fbpx

U povodu 27. Svjetskog dana bolesnika, Hrvatska udruga medicinskih sestara i ove je godine u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, organizirala akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod geslom „Medicinske sestre i tehničari – darujmo krv našim bolesnicima“.

Akciju je podržao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, naglasivši da je darivanje krvi najdragocjeniji i najplemenitiji čin koji čovjek može napraviti u životu, te najbolji način da se obilježi Svjetski dan bolesnika.

-Treću godinu zaredom organiziramo dobrovoljno darivanje krvi, jer smatramo da je to najljepši dar koji možemo dati našim bolesnicima. Iz godine u godinu sve je veći broj dobrovoljnih darivatelja, a ove godine uključili smo i punoljetne učenike srednjih škola, studente sestrinstva, radno aktivne sugrađane, a podrška su nam i umirovljene medicinske sestre- rekla je predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara Tanja Lupieri.

Uz grad Zagreb u akciju su uključeni i KBC Osijek, Opća bolnica Varaždin, KBC Rijeka, KBC Split i Opća bolnica Dubrovnik.

Objavljeno u Grad Zagreb

U prostorijama Zagrebačke županije održana je prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zagreb. Akciji su se tradicionalno odazvali zaposlenici Zagrebačke županije i Hrvatske lutrije, a prikupljeno je 79 doza krvi.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Zagreb izrazili su zadovoljstvo brojem prikupljenih doza te istaknuli da je on očekivan budući da je u tijeku sezona gripe i prehlada. Darivanju krvi je pristupilo ukupno 94 kandidata, ali je njih 15 odbijeno.

Inače, prva akcija prikupljanja krvi održana je 23. listopada 1953. godine u Sisku te se na taj dan obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi.

Objavljeno u Zagrebačka županija
Utorak, 23 Siječanj 2018 08:10

Vrbovčani prvog dana prikupili 139 doza krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec jučer je započelo s trodnevnom akcijom darivanja krvi. Prvog dana akciji se odazvalo 165 darivatelja od kojih je prikupljeno 139 doza tekućine koja život znači. 

-Naravno da sam zadovoljna, jer naši sugrađani redovito u velikom broju sudjeluju u ovim akcijama- rekla nam je predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko.

Svi koji to žele krv mogu darovati danas od 9 do 17 sati u Motelu Bunčić, dok se sutra akcija održava u Dubravi od 11 do 15 sati.

-Vjerujem kako ćemo prvom ovogodišnjom akcijom prikupiti oko 260 doza krvi- kaže Mucko.

Također, povodom 65 godina dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je i izložba fotografija darivanja krvi od 1974. godine, pa je to prilika da oni koji se odazovu na ovu akciju potraže i svoju fotografiju u mnoštvo onih koji su nesebično tijekom svih ovih godina sudjelovali u ovim akcijama.

Objavljeno u Vrbovec

Gradsko društvo Crvenog križa završilo je s ovogodišnjim akcijama darivanja krvi. Završetak nije mogao biti ljepši, jer na posljednjoj akciji po prvi je puta u povijesti darivanja krvi u ovome malenom prigorskom gradiću premašena brojka od 1000 doza krvi. 

Jubilarac je bio Goran Teški, kojem je ovo bilo 39 darivanje krvi koje će mu ostati duboku urezano u sjećanje, jer je bio 1000 darivatelj u ovoj godini. Tom prigodom predsjednica Društva Mirjana Hranjec Banovec nagradila je prigodnim iznenađenjem.

Inače, posljednjoj akciji odazvalo se 329 potencijalnih darivatelja krvi, no samo njih 290 moglo je pristupiti akciji, koja je kao i sve prethodne zahvaljujući volonterima koji nesebično pomažu prošla u pozitivnom ozračju.

Objavljeno u Sveti Ivan Zelina

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti