fbpx

Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 18:03

Nakon beba, Općina Križ darivala i sve vrtićance

Da bi i ovi božićni blagdani bili što radosniji i slađi, nakon što je darivala bebe Općine Križ rođene tijekom 2018. godine, Općina Križ darivala je i svu djecu Dječjeg vrtića Križ.

Djeci je danas slatke pakete i čokoladne mliječne napitke koje je donirao Dukat, podijelio općinski načelnik Marko Magdić, a djeca su njega iznenadila pjesmom i lijepim željama za predstojeće blagdane.

Objavljeno u Događanja

U povodu blagdana sv. Nikole, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, tradicionalno je u Studentskom centru, uručio slatke poklon-pakete djeci hrvatskih branitelja iz obitelji slabijeg materijalnog stanja. Osim poklona, Grad Zagreb je za djecu organizirao i predstavu Krampusov bicikl.

Pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih napomenula je da je poklone dobilo 250 djece uzrasta do 12 godina.

-Svake godine za blagdan sv. Nikole nastojimo razveseliti djecu naših branitelja s poklonima i priredbom- istaknula je između ostaloga Vesna Helfrih.

Objavljeno u Grad Zagreb

DVD Sop-Hruščica povodom Uskrsa organiziralo je darivanje svojih najmlađih članova povodom Uskrsa.

Vatrogasci su djeci i okupljenima pokazali što se dogodi ako u kuhinji ostane uključena peć i na njoj ulje ili mast. Na plamen su stavili lonac s uljem te su ga zagrijali. Ubrzo je nastao veliki plamen koji je zahvatio pola improvizirane kuhinje. Djeca su s uzbuđenjem gledala kako plamen „guta“ kuhinjske elemente no vatrogasci su svojim brzim reakcijama ugasili izazvani požar. Ovo je bilo upozorenje kako djeci, tako i odraslima, da uvijek treba odgovorno rukovati s vatrom te da to ni u kojem slučaju nije igra. Nakon toga, uslijedilo je upoznavanje s vatrogasnim kolima.

DVD Sop-Hruščica u potpunosti ima podršku lokalne zajednice, mjesnog odbora gospođe Nade Šeremet koja je nakon svih prikazanih demonstracija i kratkog edukativnog obilaska podijelila najmlađima uskršnje poklone te ih time dodatno razveselila. (VS)

Objavljeno u Događanja
Četvrtak, 29 Ožujak 2018 13:08

Poklon pakete dobilo više od 3 000 mališana

U povodu obilježavanja blagdana Uskrsa, već tradicionalno, 17. godinu za redom, Grad Zagreb u suradnji s Ustanovom Dobri dom Grada Zagreba organizirao je u Domu sportova prigodno darivanje djece iz obitelji slabijeg materijalnog stanja.

Programu se pridružio i gradonačelnik Milan Bandić koji je više od 3000 mališana obradovao s poklon paketima koje je za njih pripremio Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Čestitavši svim prisutnima najveći kršćanski blagdan, zagrebački je gradonačelnik istaknuo kako se nada da će predstojeće dane provesti u krugu obitelji, ispunjeni zadovoljstvom.

-U ovom tjednu pred Uskrs započeli smo s darivanjem korisnika domova za starije, a ovom priredbom želimo razveseliti i djecu. Ukupno smo osigurali 3600 paketa za djecu iz obitelji slabijeg socijalnog stanja, ali nismo zaboravili ni djecu u Hrvatskom Leskovcu, i u bolnicama- zaključila je Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. (zagreb.hr)

Objavljeno u Grad Zagreb

U povodu Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana, u želji da ovaj blagdan provedu u miru i blagostanju i oni u potrebi, Općina Križ je izdvojila sredstva u iznosu 5 tisuća kuna za kupnju namirnica koje će Caritas Župe Uzvišenja Svetog Križa podijeliti potrebitima Općine Križ.

Tradicionalno, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić-Grad, iz proračuna Općine Križ za 2018. godinu izdvojeno je 4 060,00 kuna namijenjenih za podmirenje troškova sufinanciranja darivanja socijalno ugroženih osoba uoči uskrsnih blagdana. Općinski je načelnik zajedno s volonterima gradskog i općinskog društva Crvenog Križa obišao nekoliko korisnika, darivao ih paketima te im poželio sretan Uskrs. 

Darivano je ukupno 29 osoba po popisu Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad i to stare i nemoćne osobe – korisnici zajamčene minimalne naknade – 6 osoba, te djeca iz socijalno ugroženih obitelji – korisnici zajamčene minimalne naknade – 23 djece.

Inače, za programe i projekte Crvenog križa te rad Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad, Općina Križ godišnje izdvaja oko 80 tisuća kuna.

Objavljeno u Događanja

Savski lađari iz Rugvice odjeveni u Djede mrazove darivali su danas djecu iz Općina Rugvica i Orle. Riječ je o već tradicionalnom darivanju koje je ove godine održano po peti puta. Iako im previsok vodostaj rijeke Save nije dozvolio vožnju čamcima rijekom, tradicija nije iznevjerena te su Savski dedeki kombijem i kočijom obišli sedam lokacija s jedne i druge strane rijeke Save darivajući svu okupljenu djecu. 

-Djeca su uvijek vesela i nasmijana, a to nas najviše raduje- rekao nam je tajnik Savskih lađara Branko Velen- Žuti koji je i sam bio odjeven u Djeda mraza.

Poklon pakete osigurale su Općine Rugvica i Orle, a Savski su ih dedeki podijeli preko 800, što je kod djece prihvaćeno s oduševljenjem. Zauzvrat su im mališani otpjevali pjesmu po kojoj su Dedeki i najpoznatiji.

Objavljeno u Orle

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti