Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba poziva na tribinu „Kako visoko obrazovanje i znanost staviti u funkciju rasta gospodarstva?“, koja će se održati sutra u prostoru Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, s početkom u 18 sati.

Gošća tribine i predavačica je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Objavljeno u Grad Zagreb

U zelinskoj osnovnoj školi Dragutina Domjanića predstavljen je početak programa „Škola za život“. Riječ je o eksperimentalnoj provedbi kurikularne reforme u kojoj će od jeseni sudjelovati 46 osnovnih i 26 srednjih škola s ukupno 8 500 učenika te 1 500 učitelja i profesora.

Budući da je zelinska škola odabrana među 46 osnovnih škola ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Predraga Štromara te pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidije Kralj posjetila je zelinsku osmoljetku. Tom prilikom istaknula je kako će učitelji i profesori do jeseni proći edukaciju s domaćim i stranim mentorima.

Kako bi se uopće mogla provesti ova eksperimentalna promjena kurikularne reforme škole će dobiti svu potrebnu opremu, tablete te brzi internet za što će se iz europskih fondova utrošiti oko 200 milijuna kuna.

Uz Osnovnu školu Dragutina Domjanića, u ovaj su projekt s područja Zagrebačke županije uključeni Osnovna škola Milana Langa i Osnovna škola Milke Trnine te Srednja škola Dugo Selo.

Objavljeno u Sveti Ivan Zelina

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti