Vijesti s područja zagrebačkih gradskih četvrti

U stilu u kojem su odradili cijelu sezonu košarkaši Gorice odigrali su i posljednje kolo u kojem su u Gradskoj sportskoj dvorani ugostili Podravac iz Virja. Za kraj sezone u kojoj nisu osjetili gorčinu poraza igrači trenera Josipa Sesara sa 126:78 svladali su goste iz Virja čime su sezonu zaključili s impresivne 22 pobjede u isto toliko odigranih susreta.

-Odigrali smo sjajnu sezonu u koju su momci ušli maksimalno motivirano, a to je ono što me veseli. Ono što je još važnije, mi smo prije mjesec i pol dana riješili ulazak u Premijer ligu, no bez obzira na to momci su i dalje nastavili gristi jer htjeli smo prvenstvo završiti bez poraza- poslije jučerašnje pobjede kazao je trener Gorice Josip Sesar, koji je nakon što je uveo Goricu prije dvije sezone u Ligu za prvaka, potpisao još jedan uspjeh za kormilom goričkog kluba.

-Zasluga za ovo je prvenstvo igrača koji su sve što sam stavio pred njih odradili vrhunski, na čemu im se zahvaljujem. Sada nas čekaju slatke brige oko sastavljanja momčadi za sljedeću sezonu, jer mi u Premijer ligi ne želimo biti prolaznici- naglasio je Sesar.

Kapetanu Ivanu Papcu koji je propustio jučerašnji susret pehar za osvojeni naslov prvaka uručio je povjerenik lige Dražen Jendriš, a prigodne poklone igračima i stručnom stožeru uručio je predsjednik kluba Mirko Matić koji vjeruje kako je ovog put prema daljnjoj stabilizaciji kluba.

-Ostvarili smo cilj, a rezultat to govori sam po sebi. Ovo je najbolji poklon našem Gradu, ali i klubu koji sljedeće godine slavi pedeset godina postojanja. Ambicija nam je biti stabilnim prvoligašem- rekao je ponosni predsjednik Mirko Matić.

PRVA KOŠARKAŠKA LIGA, 22. KOLO
KK GORICA – KK PODRAVAC 126:78 (24:25, 43:13, 34:18, 25:22)
KK GORICA: Jukić, Majcunić 7, Mikolaš 2, Petrović 19, Prgomet 16, Mašić 15, Vrlika 16, Penić 8, Papac, Baković 19, Ćubela 7, Mikšić 17.
KK PODRAVAC: S. Zadravec 30, J. Zadravec 11, Vedriš 12, Hrženjak, Balatinec 6, Šestak 8, Kodba, Križić, 4, Baruškić, Maslić, Katavić 7.

Objavljeno u Sport
Ponedjeljak, 30 Travanj 2018 14:38

Obilježen Nacionalni dan hitne medicinske pomoći

„Danom otvorenih vrata“ Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije obilježio je Nacionalni dan hitne medicinske pomoći. U svih osam ispostava Zavoda na području Zagrebačke županije djelatnici Zavoda informirali su građane o načinu pružanja hitne pomoći, pokazivali im vozila hitne pomoći i upoznali ih s funkcioniranjem medicinskih aparata u vozilu. Također, građani su imali priliku besplatno izmjeriti šećer u krvi i krvni tlak.

U Ispostavi Vrbovec obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske pomoći prisustvovala je zamjenica župana Nadica Žužak.

-Pravovremeni dolazak hitne medicinske pomoći u većini slučajeva spašava život, a danas smo imali priliku vidjeti koju opremu ima svako vozilo i na koji način se rukuje tom opremom- rekla je Žužak podsjetivši kako Zagrebačka županija kontinuirano ulaže u zdravstvo, prvenstveno kroz nabavku novih vozila, jer od 2014. do danas nabavljeno je 38 vozila, dok je ove godina ugovorena nabavka još njih devet.

Objavljeno u Zagrebačka županija

Kada su se prije sedam godina upustili u organizaciju prve biciklijade u Velikoj Gorici, ekipa Zdravog duha nije niti sanjala da će biti zamašnjak za pokretanje brojnih biciklističkih evenata na širem području grada. Velika Gorica tako danas ima nekoliko biciklijada, a Tour de Tur koji je bio pokretač cijele priče jučer je doživio svoje sedmo izdanje.

Lijep je dan na ulice izvukao mnoge bicikliste, kako profesionalce tako i rekreativce koji su odlučili provesti nedjelju na svježem zraku. S polazišne točke kod Muzeja Turopolja u natjecateljski dio Tour de Tura krenulo je 400- tinjak biciklista koji su se još jednom provezli znanim putevima, te pitomim brežuljcima Vukomeričkih gorica.

-Kroz sve ove godine stekli smo prepoznatljivost i van i van granica Zagreba i Zagrebačke županije pa su nam došli i biciklisti iz Vukovara ili Slovenije- kazao je ispred organizatora Udruge Zdrav duh, Saša Lisec.

Koncept utrka nije mijenjan; najkraća utrka namijenjena rekreativnoj vožnji je Tourist gdje je ciljem prvi prošao Danijel Dikšić, šumsku stazu, XC najbrže je odvozio Silvije Tomac, dok je najzahtjevniju Pro Turist stazu najbrže otpedalirao Ivan Bratić iz Biciklističkog kluba Dinamo.

Uoči starta natjecateljskih ulica održan je i tradicionalni defile gradskim ulicama, kojem su se odazvali brojni Goričani.

Objavljeno u Događanja

Zbog izvođenja radova izgradnje plinovoda, Ulica Jurja Šižgorića na dijelu od Ulice D. Cesarića do Ulice M. Divkovića od srijede 2. svibnja od 8,00 sati do slijedeće srijede do 04,00 sata, bit će zatvorena za sav promet.

Obilazni pravac za vrijeme izvođenja navedenih radova bit će: J. Šižgorića – Antuna Šoljana – Nikole Gučetića – J. Šižgorića i obratno.

Gradski ured za mjesnu samoupravu sugrađane upozorava na moguće poteškoće u prometu te moli za strpljenje i razumijevanje.

Objavljeno u Grad Zagreb

Za potrebe izvođenja radova izgradnje nogostupa i sustava oborinske odvodnje Gornjodemerska ulica na dijelu od ulice M. Bedeka do ulice Leskovački breg, od srijede 2. svibnja od 9,00 sati do ponedjeljka 2. srpnja do 20,00 sati, bit će zatvorena za sav promet.

Obilazni pravac za vrijeme navedenih radova bit će: Gornjodemerska - Mirka Bedeka - Leskovački breg - Sv. Benedikta i obratno.


Objavljeno u Grad Zagreb

Zagrebački HNS je danas izdao priopćenje. U njemu, među ostalim piše:

"Nastavno na dopis gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića od 27. travnja, a u vezi osnivanja radne skupine za izradu Plana gospodarenja otpadom Grada Zagreba, predsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak uputio je danas odgovor gradonačelniku i gradskoj upravi. HNS Grada Zagreba smatra da u radnoj skupini za izmjenu Plana gospodarenja otpadom, umjesto predstavnika političkih stranaka zastupljenih u Gradskoj skupštini kako predlaže gradonačelnik, trebaju biti predstavnici građana i građanskih udruga iz Brezovice, Podsuseda i Resnika.

Njihovim uključivanjem u radnu skupinu pokazalo bi se da gradska uprava i gradonačelnik istinski žele da se plan usvoji na dobrobit svih građana Grada Zagreba, te bi se iskazalo i prihvaćavanje argumentiranih prijedloga koje su sugrađani iznosili posljednjih mjeseci u javnoj raspravi o planu gospodarenja otpadom. Političke stranke zastupljene u Gradskoj skupštini ne bi trebale biti zastupljene u radnoj skupini iz razloga što će o dokumentu ionako raspravljati na sjednici Gradske skupštine, te se i izjašnjavati o njegovom prihvaćanju ili neprihvaćanju, a imaju mogućnost i intervencije na dokument kroz Poslovnikom Gradske skupštine predviđene mehanizme.

HNS Grada Zagreba svoje mjesto u radnoj skupinu za izmjenu Plana gospodarenja otpadom prepušta predstavnicima građana i građanskih udruga iz Brezovice, Podsuseda i Resnika, uvjereni da se u takvoj suradnji može pripremiti kvalitetan prijedlog Plana gospodarenja otpadom za usvajanje u Gradskoj skupštini, naravno uz izmjenu i drugih relevantnih prostorno-planskih dokumenata, kao što je Prostorni plan Grada Zagreba."

Objavljeno u Grad Zagreb
U povodu obilježavanja Europskog dana međugeneracijske solidarnosti u auli zgrade Gradske uprave zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić otvorila je izložbu likovnih radova Zagrebačke vizure, polaznika radionica zaklade Zajednički put.

Pozdravivši okupljene u ime gradonačelnika, zamjenica Majić je istaknula da je Grad Zagreb davno prepoznao te trajno podupire aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje kvalitete života starijih sugrađana kroz niz projekata i aktivnosti.

Želimo naše starije građane učiniti „vidljivijima“ i na taj način doprinijeti njihovoj uključenosti u društvo, jer vi ste dragi sugrađani izvor mudrosti za mlađe generacije, a razmjena energije između najmlađih i najstarijih je ono što ovaj svijet čini boljim, rekla je zamjenica te dodala kako je Grad Zagreb ponosan što upravo zaklada Zajednički put čini značajan "kotač" koji okuplja starije sugrađane, a oni su uzvratili na najljepši mogući način, likovnim djelima posvećenim svom gradu Zagrebu.

Izložba sadrži 38 radova slikara i slikarica u različitim slikarskim tehnikama i bit će izložena do 7. svibnja. (Zagreb.hr)
Objavljeno u Grad Zagreb

U srijedu 2. svibnja, Jazz Story Vintage Industriala vas pozivate da sjednete i uživate besplatnu naraciju probrane jazzy glazbe koju će vam ispričati odlični Happy Bunch, a čiji bubanj lupa sad već legendarni zagrebački bubnjar Kruno Levačić. 

Povodom 2.5. ne pripremamo kotlove već raw impro u trenutku. Happy Bunch sastav je izmjenjivih sastojaka. Tajni ingridient upravo je prirodan poredak članova benda, koji, i jesu i nisu kontinuirano unutra. Ovisno o toku večeri razvija se i zvuk, a za inspiraciju teži se unutanjim monolozima koji su u potrazi za dijalogom. 

Happy bunch izvodi blues, jazz i soul glazbu, intepretira strane autore i autorske skladbe uz izlete u improvizaciju.

Happy Bunch are: Kruno Levačić - bubanj, Goran Delač - bas, Luka Čapeta - gitara i Dora Fodor - vokal.

Objavljeno u Grad Zagreb

Za kraj svibnja, točnije 30., spremili smo vam još jednu epizodu besplatnog programa Living Room Sessions u kojem će vještine, emocije i znanja ukrstiti dvoje izuzetnih mladih glazbenika – Voland Le Mat i Gordana Marković (Auguste). Neka vam naša pozornica bude dnevni boravak! 

Njegov „Svijet tišine“ tjera vas da zaronite duboko u svoju nutrinu, kad kaže „Nije fer“ spremno kimnete glavom i zaljuljate se u ritmu, a za njegov „Nigredo“ ne treba vam prijevod – jednostavno ga osjećate. On je Voland Le Mat i svojim je „Faustopojkama“ prije punih 9 godina osvojio uši svoje publike koja ga od tada vjerno prati na nastupima. Momir Oljača, kantautor koji na potrebnoj distanci drži „đavla i ludu“ trenutno ponovno aktivno radi na novom materijalu, a u narednim tjednima čut ćemo kako to zvuči kad „Ideš s njim“. Spot je već snimljen. 

Ona je Gordana Marković, polovica dua Auguste i kantautorica iz Zagreba, pjevačica u HRT-ovoj emisiji A-strana koja trenutno radi na svojim prvim solo pjesmama. Publika ih je imala prilike čuti samo jednom do sada – u KSET-u krajem veljače kada je Gordana nastupila kao predizvođačica upravo Voland Le Matu. Usto mu je na pjesmi „Nigredo“ otpjevala i prateće vokale pa ovo dvoje izvođača zapravo veže i više nego što je na prvi pogled vidljivo. 

Kombinacija je provjerena, a kako to zvuči kada Momir i Gordana ukrste gitare možete poslušati na novom izdanje Living Room Sessiona.

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/240691973163936/

Objavljeno u Grad Zagreb

Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb pozivaju na tribinu u seriji Europa u Zagrebu. Gost biti će veleposlanik Republike Azerbajdžana u Republici Hrvatskoj; Fakhraddin Gurbanov.  

Tema tribine su: suvremeni međunarodni odnosi – trendovi u diplomaciji – vanjska politika Azerbajdžana. Predavanje će biti na engleskom jeziku.

Tribina će se održati u četvrtak 3. svibnja u 11,00 sati, u Europskom domu.  

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 47

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti