fbpx

Četvrtak, 21 Veljača 2019 12:26

Dinamo (OO) u subotu igra generalku sa Stupnikom

Nogometaši obreškog Dinama ušli su u završnicu priprema. Pred igračima trenera Stjepana Bašića u subotu je generalna proba pred prvenstveni start u kojem Obrežane čeka susjedski derbi u Odri protiv istoimene momčadi. Zadnju pripremnu utakmicu Dinamo će igrati protiv Stupnika na svom igralištu u Odranskom Obrežu s početkom u 15,00 sati.

-Start prvenstva dočekat ćemo potpuno spremni, trenirali smo četiri puta tjedno koristeći našu teretanu, te igralište s umjetnom travom i odigravali pripremne utakmice- kaže sportski direktor Dinama Darko Janječić-Žica.

Nogometaši Dinama kroz pripreme su odigrali šest susreta u kojima su ostvarili tri pobjede (Hrvatski dragovoljac juniori 2:0, Kupinec 3:1, Brezovica 5:1),sa Savom Strmec Obrežani su odigrali 1:1, dok su porazi upisani u susretima protiv trećeligaša Dugog Sela (4:3) te Jaruna (5:0).

-Zadnja utakmica protiv Brezovice putokaz je kako bi Dinamo trebao igrati na proljeće; brzo, agresivno, te efikasno kako govori i rezultat. Jedino su nas malo poremetile ozljede, a na listi ozlijeđenih su Grdenić, Gašparović , Janječić i Kovačić, ali do početka prvenstva nadam se da će se i oni potpuno oporaviti. Naš cilj i dalje ostaje plasman među prvih pet momčadi- za kraj će Janječić koji je pohvalio i suradnju s drugoligašem Lučkim odakle je u Obrež stigao 19-godišnji napadač Borna Delač.

Obrtništvo u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji tijekom 2018. godine bilježi značajan oporavak. Potvrđuju to i brojke, jer tijekom prošle godine na području Zagreba i Zagrebačke županije otvoreno je više od 2000 novih obrta, što se moglo čuti i za vrijeme današnjeg Obrtničkog foruma Zagrebačke županije koji je održan po četvrti puta u organizaciji Zagrebačke županije i Obrtničke komore Zagreb.

Obrtnički forum svake godine okuplja veliki broj uspješnih obrtnika i predstavnike vlasti, a održava se s ciljem pronalaženja kvalitetnih rješenja za zaštitu i poticanje razvoja obrtništva te malog poduzetništva.

-Sretni smo što je ovo tradicija, jer jednom zajedničkom sinergijom poboljšavamo stvari kako bi obrtnicima bilo što lakše. Problema imamo, no bitno je da se kotač okreće te da se ti problemi rješavaju. Po prvi puta smo prešli magičnu brojku od 20 tisuća obrtnika na području Komore Zagreb. To je vjetar u leđa i poticaj za budućnost- rekao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, koji je ponovio kako je najveći izazov radna snaga.

U okviru Foruma uz predsjednika Komore Mirzu Šabića, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, brojni gradonačelnici i načelnici te ravnatelji strukovnih škola sudjelovali su u panel diskusiji na kojoj se raspravljalo o perspektivama razvoja obrtništva, problemu manjka radnika u obrtu, centrima kompetencije, osnivanju poduzetničkih inkubatora i drugim aktualnim temama.

-Kroz razne potpore pomaže godinama naše obrtnike i poduzetnike. Ono što je dobro i što veseli to je porast broja obrtnika na području županije. Vjerujem kako se tome pridonijelo i kroz te mjere kojima su stvoreni kvalitetniji i bolji uvjeti- rekao je župan Stjepan Kožić.

Domaćin današnjeg Foruma bilo je Udruženje obrtnika Ivanić-Grada, čijim se rezultatima i djelovanjem ponosi i Grad.

-Mi sustavno podržavamo rad naših obrtnika, a unazad dvije godine vratili smo i jednu tradiciju održavanja božićnog domjenka, gdje na kraju jedne poslovne godine pokušamo razmijeniti iskustva te što i kako da napravimo da taj rad bude još bolji- istaknuo je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj istaknuvši kako bi do kraja godine u Ivanić-Gradu trebao biti izgrađen i Poduzetnički inkubator.

Potpisivanjem Ugovora o suradnji s Lokomotivom Škola nogometa mladeži Nogometnog kluba Naftaš Ivanić započela je s proslavom sto godina kluba. Ugovor o suradnji potpisali su ispred Naftaš Ivanića predsjednik Tomislav Abramović te ispred Lokomotive direktor Škole nogometa Hrvoje Čabraja.

-Kroz godinu će biti niz događanja. Često volim reći kako slavimo prošlost, a početak toga slavlja su upravo najmlađi. Ovo je ulog u budućnost, a ovaj Sporazum upravo je to. To je ulog u naše najmlađe i sigurno da će na ovaj način naš nogomet imati veliku dobit- rekao je predsjednik Škole nogometa mladeži Nogometnog kluba Naftaš Ivanić, Tomislav Abramović.

Ovaj Sporazum podrazumijeva edukaciju trenera, kao i edukaciju i razvoj najmlađih igrača, ali i cjelokupan razvoj Škole nogometa.

-Drago nam je što je Lokomotiva prepoznala naš rad i siguran sam kako ćemo kroz daljnji rad u suradnji s ponajboljom Školom u Hrvatskoj imati mogućnost pružiti još više našim igračima- istaknuo je Abramović.

Hrvoje Čabraja ispred Lokomotive izrazio je zadovoljstvo što je upravo njihova sredina izabrana kao partner u daljnjem razvoju kluba.

-Lijepo je vidjeti da se u naftaš Ivaniću događaju ovakve stvari, pogotovo što se klub okrenuo radu s najmlađima, što je bio slučaj i minulih godina. To se može vidjeti i po tome što je nekolicina vaše djece već u našoj sredini, gdje određeni igrači pokazuju veliki napredak- kazao je Čabraja.

Svih ovih godina klub je imao veliku podršku od strane Grada koji je značajna sredstva uložio u stvaranje kvalitetnih uvjeta za rad i razvoj mladih sportaša.

-Svi znamo tko je i što je Lokomotiva u hrvatskom nogometu. Zahvaljujem vam se što će te imati ulogu velikoga brata u našem Naftašu. Mi kao Grad nismo mogli ostati nijemi na rast kluba što se vidi po ulaganju u infrastrukturu. Svemu treba dati vremena, pa tako i infrastrukturi kako bi se ona isplatila, a ovo je put prema još boljim rezultatima- istaknuo je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.

Inače, Škola nogometa mladeži Nogometnog kluba Naftaš Ivanić dana ima 210 polaznika s kojima svakodnevno radi 14 trenera. 

 

 

 

 

 

 

Srijeda, 20 Veljača 2019 18:23

FOTO: Lino višebojac stigao u Križ

Osnovna škola Milke Trnine nakon deset godina ponovno je ugostila sportsko natjecanje osnovnih škola, Lino višebojac koje organiziraju Sportske novosti uz sponzorstvo Podravke. Ovo je trinaesta sezona natjecanja u kojem se nagrađuje pravi, pozitivan sportski duh.

Križani su Linu i prijatelje dočekali naoružani osmjesima i navijačkim rekvizitima, a pjesma i navijanje nisu stali od početka do kraja druženja.

-Drago mi je što u našoj školi mogu opet pozdraviti Linu. Ovo je sportski event, event radosti, veselja i druženja, a nakon toga i event sportskih natjecanja bez ikakvih obaveza i straha. Zabavimo se i uživajmo u ovoj priči- kazao je ravnatelj Osnovne škole Milke Trnine Zlatko Hasan, a prigodnim riječima sve sudionike današnjeg sportskog druženja pozdravio je i zamjenik načelnika Zlatko Hrastić koji je svima zaželio što više uspjeha u natjecanju.

-Želim vam da budete najbolji u Hrvatskoj te da dobijete najviše bodova, kako bismo se svi zajedno ponosili s vama- istaknuo je zamjenik načelnika Zlatko Hrastić.

Mlade sportaše u današnjem su natjecanju podržali i hrvatski reprezentativci u hrvanju; braća Luka i Fran Sačić te Filip Smetko.

Osnovna škola Vukovina do jeseni bi trebala poprimiti novi izgled. Zgrada škole koja je izgrađena 1976. godine tijekom ljeta u potpunosti bi se trebala energetski obnoviti, čime će gotovo 600 đaka dobiti kvalitetnije uvjete za školovanje.

-Naša je želja da radovi krenu već krajem školske godine te da se do početka rujna odradi i što više radova, koji će zasigurno potrajati do kraja listopada. Jedna od glavnih mjera koja će se raditi zamjena je pročelja, odnosno stavljanje nove fasade. Osim toga zamijenit će se krovište, kompletna stolarija, uvođenje nove modernije i štedljivije rasvjete, uvođenje novog sustava grijanja, gdje će se stari sustav grijanja na lož ulje zamijeniti peletima, dok će se u dvoranu uvesti podno grijanje- informirao nas je pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije Domagoj Ilečić.

Ovim mjerama škola će dobiti novo lice i bit će modernija i sigurnija za boravak djece.

-Hvala Gradu što nas prati i prepoznaje naše potrebe. Ovo će nam biti veliki poticaj za daljnji rad- istaknuo je ravnatelj škole Damir Bedić.

Ukupna vrijednost projekta je 9,2 milijuna kuna, od čega je 3,7 milijuna kuna osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Osim škole u Vukovini, energetska obnova očekuje i Osnovnu školu Nikole Hribara, gdje je za sljedeći tjedan najavljena uvodna konferencija koja će označiti početak samog projekta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svi zainteresirani od sada u Ivanić-Gradu mogu trenirati Krav Magu. Riječ je o sustavu samoobrane gdje se svi polaznici mogu upoznati i kako se ponašati u neugodnim situacija, kojim tehnikama se može utjecati na prevenciju i smirivanje sukoba te brze i jednostavne tehnike kojima se množe odgovoriti na fizičke napade.

Novi Krav Maga centar otvoren je na adresi Savske 6, a za njegovo otvaranje najzaslužniji je Mario Kajtazi, koji se na ovaj potez odlučio kako bi odraslim osobama, ali i svima ostalima ponudio jedan novi sadržaj.

-Krav Maga nije samo samoobrana, jer trening se sastoji od svih kinezioloških elemenata, kao i svaki drugi trening. Tehnika Krav Maga primjenjiva je u svim situacijama u svakodnevnom životu- rekao nam je Mario Kajtazi, koji je zadovoljan odazivom ljudi.

-Interes ljudi je odličan. Za uvodni start seminar imamo 20 prijavljenih osoba, kao i dosta upita o svemu- nastavio je Kajtazi, koji je Krav Magu aktivno trenira posljednjih godinu dana, a prije toga se rekreativno bavio boksom i biciklizmom.

Svečanom otvorenju centra nazočili su i predstavnici Sportske zajednice predvođeni tajnikom Igorom Mužinom, direktorica Turističke zajednice Ankica Bešter te zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.

-Još jedan sadržaj za djecu i mlade, što je pokazatelj kako je Ivanić-Grad prepoznat kao mjesto gdje se aktivirao još jedan sport. Nadam se da će uspjeti privući što više djece, jer najbitnije je da ih se odvuče iz naslonjača i od računala te da se oni rekreiraju- istaknuo je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.

Inače, svi zainteresirani do centra Krava Maga u Savskoj 6 mogu doći svakog utorka i četvrtka, kada će se treninzi održavati po grupama ovisno o uzrastu od 17,30 sati. 

 

 

 

 

 

 

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rugvica vijećnici su većinom glasova donijeli odluku kojom se dosadašnjem koncesionaru, EKO-FLOR-u daje koncesija za obavljanje javne usluge prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada s područja općine. Ne bi u ovoj odluci ništa bilo sporno, da je koncesionar do kraja odigrao fer i korektno, jer iz samo njima znanih razloga cijenu odvoza sa 72 kune povećali su na 91 kunu. Nažalost, EKO-FLOR kao jedini ponuditelj za zbrinjavanje otpada na ovom području, doveo je Općinu pred gotov čin.

-Jedino što mogu reći nisu ispali fer i korektni. Smatram da u dogledno vrijeme moramo razmišljati da se samo organiziramo za ovaj dio prikupljanja otpada iz domaćinstava, jer ovo što oni rade nije primjereno. Nisu se držali dogovora, već su napravili sve drugačije od onoga što su obećali meni o pročelniku Radanoviću. Ista stvar zadesila je i niz drugih općina s našeg područja- kazao je načelnik Mato Čičak.

Iako je koncesionar dao obećanje da će cijena biti 72 kune, preko noći su to povećali na 91 kunu.

-Ja sam im tamo rekao da dok sam pročelnik da ću raditi na tome da napravimo svoje poduzeće, te da se više nikada ne dovedemo u takvu situaciju. Ovime smo svi zatečeni- rekao je pročelnik Ivica Radanović.

Načelnik Čičak potvrdio je kako se u jednom trenutku razmišljalo čak o tome da RUKOM obavlja tu djelatnost, te da se kupi vozilo za prikupljanje otpada, no nije se moglo pronaći mjesto gdje bi se odvozilo to smeće.

-RUKOM-u ne bi bio problem prikupljanje otpada, kao ni kupnja novog vozila. Siguran sam kako bi to odrađivali puno kvalitetnije i profesionalnije od EKO-FLOR-a. Ono što nismo mogli riješiti bio je pronalazak destinacije gdje bi se odvozio taj otpad- pojasnio je načelnik Čičak.

Povela se nakon svega među vijećnicima konstruktivna rasprava ne bi li se pronašlo najbolje rješenje. Spominjala se čak i mogućnost poništavanja natječaja, čime bi općina ostala bez ikakve mogućnosti prikupljanja otpada.

-Rješenja nema, ovo je gotov čin. Ja sam probao sve, ne znam što dalje. Ova odluka je katastrofa. Drugog izlaza od ovoga nemamo, može nam se dogoditi samo ne odvoz smeća. Ovo što su nam napravili je bezobrazluk. Nažalost, nisu ispoštivali ništa, lagali su nas u lice- zaključio je načelnik Mato Čičak.

Nažalost, vijećnici niti ovoga puta nisu bili jedinstveni, jer Robert Kostić i Željko Vojković nisu stali uz ostale vijećnike, želeći tako vjerojatno zaraditi pokoji jeftini političkim poen. Osim što je ova odluka prihvaćena, odlučeno je da svi predstavnici stranaka sudjeluju u daljnjim pregovorima s EKO-FLOR-om kako bi se na koncu ipak pokušalo utjecati na cijenu.

 

Stolnotenisači velikogoričkog Stanfara koji se natječu u Prvoj ligi u vikendu za nama u okviru osmog kola ostvarili su polovičan uspjeh. Nakon pobjede protiv ekipe Bajera iz Fužina, u popodnevnom meču su poraženi od vodećeg Srdočija, koji je tako nastavio siguran put prema HEP Superligi.

Protiv gostiju iz Fužina, gorički stolnotenisači su slavili s 4:1 uz dvije pobjede Martina Petrovića, te jednom Marka Habijaneca i Karla Javora, koji nisu bili na toj razini u susretu protiv Srdočija kojem je pripala pobjeda od 4:2. Loš ulazak u meč i vodstvo gostiju od 3:0, bilo je teško za nadoknaditi. Pobjeda u igri parova te pojedinačna pobjeda Marka Habijaneca bile su dovoljne tek za ublažavanje poraza.

Identičan skor zabilježile su i stolnotenisačice, koje su bez borbe dobile posljednjeplasiranu ekipu Svetog Jakova iz Jadranova, dok su s 4:0 lišene usluga najboljih igračica Mirjane Lučić i Zare Ilić poražene od vodeće Crikvenice. 

 

 

 

 

 

Općini Dubrava dodijeljeno je 1,4 milijuna kuna za izgradnju reciklažnog dvorišta. Takvu je odluku ovih dana potpisao ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, a isto je učinio i načelnik Tomislav Okroša.

-Ono što posebno veseli radi se o još jednom projektu koji smo uspješno aplicirali i gdje su nam odobrena sredstva. Riječ je o značajnim sredstvima za našu općinu. Svi znamo koliko je danas važno selektivno razdvajanje otpada i koliko je važno da smanjimo ukupnu količinu miješanog otpada- istaknuo je načelnik Tomislav Okroša.

Također, Fond za zaštitu okoliša i energetsku zaštitu odobrio je Općini 800 tisuća kuna za nabavku kanti za selektivno prikupljanje otpada, koje će biti podijeljene u svako od 1 400 domaćinstava.

-Svako domaćinstvo će dobiti spremnik za papir, plastiku i staklo, a postavit će se i sedam zelenih otoka- informirao je Antonio Badrov, koji je u Općini zadužen za rad na europskim projektima.

Kante koje će se podijeliti po domaćinstvima trebale bi stići u narednim tjednima, dok bi radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta trebali bi krenuti još ove godine.

Nogometašima Intera malo je nedostajalo da po drugi puta ove sezone uzmu puni plijen u Velikoj Gorici. Nakon što su ljetos slavili s 3:2, u jučer odigranom susretu 21. kola osvojili su bod odigravši 2:2. Zaprešićani su preko Serderova i Raka nakon šest minuta igre imali vodstvo od 2:0, da bi od 20. minute nakon isključenja Andreja Šimunca igrali s igračem manje. Terensku nadmoć Gorica je kapitalizirala u 84. minuti kada je Suk pogodio za izjednačenje.

-Izgleda da mi volimo igrati za gledatelje, što je dobro za neutralne gledatelje, jer ima toliko događanja. Svašta mi je u šestoj minuti prošli kroz glavu, no moram pohvaliti dečke jer su se digli i do kraja muški odigrali utakmicu. Kad gubiš 2:0 i na kraju uzeti bod moram čestiti igračima. Da smo zabili jedanaesteraca možda bi utakmica otišla skroz na našu stranu- kazao je na press konferenciji trener Gorice Sergej Jakirović, koji je u posljednjih pola sata sve karte bacio na napad, zbog čega je iz igre povučen i debitant Martin Šroler.

-Jako sam zadovoljan s Martinom Šrolerom, jer je dobro igrao. Njegova zamjena je bila taktička, jer nismo htjeli skroz isprazniti sredinu da smo vadili Suka, koji je zabio gol. Šroler je sigurno budućnost ovoga kluba- nastavio je Jakirović, koji je mišljenja kako ovo nije kiks.

-Za mene je Dinamo svemirski brod, a sve ostale naše ekipe su u deset deka. Uopće nije bitno koliko imaš bodova, jer ako nemaš pravi pristup i nisi sto posto unutra, imaš problema sa svima- zaključio je gorički trener Sergej Jakirović.

Umjesto Samira Toplaka, pred novinare je izašao njegov pomoćnik Branko Lađević, koji vjeruje kako je ovaj bod dobar poticaj za nastavak prvenstva, jer u dva proljetna kola Inter nije dohvatio niti boda.

-Imali smo dobro otvaranje, no nakon dvije nesmotrene reakcije našeg obrambenog igrača sve se razvodnilo. Na kraju moramo biti zadovoljni s rezultatom, bez obzira na to što smo imali dvije-tri dobre situacije u polukontri da to riješimo, no nismo uspjeli. Moramo biti zadovoljni time da smo prekinuli taj negativan niz. Imamo dosta novih igrača koji pristužu, no nadam se da ćemo u dogledno vrijeme biti dobri te da ćemo moći parirati svakoj ekipi u HNL-u, osim Dinamu, da se ne lažemo- rekao je pomoćni trener Intera Branko Lađević.

U 22. kolu Inter u subotu u Zaprešiću dočekuje Slaven Belupo, dok Goricu očekuje gostovanje na Poljudu kod Hajduka.

Stranica 1 od 232

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti