fbpx

Četvrtak, 14 Veljača 2019 20:43

Gordan Jandroković: Oporba je jalova

Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije održao je večeras u Velikoj Gorici radnu sjednicu povodom nadolazećih priprema za izbore za Europski parlament kojoj je nazočio i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, koji je jučer obišao Osječko-baranjsku županiju. Kako je u ponedjeljak na sjednici Predsjedništva HDZ-a donijeta odluka o osnivanju izbornog stožera za izbore za Europski parlament, glavni tajnik sada treba obići sve županijske organizacija te članstvo stranke upoznati s planovima.

-Ovo je jedna pripremna faza u kojoj stranka prelazi u izborni mode, osnivamo izborne stožere na razini županija, gradova i općina te upoznajemo naše članove s izbornom strategijom i programom. Vjerujem da ćemo pronaći najbolja i najkvalitetnija rješenja za ovaj dio Hrvatske- uoči sastanka novinarima je kazao Gordan Jandroković, koji se osvrnuo i na rad oporbe. 

-Rasprava u Saboru tijekom današnjeg i jučerašnjeg dana pokazuje da je oporba jalova i bez ozbiljnih ideja i prijedloga. Na sve načine pokušavaju dobiti određenu vidljivost, međutim ako pogledate u srž njihovih prijedloga i rasprava onda vidite da tu zapravo nema ideja i ozbiljne politike. Samim time oni nisu nikakva alternativa postojećoj Vladi i većini u Saboru- zaključio je Jandroković. 

Objavljeno u Zagrebačka županija
Petak, 08 Veljača 2019 11:36

Jandroković primio najbolje rukometne suce

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je hrvatske međunarodne rukometne suce Matiju Gubicu i Borisa Miloševića koji su sudili finalnu utakmicu nedavno održanog Svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj. 

-Želim iskazati poštovanje prema svemu onome što rade, uspjesima koje kao sudci ostvaruju. Obično primamo naše sportaše, pobjedničke ekipe, a ovaj put su s nama suci koji su isto tako sudjelovali u finalu jednog međunarodnog natjecanja, Svjetskog prvenstva u rukometu. Gospodin Gubica i gospodin Milošević imaju vrlo bogatu karijeru, sude već 20 godina, i to na svjetskim, europskim, regionalnim i nacionalnim natjecanjima, sudili su već i ranije niz finala, polufinala, velikih natjecanja, i to je nešto je što želim pohvaliti- naglasio je Jandroković.

-Zahvaljujemo predsjedniku Hrvatskoga sabora što nas je primio i na ovaj nam način odao priznanje, to je još jedan dodatak našoj karijeri i nadam se da ćemo nastaviti u tako dobrom smjeru kao što je i dosad bilo- istaknuo je Boris Milošević, dok je njegov kolega Matija Gubica dodao kako uvijek na terenu nastoje dati sve od sebe, te da im je upravo stoga izuzetno drago kada to i na ovakav način bude prepoznato i nagrađeno.

Posljednjih deset godina Boris Milošević i Matija Gubica uzastopno su proglašavani najboljim sudačkim parom u Republici Hrvatskoj, te su kao suci IHF-a i EHF-a sudili na najvećim svjetskim natjecanjima u nizu finalnih i polufinalnih utakmica na Olimpijskim igrama, Svjetskim i Europskim prvenstvima, Mediteranskim igrama, Ligama prvaka i utakmicama SEHA Lige.

Objavljeno u Sport

Dobitnike nagrade za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu “Ponos Hrvatske” za 2018. godinu primio je danas predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. Čestitao im je u svoje ime i uime svih zastupnika u Hrvatskome saboru, zahvalio im i iskazao im duboko poštovanje za ono što su učinili te poručio kako njihovi životi imaju itekako smisla jer šalju poruku da se može i bolje i drugačije.

-Pokazali ste ljudskost, plemenitost i dobrotu. Pokazali ste brigu i spremnost žrtvovati se za drugoga. Nema većih vrlina i veće stvari za čovjeka nego kad se žrtvuje i živi za drugoga te kad smisao postojanja nađe u ljubavi i pomaganju- rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković dobitnicima nagrade Ponos Hrvatske.

Istaknuo je kako ih upravo to što su učinili razlikuje. -Drago mi je da slavimo vašu dobrotu, jer općenito u našem javnom prostoru dominiraju druge teme, ono što je negativno, loše, banalno, glamurozno, materijalno, a zaboravljaju se prave vrijednosti i vrline. Danas je dan kada se svi zajedno poklanjamo vama koji ste to zaslužili, poručio je Jandroković.

-Vašim životima, naglasio je, šaljete poruku sunarodnjacima u cijeloj zemlji da se može drugačije i bolje, te da se isplati pronaći smisao u pomaganju drugome i žrtvovanju za druge. Što reći čovjeku koji je riskirao vlastiti život da bi spasio druge ili onome tko svoj život posvećuje brizi za djecu ili bolesne. Teško je tu pronaći riječi za iskazati vam poštovanje- zaključio je predsjednik Sabora čestitajući od srca dobitnicima nagrade na svemu što su učinili.

Nagradu “Ponos Hrvatske” 2005. godine utemeljio je dnevni list “24 sata”, a 2008. godine osnovana je i udruga Ponos Hrvatske za promicanje hrabrosti, humanosti i nesebičnosti. Nagradom se želi odati priznanje ljudima koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, poštenje i dobrotu, inspirirali druge te svojom plemenitošću djelovali za boljitak zajednice.

Objavljeno u Grad Zagreb

U nazočnosti predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića, izaslanice predsjednika Vlade ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac, saborskih zastupnika dr. Miroslava Tuđmana, Dražena Barišića i Davora Ive Stiera u Rugvici je danas ispred općinske zgrade svečano otvoren novoizgrađeni Trg dr. Franje Tuđmana. Ovim činom Rugvica se priključila brojnim gradovima i mjestima koja su na ovaj način odala počast prvom hrvatskom predsjedniku. Na samom trgu nalazi se između ostaloga i predsjednikova bista djelo akademskog kipara Ante Jurkića.

-Zadovoljstvo mi je što sam ovdje i što mogu sudjelovati u ovom važnom događaju za Općinu. Prvi hrvatski predsjednik svojim djelovanjem i životom, te svojom vizijom zaslužio je ovaj spomenik i trg- istaknuo je predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković, dok je izaslanica premijera Andreja Plenkovića ministrica Gabrijela Žalac kazala kako je raduje što je u Rugvici realiziran još jedan projekt.

Kako je istaknuo načelnik Mato Čičak mnogi su ga pitali od kuda ideja da se trg nazove imenom prvog hrvatskog predsjednika.

-On je stvoritelj moderne hrvatske države i najzaslužniji je za ono što danas imamo, Lijepu našu- naglasio je načelnik Mato Čičak.

S njim se složio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

-Na ovaj način dr. Franji Tuđmanu zahvaljujemo se na svemu onome što je učinio za hrvatsku državu i narod. Možemo reći kako je ime prvog hrvatskog predsjednika ugrađeno u temelje hrvatske države- istaknuo je župan Kožić.

Novi trg samo je nastavak ulaganja, budući da je u rujnu svečano otvorena i novoobnovljena općinska zgrada koja svojom vizurom podsjeća na posavsku hižu, u što je uloženo oko 4,5 milijuna kuna. Ovdje se ne staje, budući da su u planu i novi projekti.

-Kako mi nemamo svoj centar, ovo je prvi korak stvaranju općinskog centra, koji će se već ove godine proširiti početkom radova na sportskom kompleksu. Uz to, ovdje ćemo izgraditi i kino zgradu. Veliki dio sredstava za to povlačimo i kroz fondove Europske unije. Budući da se dobro razvijamo i privlačimo investicije možda jednog dana postanemo i gradom- s optimizmom će načelnik Čičak.

Objavljeno u Rugvica

Betlehemsko svjetlo mira koje su brojni izviđači iz cijele Hrvatske jučer donijeli u zagrebačku katedralu, danas je izaslanstvo Saveza izviđača Hrvatske donijelo i u Hrvatski sabor te ga uručilo predsjedniku Gordanu Jandrokoviću.

Predstavnik Saveza izviđača Hrvatske Boris Krajinović zahvalio je na tradicionalnom pokroviteljstvu Hrvatskoga sabora, te je zatim predsjedniku Jandrokoviću fenjer s Betlehemskim svjetlom mira predala članica Saveza izviđača Petra Bilobrk. Predsjednik Sabora zahvalio je izviđačima te im čestitao što čuvaju ovu tradiciju i što su ovako plemenitu inicijativu uspjeli proširiti po cijeloj Hrvatskoj.

-Hrvatski sabor pokrovitelj je dolaska Betlehemskog svjetla mira od 1992. godine i siguran sam da će to biti još dugo, dugo godina. Ovo je lijepa inicijativa zato što povezuje ljude; ona ima svoj duboki vjerski karakter, u njoj slavimo i Božić, ona simbolizira i vjeru i povezanost među ljudima, prijateljstvo, mir, ljubav. Isto tako veze među narodima Europe, jer čuo sam da je čak i izvan Europe otišlo Betlehemsko svjetlo mira, i na tome vam od srca hvala- rekao je Jandroković.

Objavljeno u Grad Zagreb
Petak, 16 Ožujak 2018 13:13

VZO Rugvica u posjetu Anti Sanaderu

Članovi Vatrogasne zajednice općine Rugvica posjetili su danas saborskog zastupnika, ujedno i predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, Antu Sanadera,u prostorijama Hrvatskog sabora. Posjeti se pridružio i načelnik općine Rugvica Mato Čičak, koji je i najzaslužniji za ovaj posjet te aktualni predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je srdačno pozdravio okupljene vatrogasce. 

Razgovor se između ostalog vodio i o nabavi novog vatrogasnog vozila te o projektima intenzivne nabave nove vatrogasne opreme koja im je potrebna. Imaju podršku za dodatno osposobljavanje interventnih vatrogasaca, kao i na rad s mladima. Svima je u cilju i interesu omogućiti što bolje uvjete za najhrabrije vatrogasce kako bi što kvalitetnije funkcionirali na području općine i kako bi mještani bili sigurniji jer znaju da su upravo oni ti koji se nesebično žrtvuju i riskiraju svoje živote spašavajući ljude i imovinu.

-S Vatrogasnom zajednicom i njihovim novim vodstvom imamo odličnu suradnju. Budući da su vatrogasci ključni čimbenik u izvanrednim situacijama obrane od poplava ove godine u proračunu smo osigurali povećanje sredstava za njihov rad- istaknuo je načelnik Općine Rugvica Mato Čičak.

Vatrogasna zajednica općine Rugvica djeluje više od 20 godina te broji jedanaest dobrovoljnih vatrogasnih društava. (VS)

Objavljeno u Rugvica

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti