fbpx

Zagrebački SDP pokrenuo je potpisivanje peticije "Stop poskupljenju cijena odvoza komunalnog otpada". Akcija je krenula s Trga bana Josipa Jelačića, a zagrebački SDP potpise će prikupljati na još sedam gradskih lokacija.

-U nekim slučajevima građani bi plaćali i do dva i pol puta više nego dosad- rekao je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras, koji se nada kako će peticijom prikupiti više od 10 tisuća potpisa.

-Time bi gradonačelniku Bandiću poručili da se počne više baviti problemima, a manje političkom trgovinom- zaključio je Maras.

Objavljeno u Grad Zagreb

Gradska organizacija SDP-a Grada Zagreba održala je danas konferenciju za medije kod donje postaje nekadašnje sljemenske žičare - Bliznec, na temu "Zbrda-zdola izvršenje gradskog proračuna i projekata - primjer sljemenska žičara". Na konferenciji su govorili predsjednik Gradske organizacije SDP-a Gordan Maras, zastupnik SDP-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Matej Mišić i predsjednica Stručnog savjeta za financije i poreznu politiku GO SDP-a Zagreb Jadrankom Vukmanović Pavelić.

Podsjetili su da je posljednja kabina sljemenske žičare odvezla izletnike još davne 2007. godine kao i da je izgradnja nove žičare omiljeno predizborno obećanje zagrebačkog gradonačelnika Bandića. Međutim, kao i niz godina do sad, i u izvršenju ovogodišnjeg proračuna vidljivo je da je to ostalo samo na obećanju. U prvih šest mjeseci u projekt izgradnje nove sljemenske žičare utrošeno je samo 6,2 milijuna kuna od ukupno planiranih 128,5 milijuna, odnosno manje od 5 posto ukupno planiranih sredstava za 2018. godinu. Zbog navedenog gradonačelnik predlaže i rebalans proračuna kojim predlaže smanjenje proračunskih sredstava za žičaru na 38,5 milijuna kuna, što je smanjenje od čak 90 milijuna kuna odnosno preko 70 posto od planiranih sredstava na početku godinu.

Gordan Maras tom je prilikom naglasio kako je gradonačelnik Bandić najavio da će 31. prosinca ove godine sljemenska žičara opet proraditi te da će na Silvestrovo biti prva vožnja, ususret pripremama za skijaški kup Snježna kraljica.

-Očekivali smo da će radovi biti pri kraju i došli smo pogledati kako napreduju. Razočarani smo što gradonačelnik nije ispunio još jedno u nizu obećanja koje je dao. Očito novaca za političku trgovinu ima, a novca za razvojne projekte Grada Zagreba - nema. Sramota je da već 11 godina građani Zagreba, ali i posjetitelji i turisti, nemaju mogućnost žičarom posjetiti jednu od najljepših lokacija u Zagrebu – Medvednicu- zaključio je Maras.

Objavljeno u Grad Zagreb

U prostorijama Gradske organizacije SDP Zagreb održana je konferencija za medije na temu: "Novac iz zagrebačkog proračuna ne smije se koristiti za političku trgovinu u Saboru". Na konferenciji su govorili Gordan Maras i Renato Petek.

-Neprihvatljivo je ponašenje da se novcem građana Grada Zagreba vrši određena politička trgovina na gotovo svim razinama kada pogledamo kako djeluje naš gradonačelnik- kazao je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras istaknuvši kako gradonačelnik godišnje može jedan posto proračuna usmjeravati na određene aktivnosti.

-To nije zamišljeno da se gospodin Bandić ponaša kao da je to njegov osobni novac te da promovira svoje osobne interese- nastavio je Maras kazavši kako gradovi iz kojih dolaze saborski zastupnici iz njegova kluba dobivaju izdašne dotacije iz proračuna Grada Zagreba.

-Đurđevac i gospodin Lacković koji je njegova zamjena u Hrvatskom Saboru dobio je za Picokijadu 100 tisuća kuna, a 2011. i 2012. godine 35 i 15 tisuća kuna. Možete i sami zaključiti kako se dotacija u međuvremenu povećala 4 do 6 puta- rekao Maras navodeći i ostale slične primjere.

-Evidentno je ta suradnja u Hrvatskom Saboru reflektira i rezultira sa suradnjom na lokalnoj razini, koja se očitava tako da građani Zagreba daju svoj novac za potporu njihova rada- zaključio je Maras.

Objavljeno u Grad Zagreb

Gradska organizacija SDP-a održala je danas konferenciju za medije na kojoj je predsjednik Gordan Maras govorio o aktualnoj političkoj situaciji, ali i nacionalnom stadionu za koji je gradonačelnik Milan Bandić ponudio rješenje za izgradnju u Zagrebu.

-Jedini gradonačelnik na svijetu kojem bi takvo nešto palo na pamet, da potroši 500 milijuna kuna za nešto što ne bi trebalo je zagrebački gradonačelnik. Pozivamo ga da više uopće ne spominje taj projekt, nego da se baci na sve ovo probleme s kojima se susrećemo. Za takve projekte imat će našu podršku- kazao je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras.

Također, vodstvo SDP-a predbacilo je gradonačelniku i slabe rezultate kada je u pitanju povlačenje sredstava iz EU fondova, jer prema rezultatima iz 2017. godine Zagreb je na 60. mjestu. Inače, Zagreb je u 2017. godini povukao 8,6 milijuna kuna, što po glavi stanovnika iznosi tek 11 kuna.

 

Objavljeno u Grad Zagreb
Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 06:00

Gordan Maras na čelu zagrebačkoga SDP-a

Prema neslužbenim rezultatima Gradskog izbornog povjerenstva SDP-a, Gordan Maras novi je predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb. U drugom krugu izašlo je 1628 birača od 2518 upisanih što čini izlaznost od 66,23 posto. Važećih listića bilo je 1595 ili 97,97 posto, dok su nevažeća bila 33 listića ili 2,03 poso.

Maras je dobio potporu 843 birača ili 52,85 posto, dok je Denis Hrestak dobio 752 glasa odnosno 47,15 posto. Službene rezultate Gradska izborna komisija objavit će u roku od 48 sati.

Hrestek je slovio kao kandidat predsjednik SDP-a Bernardića, dok je Maras bio slobodni lovac u kompliciranoj kadrovskoj križaljci zagrebačkoga SDP-a. Gradski SDP poslije razlaza s Mlanom Bandićem neuspješno pokušava godinama osvojiti vlast, a navodno da se članstvo zagrabačkoga SDP-a koje radi u gradskim strukturama više boji gradonačelnika Bandića nego predsjednika stranke Bernardića.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti