fbpx

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom i 43-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policijski službenici u utorak su u večernjim satima zaustavili osobno vozilo marke Citroen C5, kojim je upravljao 33-godišnjak, a 43-godišnjak je bio suvozač. Tijekom kontrole 33-godišnjak je dragovoljno predao dva paketića heroina ukupne mase 10,6 grama, dok je 43-godišnjak predao jedan paketić od 1,4 grama kokaina i jednu tabletu MDMA. Drugi dan temeljem naloga suda, pretražena su dva stana i jedan poslovni prostor na području Zagreba.

U stanu kod 43-godišnjaka pronađeno je ukupno 50,8 grama kokaina, 8,4 grama MDMA, 14 grama marihuane i 0,4 grama hašiša, dok je u poslovnom prostoru pronađeno 6,7 grama kokaina i 15 komada tableta MDMA. Kod mlađeg osumnjičenika, u stanu, pronađeno je ukupno 1,6 grama marihuane. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je pronađenih 11,2 grama kokaina i 1,6 grama marihuane 33-godišnjak kupio od 43-godišnjaka radi daljnje preprodaje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 33-godišnjak i 43-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakinjom i 45-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, policijski službenici su tijekom redovnih poslova obilazili područje Črnomerca te su 15. veljače u večernjim satima u Bračunovoj ulici zatekli 38-godišnjaka koji je kod sebe imao tri plastične vrećice ukupne težine 13,1 gram heroina i mobitel, dok je kod 45-godišnjaka pronađeno 1300 kuna i mobitel.

Protiv osumnjičenih, nadležnom državnom odvjetništvu biti će podnesena kaznena prijava redovnim putem.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Saznanjima da se osumnjičeni bavi uzgojem i preprodajom marihuane na području Zagreba, temeljem naloga jučer je pretražena kuća koju koristi, a u kojoj je pronađen laboratorij za uzgoj marihuane opremljen sa sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka s 204 stabljike konoplje i 236 grama marihuane. Također, istog dana pretražen je i drugi stan kojeg koristi osumnjičenik a u kojem je pronađeno još 1914 grama marihuane pakirano u 11 staklenki, jedna plastična vrećica te jedna digitalna vaga za precizno mjerenje mase.

Utvrđeno je da je 37-godišnjak od lipnja 2018. godine do veljače ove godine u stanu obiteljske kuće na području Trnave korištenjem uređaja za emitiranje svjetlosti, uređaja za ventilaciju i filtriranje zraka stvorio potrebne uvjete za umjetni uzgoj bilja gdje je sadio konoplju koju je potom sušio i usitnjavao, a nakon toga bi tako pripremljenu marihuanu u stanu na području Medveščaka prepakiravao i pripremao za daljnju preprodaju.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Sumnja se da je tijekom 2018. godine pa sve do 7. veljače na području Ivanić Grada u obiteljskoj kući i drugim prostorijama neovlašteno proizveo i preradio 2,5 kilograma marihuane.

U potkrovlju kuće izradio je improvizirani prostor u koji je ugradio grijalicu i ventilator, te tako stvorio uvjete za uzgoj marihuane. Sušio ih je također u potkrovlju kuće te u potkrovlju staje, dok je osušene cvjetove sjeckao mikserom i tako ih pripremao za preprodaju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Objavljeno u Ivanić-Grad
Četvrtak, 31 Siječanj 2019 10:14

Pola kile amfetamina maknuto s ulice

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policijski službenici su kroz rad na terenu prikupili informacije o sumnji da se 35-godišnjak bavi preprodajom droge, zbog čega su jučer, temeljem naloga suda, obavili pretragu stana i drugih prostorija na adresi u Novom Zagrebu kojim se koristi osumnjičeni. U pretrazi je pronađeno ukupno 515,1 grama amfetamina pakiranog u osam paketa, zajedno s improviziranom prešom s pripadajućim cilindričnim kalupom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu je dostavljena kaznena prijava.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Policijski službenici su kroz rad na terenu prikupili informacije o sumnji da se 41-godišnjak bavi preprodajom droge.

Temeljem naloga suda pretražili su osobni automobil i stan osumnjičenog te su pronašli ukupno 867 grama amfetamina pakirano u sedam plastičnih vrećica, digitalnu vagu s tragovima amfetamina i dva mobitela. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Naime, jučer, dok su obavljali službu u autoophodnji, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su na području Dubrave, oko 13 sati u Ulici Vile Velebita zaustavili osobni automobil marke Škoda Felicia zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak.

Osumnjičeni je nakon provjere identiteta i pregleda automobila policijskim službenicima izručio crnu vreću za smeće za koju je tada naveo da je puna duhana. Osumnjičeni je potom doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, gdje je po dolasku u policijsku postaju policijskim službenicima otvorio vreću u kojoj nije bio duhan, već je tada priznao da se radi o marihuani pakiranoj u šest manjih paketa pojedinačne težine oko jedan kilogram.

Slijedom toga, u nastavku kriminalističkog istraživanja policijski službenici su pretražili kuću kojom se koristi osumnjičeni u kojoj su pronašli ukupno 94,95 grama heroina, 4.547 grama marihuane, digitalnu vagu s tragovima heroina, vrećice za pakiranje droge te 99 kilograma duhana kao i stroj za usitnjavanje duhana, kojeg su preuzeli carinski službenici Ministarstva financija.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke tijekom jučerašnjeg dana proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom kojom prigodom je zaplijenjeno 1.693,7 grama amfetamina, 275,3 grama marihuane i 106 grama punila. Naime, dan ranije, prilikom redovite kontrole vozila i vozača u prometu u Novom Zagrebu zaustavljeno je osobno vozilo u kojem je na mjestu suvozača zatečen 21-godišnji hrvatski državljanin koji je policijskim službenicima izručio crni ruksak u kojem je pronađeno ukupno 1685 grama amfetamina pakiranog u dva paketa.

Isti je uhićen zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suca istrage pretražen je stan kojim se koristio osumnjičeni, te je pored gore navedene droge pronađeno još 8,7 grama amfetamina pakiranog u pet vrećica, 275,3 grama marihuane spremljene odnosno pakirane u jednu staklenku i jedna vrećica sa 106,0 grama punila za povećanje mase. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 21-godišnjak nabavljao veće količine amfetamina koji je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u kojem stanuje, te ga potom dalje neovlašteno prodavao konzumentima na području grada Zagreba.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetniku u Novom Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim muškarcem, temeljem kojeg je zaplijenjen 84,1 grama kokaina zapakiranog u jednu plastičnu vrećicu i sedamnaest papirnatih manjih paketića,staklena posuda s 4 grama marihuane i dvije digitalne vage s tragovima droge. Naime, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke koji se bave suzbijanjem droge, raspolagali su saznanjima da se 54-godišnjak bavi neovlaštenom prodajom droga, te su ga temeljem tih saznanja, a zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ tijekom jučerašnjeg dana uhitili na području Donje Dubrave.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suca istrage obavljena je pretraga kuće u kojoj prebiva osumnjičeni pri čemu je, tom radnjom, osim prethodno navedene droge i digitalnih vaga ujedno pronađen i novčani iznos od 1800 eura, a za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 54-godišnjak nabavljao veće količine kokaina i marihuane, skrivao i vagao u stanu u kojem stanuje, da bi ju potom, na području Grada Zagreba, neovlašteno dalje prodavao osobama koje drogu konzumiraju.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetniku u Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 03 Siječanj 2019 15:17

Pao 45-godišnjak koji je preprodavao heroin

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Policijski službenici su kroz rad na terenu prikupili informacije o sumnji da se 45-godišnjak bavi preprodajom heroina.

Naime, na području Zagreba policijski su službenici jučer uhitili su 45-godišnjaka, a temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici provedena je pretraga stana koji je u njegovom vlasništvu gdje je pronađeno 820 grama kratoma, 10,2 grama heroina, 8,7 grama kokaina, 0,6 grama marihuane, 2 100 kuna, kao i vaga za precizno mjerenje težine.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu te će ujedno i zbog neovlaštenog posjedovanja 0,6 grama marihuane protiv njega biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 2

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti