U Dubravi i u Sesvetama u dane vikenda obilježene su 27. godišnjice osnutka 145. i 144. brigade Hrvatske vojske, kojima je uz visoke uzvanike nazočio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, koji je položio vijenac i zapalio svijeću u spomen na poginule pripadnike dviju zagrebačkih brigada.

Oni su, kako je rekao, zaslužni za ostvarenje stoljetnog sna hrvatskog naroda o suverenoj i samostalnoj državi, u kojoj danas živimo.

-Da nije bilo hrvatske policije, hrvatske vojske i ovih brigada, ne bi danas bilo ni Hrvatske. Svojom ste žrtvom pokazali kako se voli domovina. Bili ste prvi kada je bilo potrebno i vaša će imena ostati zlatnim slovima upisana u hrvatsku povijest. Hvala vam za sve što ste učinili da danas možemo slobodno pjevati hrvatsku himnu i ponosno slaviti Dan neovisnosti– zaključio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Objavljeno u Grad Zagreb

Povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke krenula je Masarykovom ulicom do Trga Petra Preradovića gdje se program nastavio na štandu udruge Europa Donna Hrvatska, koja je bila i organizator ovogodišnjeg Dana ružičaste vrpce koji je održan po 19. puta. Na svom štandu aktivistice udruge prikupljale su sredstva za kupnju aparata za interoperativno zračenje.

-Žena, ako treba na zračenje ozračila bi se na operacijskom stolu, te tako ne bi trebala dolaziti u bolnicu u više navrata- rekla je Vesna Ramljak iz Udruge liječnica.

Podršku ženama između ostaloga došli su dati i ministar zdravstva Milan Kujundžić te predsjednik Skupštine Grada Zagreba, Andrija Mikulić.

-Na vrijeme dođite na preglede, a mi ćemo učiniti sve što možemo da žene što ranije prepoznaju bolest te da budu izliječene- poručio je ministar Kujundžić. 

 

 

 Goran Stanzl/ PIXSELL

Objavljeno u Grad Zagreb

Centar za pružanje usluga u zajednici Savjetovalište Luka Ritz obilježio je prvu godišnjicu rada, kao ustanova socijalne skrbi koju je osnovao Grad Zagreb prepoznajući važnost sustavnog rada na prevenciji i rješavanju širokog spektra problema i teškoća u ponašanju djece i mladih.

Svečanosti je uz visoke uzvanike nazočio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, koji je istaknuo da je u ovih godinu dana rada otkad postoji ustanova Centar „Luka Ritz“, ali i svih prethodnih godina otkad postoji savjetovalište, postignuto mnogo.

-Kao društvo postali smo svjesniji problema nasilja, teškoća s kojima se susreću mladi. I zato mi je drago vidjeti da danas postoje stručnjaci koji pomažu mladima da prevladaju i ublaže probleme s kojima se susreću, da postoji mjesto i za roditelje koji mogu potražiti rješenje za probleme sa svojom djecom, da postoji ustanova koja nije samo socijalna ustanova, nego je i odgojna i obrazovna, mjesto puno topline koje pomaže u razvoju djece, obitelji i zajednice u cjelini. Na tome i na svemu što ste postigli neizmjerno vam hvala. Čvrsto vjerujem da je Luka i dalje u srcima naših sugrađana, a zahvaljujući osnivanju Centra „Luka Ritz“, njegovo će se ime spominjati još generacijama. Čestitam vam na dosadašnjem radu i želim vam mnogo uspjeha i u budućnosti– rekao je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić.

Objavljeno u Grad Zagreb

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić primio je Matu Kovačevića, člana Mjesnog odbora Lučko koji ga je upoznao s brojnim problemima svojih sumještana.

Neki od problema koji tište stanovnike Lučkog su; nedostatak zdravstvene ambulante i osnovnih komunalnih uvjeta za normalan život poput kanalizacije, vodovoda, plinovoda, nogostupa, i bukobrana. Tijekom sastanka dogovoreno je kako će se s pročelnicima resornih gradskih ureda, voditeljima podružnica Zagrebačkog holdinga i predstavnicima vijeća gradske četvrti organizirati zajednički obilazak ovog mjesnog odbora koji broji više od 3300 stanovnika.

-Svaki put me ražalosti kad vidim ovakav slučaj. Oni nisu građani drugog reda kada plaćaju prirez i porez Gradu Zagrebu, stoga ne bi trebali biti ni građani drugog reda kada su u pitanju osnovni životni uvjeti. Mi im te uvjete moramo osigurati- rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić.

Objavljeno u Grad Zagreb

Hrvatska udruga vojnih minijaturista ove će godine po trinaesti puta organizirati Zagrebački maketarski kup Crna kraljica, koji će se održati 8. rujna. Svim je dosadašnjim kupovima Gradska skupština Grada Zagreba bila pokrovitelj, čemu se organizatori nadaju i ove godine, s čime je i predsjednika Gradske skupštine Andriju Mikulića upoznao Tomislav Stipanović iz Hrvatske udruge vojnih minijaturista.

Kup se tijekom proteklih godina razvio do gotovo najvećega maketarskog okupljanja u regiji, a ove će godine na njemu sudjelovati ekipe iz 17 europskih država te iz Libanona, Izraela i SAD-a.

-Radi se o poznatom i priznatom kupu, koji promovira Zagreb i Hrvatsku i poduprijet ćemo ih u tome kao i do sada– zaključio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić.

Objavljeno u Grad Zagreb

Izaslanstvo grada Prizrena koje su činili Mytaher Haskuka, gradonačelnik Prizrena; Krenare Kuqi, šefica kabineta; Levent Kasemi, ravnatelj ureda za urbanizam; Visar Shehu, savjetnik gradonačelnika; Gëzim Kasapolli, veleposlanik Kosova u RH te Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, primio je u Staroj gradskoj vijećnici predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, u pratnji gradskog zastupnika Ivana Ćelića i tajnice Gradske skupštine Grada Zagreba Mirjana Lichtner Kristić.

Tema susreta bilo je unapređenje bilateralnih odnosa, kako na gradskoj tako i na državnoj razini, a razgovaralo se i o konkretnim projektima poput organizacije gospodarskog foruma s hrvatskim gospodarstvenicima na jesen na Kosovu, zatim otvaranju katedre za albanologiju na zagrebačkom i katedre za kroatistiku na prištinskom sveučilištu te pomoći Hrvatske na području europskih integracija i povlačenju sredstava iz europskih fondova.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić, koji je i voditelj saborske Međuparlamentarne skupine prijateljstva s Republikom Kosovo, zaželio je gostima dobrodošlicu u Zagrebu i upoznao ih s radom Gradske skupštine Grada Zagreba. -Drago mi je što nakon međuparlamentarne suradnje dviju zemalja, Hrvatske i Kosova, nastavljamo razvijati i ovu na razini lokalnih predstavništava Zagreba i Prizrena. Svaki je međusobni posjet novi korak u razvoju daljnje suradnje i s obzirom na teme o kojima smo razgovarali, pristupit ćemo i operativnoj provedbi i pružiti pomoć ondje gdje možemo - rekao je nakon susreta predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

Gradonačelnik Prizrena Mytaher Haskuka zahvalio je na prijmu i naglasio važnost međusobne suradnje, posebno ističući vrijednost hrvatskog iskustva na putu europskih integracija Kosova: -Prijateljstvo naših gradova seže u povijest i težimo tome da razvijemo suradnju posebno na gospodarskom području. Isto tako, nama treba hrvatsko iskustvo na našem europskom putu i želimo da nam Hrvatska u tome bude partner.

Objavljeno u Grad Zagreb

Predstavnici Košarkaškog kluba Bosco – Zagreb uručili su predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba plaketu u znak zahvalnosti za pokroviteljstvo Gradske skupštine Grada Zagreba nad 2. Don Bosco kupom, koji je održan početkom svibnja.

Ivan Marjanović, predsjednik kluba, zahvalio je na dosadašnjoj suradnji i podsjetio je kako je seniorska ekipa, nakon uspješne sezone u Prvoj hrvatskoj ligi, ostvarila ulazak u najelitnije natjecanje hrvatske košarke HT Premijer ligu, što je povijesni uspjeh. Na tome im je čestitao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, koji je posebno pohvalio nesebičnost kojom vodstvo kluba radi na dobrobit najmlađih i najpotrebitijih.

- Pružit ćemo pomoć u svakom segmentu jer samo zajedničkim radom možemo doći do cilja- zaključio je Mikulić.

Objavljeno u Grad Zagreb

U maloj dvorani Kulturnog centra Dubrava održana je svečana sjednice Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava i Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava. Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, zajedno s predsjednicima vijeća gradskih četvrti Draženovićem i Oniškom, te uz zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba Jelenu Pavičić Vukičević čestitao je svima Dane Dubrave.

-Zagrebačka Dubrava, Gornja i Donja Dubrava, jedan je od najstarijih zagrebačkih kvartova, meni najdražih, a usudio bih se reći i jedan od najljepših! Nekad je bila predgrađe Zagreba, njegov rubni dio, a danas je sastavni dio grada – modernoga, europskog Zagreba. Naši sportaši: Sandra Perković, Josip Glasnović, Filip Hrgović dokaz su da se olimpijski prvaci rađaju u Dubravi – Dubrava ima više olimpijskih medalja od mnogih država. Uspjesi naših sportaša i glazbenika samo su znak da dobro radimo te da su i sportski klubovi, umjetnost i glazba sastavni dio priče o razvoju jednog kvarta- kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mikulić.

Naglasio je da će kao predsjednik Gradske skupštine podržati, kao što je i do sada, svaki projekt i manifestaciju koja će pomoći razvoju i ugledu Dubrave jer je obveza podržati ono što je važno, a to je očuvanje hrvatske tradicije i kulturne baštine, a isto tako bit će i podrška mladim sportašima i sportskim klubovima.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 31 Svibanj 2018 08:41

Čestitka Andrije Mikulića povodom Dana Grada

Danas se obilježava Dan Grada Zagreba i njegove zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata. Čestitku sugrađanima tim je povodom uputio i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić.

„Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, drage sugrađanke i sugrađani,

u ime Gradske skupštine i svoje osobno čestitam vam Dan Grada Zagreba i blagdan naše zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata!

Prigodno se toga svečanog dana prisjećamo svih ljepota našega grada, njegove bogate gospodarske, znanstvene, kulturne i sportske povijesti, svih istaknutih pojedinaca i naših sugrađana koji su pridonijeli stvaranju današnje moderne, europske metropole. Posebno se s dubokim poštovanjem prisjećamo branitelja Grada Zagreba poginulih za samostalnost i slobodu Hrvatske, kako bismo mi danas mogli stvarati bolju, sigurniju i sretniju budućnost za najmlađe stanovnike našega grada.

Dičimo se našim Zagrebom, čuvajmo i njegujmo njegovu prirodu, običaje i tradiciju, gradimo ga i volimo te sa srdačnom dobrodošlicom dočekujmo sve koji nam dolaze namjeravajući otkriti njegove ljepote. Založimo se zajedno da život u Zagrebu učinimo ispunjenijim i plemenitijim. Neka nam na tom putu pomogne naša zaštitnica Majka Božja od Kamenitih vrata! Još jednom, svima vam upućujem iskrene čestitke u povodu Dana Grada Zagreba, a prijateljima i gostima želim ugodan boravak u našem gradu!"


Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba
dr. sc. Andrija Mikulić

Objavljeno u Grad Zagreb
Nedjelja, 13 Svibanj 2018 12:51

HAŠK Mladost slavi 115 godina rada

HAŠK Mladost ove godine obilježava 115 godina rada i postojanja. Danas, HAŠK Mladost okuplja više od 30 sportskih klubova u kojima trenira više od 3000 sportaša, a u svojoj iznimno bogatoj tradiciji kao društvo izniklo u Zagrebu nedvojbeno su pridonijeli razvoju zagrebačkog sporta zbog čega su i zamolili za pokroviteljstvo Gradsku skupštinu Grada Zagreba.

Ova velika obljetnica bit će obilježena izdavanjem prigodne publikacije, organizacijom Dana otvorenih vrata i svečanom akademijom na sam dan osnutka - 6. studenoga.

- Ovo je društvo bogate povijesti i pitanje je časti biti pokrovitelj ovakvog događaja. Sto petnaest godina je velika stvar. Znamo koliko je vrhunskih sportaša prošlo kroz ovo društvo i treba im pružiti apsolutnu podršku- kazao je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić prilikom primanja predstavnika HAŠK Mladost.

Predsjednik HAŠK Mladost Tomislav Družak i dopredsjednik general Josip Lucić izrazili su zahvalu na prijemu i na predsjednikovim riječima potpore i ohrabrenja.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 2

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti