FOTO: Gotovo tisuću vatrogasaca pohodilo Zaprešić

Jedno od najvećih vatrogasnih natjecanja u Hrvatskoj svake godine održava se u Zaprešiću, a tako je bilo i ove godine. U Novim dvorima Jelačićevima okupilo se tisuću dobrovoljnih vatrogasaca svih uzrasta u muškoj i ženskoj konkurenciji, a natjecanja se održavaju tijekom cijelog dana. Ove godine vatrogasci su se postrojili u čast ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića koji je natjecanje proglasio otvorenim.

-Lijepo je ovih dana u Zaprešić koji slavi svoj 24. rođendan. Mnogo je okupljanja i događanja, a najljepše je kad nas okuplja tradicija poput vatrogasaca koji djeluju duže od 150 godina, a tradicija je i 17. memorijal bana Jelačića. Na tome vam iskreno čestitam, a posebno na 30 ekipa djece koja se ovdje natječu. Vatrogastvo je dio mentalnog koda Hrvata, a to znači pomagati drugima- rekao je Božinović.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček zahvalio je ministru na svemu što je učinio za vatrogastvo u posljednje dvije godine, te za ono što se sada čini i činit će se. Gradonačelnik Željko Turk izrazio je zadovoljstvo što se ovako velika manifestacija u Zaprešiću održava kao dio obilježavanja Dana Grada Zaprešića, a posebno kad se tu radi o vatrogastvu koje je način življenja hrvatskog puka.

-Posebno me veseli velik broj mladih. Vatrogastvo čine ljudi, a tamo gdje je toliko mladih znači da ima i budućnosti- rekao je Turk.

Natjecanja se održavaju na terenima golf vježbališta u Novim dvorima,a proglašenja pobjednika bit će kasno večeras.