fbpx

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Naime, jučer, dok su obavljali službu u autoophodnji, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su na području Dubrave, oko 13 sati u Ulici Vile Velebita zaustavili osobni automobil marke Škoda Felicia zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak.

Osumnjičeni je nakon provjere identiteta i pregleda automobila policijskim službenicima izručio crnu vreću za smeće za koju je tada naveo da je puna duhana. Osumnjičeni je potom doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, gdje je po dolasku u policijsku postaju policijskim službenicima otvorio vreću u kojoj nije bio duhan, već je tada priznao da se radi o marihuani pakiranoj u šest manjih paketa pojedinačne težine oko jedan kilogram.

Slijedom toga, u nastavku kriminalističkog istraživanja policijski službenici su pretražili kuću kojom se koristi osumnjičeni u kojoj su pronašli ukupno 94,95 grama heroina, 4.547 grama marihuane, digitalnu vagu s tragovima heroina, vrećice za pakiranje droge te 99 kilograma duhana kao i stroj za usitnjavanje duhana, kojeg su preuzeli carinski službenici Ministarstva financija.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke tijekom jučerašnjeg dana proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom kojom prigodom je zaplijenjeno 1.693,7 grama amfetamina, 275,3 grama marihuane i 106 grama punila. Naime, dan ranije, prilikom redovite kontrole vozila i vozača u prometu u Novom Zagrebu zaustavljeno je osobno vozilo u kojem je na mjestu suvozača zatečen 21-godišnji hrvatski državljanin koji je policijskim službenicima izručio crni ruksak u kojem je pronađeno ukupno 1685 grama amfetamina pakiranog u dva paketa.

Isti je uhićen zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suca istrage pretražen je stan kojim se koristio osumnjičeni, te je pored gore navedene droge pronađeno još 8,7 grama amfetamina pakiranog u pet vrećica, 275,3 grama marihuane spremljene odnosno pakirane u jednu staklenku i jedna vrećica sa 106,0 grama punila za povećanje mase. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 21-godišnjak nabavljao veće količine amfetamina koji je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u kojem stanuje, te ga potom dalje neovlašteno prodavao konzumentima na području grada Zagreba.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetniku u Novom Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim muškarcem, temeljem kojeg je zaplijenjen 84,1 grama kokaina zapakiranog u jednu plastičnu vrećicu i sedamnaest papirnatih manjih paketića,staklena posuda s 4 grama marihuane i dvije digitalne vage s tragovima droge. Naime, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke koji se bave suzbijanjem droge, raspolagali su saznanjima da se 54-godišnjak bavi neovlaštenom prodajom droga, te su ga temeljem tih saznanja, a zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ tijekom jučerašnjeg dana uhitili na području Donje Dubrave.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suca istrage obavljena je pretraga kuće u kojoj prebiva osumnjičeni pri čemu je, tom radnjom, osim prethodno navedene droge i digitalnih vaga ujedno pronađen i novčani iznos od 1800 eura, a za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 54-godišnjak nabavljao veće količine kokaina i marihuane, skrivao i vagao u stanu u kojem stanuje, da bi ju potom, na području Grada Zagreba, neovlašteno dalje prodavao osobama koje drogu konzumiraju.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetniku u Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 03 Siječanj 2019 15:17

Pao 45-godišnjak koji je preprodavao heroin

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Policijski službenici su kroz rad na terenu prikupili informacije o sumnji da se 45-godišnjak bavi preprodajom heroina.

Naime, na području Zagreba policijski su službenici jučer uhitili su 45-godišnjaka, a temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici provedena je pretraga stana koji je u njegovom vlasništvu gdje je pronađeno 820 grama kratoma, 10,2 grama heroina, 8,7 grama kokaina, 0,6 grama marihuane, 2 100 kuna, kao i vaga za precizno mjerenje težine.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu te će ujedno i zbog neovlaštenog posjedovanja 0,6 grama marihuane protiv njega biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Naime, u Zagrebu na Opatovini, 12. studenog prilikom provjere identiteta 36-godišnjak je dragovoljno predao 0,2 grama kokaina.

Nadalje, istog dana temeljem naloga obavljena je pretraga stana koji koristi osumnjičeni 36- to godišnjak te je pronađeno ukupno 47 grama kokaina, 21 gram marihuane, jedna ručno smotana cigareta napravljena od smjese duhana i marihuane, 25 tableta MDMA i dvije doze LSD-a.

Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, osumnjičeni 36-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti