fbpx

Subota, 29 Rujan 2018 05:53

Konačno završena sanacija Kamenite ulice

Napisao/la GZ/MM

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu suradnika obišao je Kamenitu ulicu nakon završenih radova na sanaciji, u duljini od 50 metara, od sjevernog portala Kamenitih vrata do križanja s Opatičkom ulicom. Radovi su obuhvatili rekonstrukciju prometnice s oborinskom odvodnjom i svim postojećim instalacijama, a na nogostupima i kolniku ugrađena je kamena kocka umjesto dosadašnjeg asfalta. Unutar portala Kamenitih vrata izvršeni su i radovi na obnovi molitvenih klupa i postolja za paljenje svijeća te bojanju stropa.

-Sretan sam što smo nakon kule iznad Kamenitih vrata, koju smo obnovili prije dvije godine, konačno obnovili i Kamenita vrata, jer nema Zagrepčanina koji nije došao upravo ovdje zapaliti svijeću kada mu je bilo najteže-rekao je gradonačelnik Bandić najavivši kako će Grad obrtnicima koji su zbog radova ostvarili manju dobit, dati naknadu. 

Nedjeljko Pintarić iz Župe Svetog Marka zahvalio je gradonačelniku i Gradu što su omogućili da se uljepša svetište Majke božje od Kamenitih vrata koje pripada upravo njihovoj župi, a posjećuju ga u velikom broju ne samo Zagrepčani nego i mnogobrojni turisti grada Zagreba.

-Pozivam sve sugrađane da dolaze u što većem broju, zapale svijeću i pomole se Majci božjoj koja je velika pomoćnica svih građana i svih vjernika koji ovdje hodočaste- kazao je Pintarić tom prilikom.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti