fbpx

Petak, 08 Ožujak 2019 15:54

Najveći poslovni skup žena okupio više od 550 sudionica Istaknuto

Napisao/la Redakcija
Najveći poslovni skup žena okupio više od 550 sudionica zagreb.hr

U Kongresnome centru City centar Plaza zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić pozdravila je prisutne na 4. Kongresu poduzetnica, najvećem poslovnome skupu žena ikad organiziranu na prostoru jugoistočne Europe i s više od 550 sudionika.

Zamjenica Majić je istaknula da Grad Zagreb nizom mjera pokazuje da vodi računa o razvoju i poticanju ženskog poduzetništva te da zagrebačko poduzetništvo ima potporu Grada 365 dana.

-Grad Zagreb živi sa svojim ženama i za svoje žene te više ne govorimo o muškome i ženskome poduzetništvu već o onome koje treba postati konkurentno i ostati održivo.Poticanje ženskog poduzetništva je intenzivirano kako bi se mijenjale percepcije, stavovi, rušile socijalne paradigme te kako bi se hrabrilo žene na ulazak u poduzetničke vode. Mi u Gradu Zagrebu to radimo konkretnim mjerama s ciljem stvaranja zagrebačkoga poslovnog modela koji nedvojbeno utječe na rast zagrebačkog, a time i nacionalnog gospodarstva- rekla je zamjenica.

Sanela Dropulić, direktorica Ženskoga poduzetničkog centra naglasila je da je 4. Kongres poduzetnica okupio više od 550 žena – poduzetnica iz Republike Hrvatske i zemalja jugoistočne Europe.

-Drago nam je da se žene međusobno povezuju i da surađuju te da unaprjeđuju svoje poslovanje radi mogućnosti koje se mogu otvoriti na realnome tržištu rada- rekla je Sanela Dropulić.

Osim 4 panela na kojima će sudjelovati stručnjaci, poduzetnice i menadžeri, u okviru Kongresa održat će se i Poduzetnički sajam koji će okupiti više od 70 izlagača iz Hrvatske i jugoistočne Europe.

Kongres je organizirao Ženski poduzetnički centar i Grad Zagreb, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta kako bi se potaknuo zajednički rad i suradnja žena u poduzetništvu radi gospodarskog rasta i razvoja.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti