fbpx

Četvrtak, 10 Siječanj 2019 09:58

Oprez vozači, oprez pješaci!

Napisao/la Redakcija

Policijska uprava zagrebačka će, s ciljem poboljšavanja stanja sigurnosti u prometu na cestama i zaštite pješaka, u petak, 11. siječnja provoditi preventivno-represivnu akciju usmjerenu na zaštitu pješaka u prometu. U prvim danima 2019. godine uočeno je pogoršanje stanja sigurnosti cestovnog prometa, s obzirom na dva smrtno stradala pješaka u prometnim nesrećama.

-Napominjemo da je većina prometnih nesreća uzrokovana prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača te zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti pješaka; prilagodite brzinu vozila uvjetima na kolniku. Pješaci su najranjiviji sudionici u prometu. Prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu pješaci teško stradavaju. Vozači koji sudjeluju u prometu na cesti svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih sudionika u prometu- poručuju iz policije.

Upravo zbog toga, upozoravaju sve vozače da ne pridonose crnim brojkama nego da poštujući prometne propise, zbog sebe samih i sigurnosti drugih sudionika, pomognu da se ljudski životi ne gase.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti