fbpx

Četvrtak, 01 Studeni 2018 13:37

Poznati detalji nesreće kod NSK-a

Policijski službenici VIII. policijske postaje Zagreb u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad pet osoba (27,21,24,20,25) zbog osnova sumnje da su s još nekoliko nepoznatih počinitelja počinili kazneno djelo izazivanje nereda iz članka 324 Kaznenog zakona. Naime, sumnja se da su 24. listopada oko 17.30 sati zajedno i po prethodnom dogovoru s još nekoliko nepoznatih osoba došli do objekta Nacionalne i sveučilišne knjižnice, u Ulici Hrvatske bratske zajednice znajući da se unutra nalazi 29-godišnjak.

Maskirani kapama, šalovima, sunčanim naočalama i majicama s kapuljačama čekali su 29-godišnjaka kako bi ga fizički napali. Čekajući izlazak 29-godišnjaka, presreli su 21-godišnjeg građanina koji je bio ispred knjižnice, verbalno ga napali, bacili mu kapu s glave te je 21-godišnjak pobjegao u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu. Iz skupine u kojoj su se nalazili osumnjičenici dvije nepoznate osobe koje su imale teleskopske palice, potrčale su za njim u hol knjižnice gdje se nalazio i 29-godišnjak. Odmah po ulasku 29-godišnjak je srušio na tlo 21-godišnjaka, misleći da je jedan od napadača dok ga je ga je jedan nepoznati počinitelj udario nogom, a zatim su se udaljili iz knjižnice i vratili u skupinu u kojoj su se nalazili osumnjičenici. Potom su se razdvojili u više manjih skupina, od kojih je jedna također maskirana skupina u Paromlinskoj ulici, fizički napala 19-godišnjaka. Jedna osoba iz skupine udarila ga je šakom u glavu te se vratili do Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni (27,21,24,20,25) su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu. Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja ostalih počinitelja kao i počinitelja vezano za oštećenje ugostiteljskoj objekta u Paromlinskoj ulici i nanošenje teške tjelesne ozljede 64-godišnjakinji.

Objavljeno u Grad Zagreb
Ponedjeljak, 29 Listopad 2018 10:06

Jedna osoba smrtno stradala na cesti

Tijekom posljednja 72 sata na području Policijske uprave Zagrebačke obavljen je očevid kod 111 prometnih nesreća.

U prometnoj nesreći kod Zaprešića jedna je osoba smrtno stradala, dok su kod 20 prometnih nesreća dvije osobe teško ozlijeđene, a 24 lakše. Kod 90 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Objavljeno u Grad Zagreb

Na Zagorskoj magistrali kod Zaprešića, u sudaru autobusa i osobnog automobila jedna osoba smrtno je stradala. Očevid je u tijeku.

Zbog nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC1. 

Uskoro više informacija.

Objavljeno u Zaprešić
Petak, 19 Listopad 2018 11:08

Razbojništvo u pošti u Sesvetama

Sinoć oko 18,45 sati u Sesvetama na Dugoselskoj cesti, u poslovnici pošte, nepoznati je počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad trima zaposlenicama od kojih je zatražio novac, koji mu je i predan. Tom prilikom počinitelj za kojim se još uvijek traga otuđio je nekoliko desetaka tisuća kuna.

Također, u ranim jutarnjim satima na raskrižju Ulica Mije Krešića i Divka Budaka u Maksimiru, dva su nepoznata počinitelja uporabom tjelesne snage počinila razbojništvo nad 46-godišnjakom i otuđila mu torbicu, oštetivši ga za nekoliko tisuća kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb

U naselju Kozari putevi noćas je došlo do požara kuće, u kojem je jedna osoba poginula, dok je druga prevezena u bolnicu.

Više informacija o ovom događaju bit će poznato nakon policijskog očevida, koji je još uvijek u tijeku.

Objavljeno u Grad Zagreb

U mjesto Bunjani pored Ivanić- Grada, dvojica policijskih službenika postupala su zbog prijetnji i nasilja u obitelji, a temeljem informacije Centra za socijalnu skrb. Prilikom intervencije 55-godišnji muškarac napao ih je nožem, nakon čega je upucan u nogu da se smiri.

Priopćenje Policijske uprave Zagrebačke prenosimo u cijelosti:

„Danas oko 13.15 sati u mjestu Bunjani kod Ivanić Grada dvojica policijski službenika postupala su zbog prijetnji i nasilja u obitelji, a temeljem informacije Centra za socijalnu skrb. Tamo je zatečen 55-godišnjak, koji je kada je uočio policijske službenike ušao u kuću i zaključao se, a potom je izašao kroz prozor sa stražnje strane kuće i krenuo bježati.

Kada su za njim krenuli policijski službenici počeo je prema njima mahati oštrim predmetom, prema prvim informacijama radi se o hladnom oružju te su policijski službenici uporabili suzavac. 55-godišnjak nije prestajao s nasrtajem na policijske službenike. Prema njima je bacio oštri predmet koji je imao u jednoj ruci, dok je s drugim predmetom (prema prvim informacijama radi se o nožu) nastavio nasrtati prema policijskim službenicima. Zbog toga je policijski službenik, kako bi spriječio napad na sebe, uporabio vatreno oružje te je 55-godišnjak ranjen u nogu.

Liječnička pomoć mu se pruža u KB Dubrava.“

Objavljeno u Ivanić-Grad

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti