fbpx

Ulaznica sa zadnje utakmice Dinama u Europi protiv Schalkea 1970. godine ili s finala Kupa velesajamskih gradova 1967. protiv Leedsa, dresovi igrača iz 1967. i 1982., članske iskaznice iz 80-ih, nogometne lopte i kopačke iz 60-ih i 70-ih, samo su dio bogatog opusa izložbe “Dinamovo proljeće” koja će večeras biti svečano otvorena u Galeriji Kranjčar na Kaptolu.  U organizaciji Udruge “Dinamo to smo mi” tako će idućih 10-ak dana svi zainteresirani moći prošetati bogatom prošlosti kluba.

-Kad smo najavili projekt Dinamovo proljeće rekli smo da želimo vratiti građanski duh i identitet Dinama ovo gradu, a ova izložba je jedinstvena prilika za tako nešto. Nadamo se da će ju obići svaki Dinamovac i da će svaki otac, stric ili brat za ruku povesti sina, nećaka, mlađeg brata i pokazati mu što je Dinamo- rekao je predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi” Juraj Čošić.

Materijale za izložbu nije bilo teško nabaviti, jer među mnogim Dinamovcima su brojni i kolekcionari.

-Znali smo da su Tomislav Rončević i Krešo Barić ponajveća dva kolekcionara i da imaju takvu kolekciju da bi od toga se mogao napraviti stalni postav puno većeg klupskog muzeja. Ovo je dokaz da Dinamo ima veliki potencijal, ali o tome ćemo više pričati na našoj idućoj javnoj tribini pod nazivom “Potencijali Dinama”. Mislim da svatko tko dođe posjetiti izložbu neće ostati ravnodušan na ovo, jer teško se ne naježiti kad vidite Dinamov zlatni pečatnjak, Ćirin bijeli šal, Lamzin dres iz 1967. i mnoge druge stvari- kazao je Čošić i zahvalio obitelji Kranjčar što su ustupili prostor za izložbu.

Izložbu su postavili mladi kustosi Luka Čubrić i Maja Pavlinić kojima je ovo predstavljao posebni izazov. Izložba prati Dinamovo osvajanje naslova Kupa Velesajamskih gradova 1967., posljednji europski nastup 1970. godine u proljetnom dijelu sezone, legendarno osvajanje naslova prvaka bivše države 1982., te, nakon 49 godina, ovosezonski plasman u proljetni dio natjecanja.

Ulazak na izložbu je besplatan, a na izložbi mogu se kupiti i karte za koncert “Dinamovo proljeće” po cijeni od 60 kuna. Podsjetimo, koncert “Dinamovo proljeće održat će se 23. veljače s početkom u 20 sati, a nastupit će grupe Šank?!, Tram11, Jura Stublić i Film, te Kawasaki 3p.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 07 Veljača 2019 11:38

Svi žele biti dio Dinamovog proljeća

Počela je prodaja karata za uzvratnu utakmicu 1/16 finala UEFA Europa lige GNK Dinamo - FC Viktoria Plzen. Od ranog jutra traju gužve za kupnju karata za Dinamovu uzvratnu utakmicu u Europi.

Nakon dugih 49 godina navijači su dočekali europsko proljeće na Maksimiru, a Dinamo je za navijače kao uspomenu na ovaj veliki trenutak, jedan od povijesnih uspjeha kluba, uz kupovinu ulaznice pripremio poklon- šal!

Uzvratna utakmica 1/16 finala na rasporedu je u četvrtak, 21. veljače, od 18:55 sati.

Objavljeno u Sport

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti