fbpx

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanosti obilježavanja 25. obljetnice Počasno-zaštitne bojne te Dana vojne kapelanije „Sv. Valentin“. Čestitavši 25. obljetnicu osnivanja 1. Hrvatskog gardijskog zbora, predsjednica Grabar-Kitarović posebno je spomenula Počasni odred Hrvatske vojske i Odjel za zaštitu Predsjednika Republike Hrvatske kao prve dvije postrojbe koje su, uz 1. Hrvatski gardijski zbor, obnašale poslove koje sada obnaša Počasno-zaštitna bojna.

-Ovom prigodom svakako moramo iskazati počast svim poginulim pripadnicima vaše postrojbe i svim hrvatskim braniteljima, a posebnu zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu- istaknula je predsjednica te nazočnima poručila kako je tradicija zahtjevnih zadaća koju njeguju ugrađena u pobjednički duh Hrvatske vojske.

-Taj pobjednički duh i duh vjere u budućnost vi prenosite i unosite i u današnji moj Ured i moj rad kao Predsjednice Republike. Nosite ponosno i časno obilježja svoje postrojbe kao baštinu svih prethodnih godina vjernog služenja Hrvatskoj i njezinim predsjednicima- kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te čestitala svim odlikovanima, pohvaljenima i nagrađenima na zasluženim priznanjima.

Objavljeno u Grad Zagreb

U Dubravi i u Sesvetama u dane vikenda obilježene su 27. godišnjice osnutka 145. i 144. brigade Hrvatske vojske, kojima je uz visoke uzvanike nazočio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, koji je položio vijenac i zapalio svijeću u spomen na poginule pripadnike dviju zagrebačkih brigada.

Oni su, kako je rekao, zaslužni za ostvarenje stoljetnog sna hrvatskog naroda o suverenoj i samostalnoj državi, u kojoj danas živimo.

-Da nije bilo hrvatske policije, hrvatske vojske i ovih brigada, ne bi danas bilo ni Hrvatske. Svojom ste žrtvom pokazali kako se voli domovina. Bili ste prvi kada je bilo potrebno i vaša će imena ostati zlatnim slovima upisana u hrvatsku povijest. Hvala vam za sve što ste učinili da danas možemo slobodno pjevati hrvatsku himnu i ponosno slaviti Dan neovisnosti– zaključio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti