Emotivne izvedbe najljepših skladbi oduševile su posjetitelje koncerta Četiri godišnja doba – Jesen Gudačkog kvarteta Rucner. Uz vrhunske glazbene izvedbe, održani koncert ima posebnu vrijednost. Glazbenici su u prigodi mjeseca borbe protiv raka dojke pokazali veliko srce te dio prihoda namijenili oboljelim ženama iz Hrvatske lige protiv raka koja se već 52 godine bori protiv jedne od najsmrtonosnijih bolesti današnjice.

-Iznimno smo sretni što smo zajedno s publikom uživali u vrhunskoj glazbi. Velika je čast imati priliku izvesti neka od najpoznatijih glazbenih djela. S posebnim veseljem izveli smo fantaziju na narodne napjeve posvećenu našoj obitelji- melodije hrvatskog sjevera Tomislava Uhlika– izjavila je Snježana Rucner.

Ispunjena mala dvorana KD Vatroslav Lisinski svjedočila je najpoznatijim djelima Josepha Haydna, Antoina Dvoraka i Tomislava Uhlika koje su s veseljem izveli Dragan i Snježana Rucner, Ana Paula Knapić Franković i Ivana Penić Defar. Koncert je svojim izvođenjem upotpunio nagrađivani mladi pijanist Marijan Đuzel. Dobitnik brojnih nagrada za niz glazbenih postignuća izazvao je ovacije izvedbom Dvorakovog klavirskog kvinteta u A – duru iz opusa 81. Zahtjevno tematsko romantično djelo vrhunske instrumentacije naglasilo je izvrsnost 28-godišnjeg glazbenika čije vrijeme tek dolazi.

-Iznimno sam zahvalan Gudačkom kvartetu Rucner na ovakvoj prekrasnoj večeri i podršci koju nesebično pružaju radu Hrvatske lige protiv raka. Solidarnost, empatija i razumijevanje najpotrebniji su onima koji se suočavaju s dijagnozom raka, a ako ovakvim hvalevrijednim projektima spasimo samo jedan život, ispunili smo svoju misiju- izjavio je predsjednik Hrvatske lige protiv raka, doktor Damir Eljuga.

U vrhunskoj glazbi u ispunjenoj maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski uživali su predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga sa suprugom Ljerkom, predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska Vesna Ramljak, osnivač Lionsa u Hrvatskoj Ivica Jakić, sopranistica Antonela Malis, spisateljica Josipa Pavičić Berardini, društveni kroničar Jura Gašparac te brojni drugi.

Objavljeno u Grad Zagreb

Hrvatska liga protiv raka u sklopu međunarodnog Dana dojki & Bra Day organizirala je prodaju cvijeća na Cvjetnom trgu na kojoj se pridružio i Milan Bandić koji je okupljenim ženama kupio i poklonio cvijeće.

Riječ je o edukaciji kako sačuvati zdrave dojke, kako najbolje izliječiti oboljele te osvijestiti žene o suvremenim mogućnostima rekonstrukcije ako je dojka uklonjena.

Objavljeno u Grad Zagreb

Humanitarnim koncertom To je tvoja zemlja koji će biti posvećen 10. obljetnici smrti Vice Vukova, Hrvatska liga protiv raka obilježit će svoju 52. obljetnicu rada i borbe protiv svih vrsta tumora i pružanja pomoći oboljelima.

Uz izaslanika gradonačelnika Grada Zagreba Vjekoslava Jeleča, pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, Damira Eljuge, predsjednika Hrvatske lige protiv raka te Tomislava Madžara, predsjednika povjerenstva Organizacijskog odbora koncerta i ostalih uzvanika, podršku je dao i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić koji je zahvalio svima koji su uključeni u rad Hrvatske lige protiv raka, a posebno ženama koje su se hrabro suočile s ovom bolešću i savjetima i iskustvom pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Naglasio je da će Gradska skupština i on osobno učiniti sve što je potrebno te i dalje pomagati i podupirati aktivnosti Hrvatske lige protiv raka.

Koncert To je tvoja zemlja, održat će se na Svjetski dan borbe protiv raka, 4. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga, a uz Đanija Stipaničeva i goste, nastupit će i unuka Vice Vukova, Vita Vukov.

Objavljeno u Grad Zagreb
Srijeda, 21 Ožujak 2018 14:13

Započela kampanja „BudiNARCISa“

Hrvatska liga protiv raka i udruga Europa Donna pokrenuli su uoči Dana narcisa, javnozdravstvenu kampanju "BudiNARCISa", koja je započela simboličnim stavljanjem vijenaca narcisa na spomenik Marije Jurić Zagorke u Tkalčićevoj ulici. Osim Spomenika Marije Jurić Zagorke, narcisima su ukrašeni si spomenik Kumice na Dolcu, Antun Gustav Matoš, August Šenoa te Tin Ujević.

Cilj ove akcije je podsjeti žene na važnost ultrazvučnih i mamografskih pregleda te ih pozvati da se prijave na besplatni mamografski pregled u sklopu programa mobilne mamografije u Zagrebu.

Dan narcisa, inače se obilježava prve subote u proljeću te ima važnu ulogu u osvješćivanju javnosti o načinima i važnosti ranog otkrivanja raka dojke. Humanitarna akcija, ove će se godine održati tako u subotu, 24. ožujka kada će se prodavati narcisi kako bi se prikupila sredstva namijenjena prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Ova manifestacija već godinama se održava pod zajedničkim sloganom u svim gradovima Hrvatske.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti