fbpx

Utorak, 09 Listopad 2018 12:11

Sjećanje na Borisa Buzančića

U povodu obilježavanja obljetnice smrti Borisa Buzančića, prvoga gradonačelnika Grada Zagreba nakon osamostaljenja Republike Hrvatske, predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, na Gradskom groblju Mirogoj položio je vijenac i zapalio svijeću na njegovu posljednjem počivalištu.

-Ovo je prilika da se prisjetimo i odamo počast Borisu Buzančiću te mu tako zahvalimo na svemu što je učinio za Grad Zagreb u tada politički, vrlo složenim trenucima. Znamo svi da je bio svestran, bavio se glumom i bio je ne samo prvi gradonačelnik Zagreba, nego po tadašnjem ustrojstvu i predsjednik Gradske skupštine. U vrijeme kada je Zagreb bio izložen velikom valu prognanika zbog velikosrpske agresije, vrlo je usko surađivao s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. Kao što je suradnja između gradske i nacionalne razine i danas dobra, držim da bez te suradnje, kako danas, tako i tada, nije moguć napredak– kazao je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić.

Uz predsjednika, u obilježavanju su sudjelovale zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić, te tajnica Gradske skupštine Mirjana Lichtner Kristić.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]al.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti