prodaja poslovnih udjela u trgovačkim društvima. Prodajom navedenih udjela, spriječio je banku da se namiri.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 170 tisuća kuna. Protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće nadležnom Županijskom odvjetništvu u Zagrebu.

Objavljeno u Samobor

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom i 43-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policijski službenici u utorak su u večernjim satima zaustavili osobno vozilo marke Citroen C5, kojim je upravljao 33-godišnjak, a 43-godišnjak je bio suvozač. Tijekom kontrole 33-godišnjak je dragovoljno predao dva paketića heroina ukupne mase 10,6 grama, dok je 43-godišnjak predao jedan paketić od 1,4 grama kokaina i jednu tabletu MDMA. Drugi dan temeljem naloga suda, pretražena su dva stana i jedan poslovni prostor na području Zagreba.

U stanu kod 43-godišnjaka pronađeno je ukupno 50,8 grama kokaina, 8,4 grama MDMA, 14 grama marihuane i 0,4 grama hašiša, dok je u poslovnom prostoru pronađeno 6,7 grama kokaina i 15 komada tableta MDMA. Kod mlađeg osumnjičenika, u stanu, pronađeno je ukupno 1,6 grama marihuane. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je pronađenih 11,2 grama kokaina i 1,6 grama marihuane 33-godišnjak kupio od 43-godišnjaka radi daljnje preprodaje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 33-godišnjak i 43-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Saznanjima da se osumnjičeni bavi uzgojem i preprodajom marihuane na području Zagreba, temeljem naloga jučer je pretražena kuća koju koristi, a u kojoj je pronađen laboratorij za uzgoj marihuane opremljen sa sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka s 204 stabljike konoplje i 236 grama marihuane. Također, istog dana pretražen je i drugi stan kojeg koristi osumnjičenik a u kojem je pronađeno još 1914 grama marihuane pakirano u 11 staklenki, jedna plastična vrećica te jedna digitalna vaga za precizno mjerenje mase.

Utvrđeno je da je 37-godišnjak od lipnja 2018. godine do veljače ove godine u stanu obiteljske kuće na području Trnave korištenjem uređaja za emitiranje svjetlosti, uređaja za ventilaciju i filtriranje zraka stvorio potrebne uvjete za umjetni uzgoj bilja gdje je sadio konoplju koju je potom sušio i usitnjavao, a nakon toga bi tako pripremljenu marihuanu u stanu na području Medveščaka prepakiravao i pripremao za daljnju preprodaju.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje državljana Republike Koreje (38, 47) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo, uništavanja zaštićenih prirodnih vrijednosti.

Naime, 38-godišnjak i 47-godišnjak, jučer su došli u Veliku Goricu, s namjerom odlaska iz Hrvatske. Tom prilikom, na izlaznoj carinskoj kontroli službenici Carine su im, prilikom pregleda, u osobnoj prtljazi, odnosno ukupno osam putnih kovčega, pronašli 252 tisuće strogo zaštićene vrste europske jegulje. Materijalna šteta iznosi više od 3 milijuna kuna.

Državljane Republike Koreje preuzeli su policijski službenici i nad njima proveli kriminalističko istraživanje, a potom, po dovršetku kriminalističkog istraživanja predali ih pritvorskom nadzorniku.

Osim toga, Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici dostavljena je kaznena prijava.

Objavljeno u Velika Gorica

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe. Sumnja se da je 17. prosinca prošle godine oko 3 sata provalio u sef u skladištu ugostiteljskog objekta u Varšavskoj ulici i otuđio oko 80.000 kuna.

Također, krajem siječnja policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje u svezi tog kaznenog djela i nad 45-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo pomaganjem. Naime, sumnja se da je 45-godišnjak točno neutvrđenog dana, a prije 17. prosinca 2018. godine, po prethodnom dogovoru s 51-godišnjakom, kao bivši zaposlenik oštećenog ugostiteljskog objekta dao ključ ulaznih vrata objekta 51-godišnjaku. Uz pomoć tog ključa 51-godišnjak je ušao u objekt da bi potom provalio u skladište i sef, te su naknadno međusobno podijelili otuđeni novac.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava i posebno izvješće su dostavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom i 23-godišnjakinjom zbog kaznenog djela, krađe.

Sumnja se da su 22. siječnja oko 12.30 sati u tramvaju koji je vozio na relaciji od Britanskog trga do Frankopanske ulice iskoristile gužvu i nepažnju oštećenog kojem su iz zadnjeg džepa otuđile novčanik. Navedeno je uočio policijski službenik koji se nalazio izvan službe, pristupio im i uhitio ih.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Policijski službenici su kroz rad na terenu prikupili informacije o sumnji da se 41-godišnjak bavi preprodajom droge.

Temeljem naloga suda pretražili su osobni automobil i stan osumnjičenog te su pronašli ukupno 867 grama amfetamina pakirano u sedam plastičnih vrećica, digitalnu vagu s tragovima amfetamina i dva mobitela. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo, oštećenje tuđe stvari. Naime, sumnja se kako je 5. siječnja oko 23,55 sati došao do Ulice hrvatske bratske zajednice, gdje je sprejem crne boje na postolju spomenika „Franjo Tuđman – prvi hrvatski predsjednik“ nacrtao grafit i otišao.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenih (23, 40, 52) zbog osnova sumnje da su počinili 15 kaznenih djela računalnog krivotvorenja te kazneno djelo prijevare.

Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnova sumnje da je 23-godišnjak počinio kazneno djelo prijevare tako da je kao zaposlenik autobusnog poduzeća, iz autobusa otuđio karticu za kupovinu goriva, koju je dao 40-godišnjaku i 52-godišnjaku koji nisu zaposlenici autobusnog poduzeća. Sumnja se da su 40-godišnjak i 52-godišnjak od 16. studenoga do 3. prosinca prošle godine, lažno se predstavljajući kao ovlaštene osobe autobusnog poduzeća, plaćali troškove u benzinskim crpkama na Čulinečkoj cesti, Sesvetskoj cesti te Slavonskoj aveniji, autorizirajući se sigurnosnim PIN-om koju im je dao 23-godišnjak i tako pričinili štetu od 66 tisuća kuna te počinili 15 kaznenih djela računalnog krivotvorenja.

Policijski službenici nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje te će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio šest kaznenih djela „teške krađe“, od kojih su četiri u pokušaju.

Sumnja se da je u lipnju, srpnju i listopadu prošle godine pokušao provaliti u tri stana u Velikoj Gorici, dok se sumnja da je u siječnju ove godine provalio u dva ugostiteljska objekta i krojački salon, odakle je otuđio novac. Navedeno je, sumnja se, činio na način da je podesnim alatom provaljivao kroz ulazna vrata, kako u stanove tako i u ugostiteljske objekte. S obzirom da su stanovi bili u fazi renoviranja tj. bili su prazni, nije ništa otuđio.

Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 5200 kuna.

Objavljeno u Velika Gorica
Stranica 1 od 3

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]l.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti