fbpx

U povodu 27. Svjetskog dana bolesnika, Hrvatska udruga medicinskih sestara i ove je godine u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, organizirala akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod geslom „Medicinske sestre i tehničari – darujmo krv našim bolesnicima“.

Akciju je podržao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, naglasivši da je darivanje krvi najdragocjeniji i najplemenitiji čin koji čovjek može napraviti u životu, te najbolji način da se obilježi Svjetski dan bolesnika.

-Treću godinu zaredom organiziramo dobrovoljno darivanje krvi, jer smatramo da je to najljepši dar koji možemo dati našim bolesnicima. Iz godine u godinu sve je veći broj dobrovoljnih darivatelja, a ove godine uključili smo i punoljetne učenike srednjih škola, studente sestrinstva, radno aktivne sugrađane, a podrška su nam i umirovljene medicinske sestre- rekla je predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara Tanja Lupieri.

Uz grad Zagreb u akciju su uključeni i KBC Osijek, Opća bolnica Varaždin, KBC Rijeka, KBC Split i Opća bolnica Dubrovnik.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti